Juan Manuel Domínguez Saxofoonlessen in Amsterdam

Saxofoonles Amsterdam - Klassiek, Jazz, Tango

Ik ben all-round saxofonist Juan Dominguez in Amsterdam. Ik kan het niet helpen, maar mijn leerlingen vinden mij een vriendelijke, toegewijde leraar! Voor saxofoonlessen klassiek, volksmuziek, jazz, tango en pop ben je dus bij mij aan het juiste adres. We maken een lesplan op maat.

Alle leeftijden - Alle saxofoons

Of je nu een saxofoonspeler in een band bent, een 10-jarige die zijn eerste les krijgt of een 70-jarige die de sax weer herontdekt na vele jaren, je bent welkom voor een proefles. ik geef les op sopraan, alt, tenor of bariton.

Ademhaling en houding

Ademhaling en houding zijn de belangrijkste elementen bij het spelen van een blaasinstrument. Ik leer je een goede ademsteun, die ervoor zorgt dat je controle hebt over elke noot die je speelt. Hierdoor kun je het juiste gevoel voor elk muziekstuk creeëren, en zoeken naar het juiste soort geluid op je saxofoon om je muzikale ideeën en emoties uit te drukken.

Saxofoonles Beginners

We beginnen te leren om een mooi geluid uit je instrument te halen. Je leert een relaxte houding en je traint je embouchure. In een paar lessen ontwikkel je al een betere sound. Notenlezen, muziektheorie hoort erbij. Je speelt je eerste nummers, oefeningen, klassieke bekende composities of een mooie Tango!

Gevorderden en Saxofoon

Verdiep je in de muziek die je raakt. Er zijn veel originele klassieke werken, mooie bewerkingen voor saxofoon, jazz , tango, wereldmuziek of pop. We spelen duo's in de les. Ontwikkel je klankpalet en leer articulatie-technieken als staccato, growling, legato. Nog meer? Ik leer je circular breathing, dubbel staccato en multiphonics!

Saxofoonles in Amsterdam en Zaandam

Mijn studio's bevinden zich in de Pijp Amsterdam en in Zaandam. Laat me weten wat het beste uitkomt voor jou!

Saxofoon huren of kopen?

Je wilt gaan lesnemen maar je hebt nog geen instrument? Geen probleem! Wanneer je overweegt een saxofoon te kopen of te huren wil ik je hiermee graag helpen.

Online Saxofoonlessen

Eventueel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Informeer naar de mogelijkheden!

Over mij

Ik ben een Argentijnse saxofonist die meer dan 10 jaar geleden naar Nederland is verhuisd. Ik heb gestudeerd op het Nationale Conservatorium in Buenos Aires en daarna ben ik verhuisd naar Amsterdam om mijn studie voort te zetten bij Arno Bornkamp op het Conservatorium van Amsterdam. Hier heb ik mijn Master diploma behaald.

Ik treed regelmatig op met diverse kamermuziek ensembles: Keuris kwartet, Trio 42 en Pannonica Quartet en Nederlands Saxofoon Octet. We spelen van klassiek en hedendaags tot tango en volksmuziek. Ik heb opgetreden samen met gerenommeerde kunstenaars zoals Philip Glass, Lang Lang en Herbie Hancock. Daarnaast treed ik op met verschillende Nederlandse orkesten; o.a  het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Het Balletorkest, Nederlands Kamer Orkest, Gelders Orkest en het Asko/Schönberg ensemble.

Lesgeven is altijd al een andere passie van mij geweest. Ik heb meer dan 15 jaar ervaring met het lesgeven van studenten van alle leeftijden. Ik ben regelmatig uitgenodigd als gastdocent op het Conservatorium van Amsterdam en Kubus (Lelystad). Ik heb ook masterclasses en workshops gegeven in Polen, Georgië, Armenië, Argentinië, Thailand en Singapore.

Gevestigd in

 • Amsterdam

Leslocatie

 • Amsterdam
 • De Pijp
 • Zaandam
 • Bij de docent
 • Online

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • Spaans

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Beginner of gevorderd? Gun jezelf wat je een ander ook gunt! Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen. 

Jouw toekomst, vol muziek, creativiteit en plezier begint vandaag! Wat wordt jouw eerste stap?