Juan Manuel Domínguez Saxofoonles in Amsterdam

Saxofoonles in Amsterdam

Ga je beginnen met saxofoonspelen of vroeger ooit sax gespeeld en de draad weer oppakken na een lange tijd? Behoefte aan meer kennis en structuur? Zoek je een ervaren en enthousiaste saxofoonleraar voor je kind? Ik ben Juan Domínguez en muziek is mijn passie! In elke les ervaar je nieuwe technische uitdagingen en inspiratie. We werken afwisslend aan techniek en aan muzikaliteit.

Beginners - gevorderden

Of je nu een saxofoonspeler in een band bent, een 10-jarige die zijn eerste les krijgt of een 70-jarige die de sax weer herontdekt na vele jaren, ik ben enthousiast om met je te beginnen en je bent welkom voor een proefles!

Klassiek tot pop - les op maat

Ik kan het niet helpen, maar mijn leerlingen vinden mij een vriendelijke, toegewijde leraar! ik ben enthousiast om mijn liefde voor klassiek, volksmuziek, jazz, tango en pop met jou te delen. We maken een lesplan op maat.

Online Saxofoonlessen

Momenteel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Ademhaling en houding

Ademhaling en houding zijn de belangrijkste elementen bij het spelen van een blaasinstrument. Goede ademsteun zorgt ervoor dat je controle hebt over elke noot die je speelt. Hierdoor kun je het juiste gevoel voor elk muziekstuk creeëren, en zoeken naar het juiste soort geluid om je muzikale ideeën en emoties uit te drukken.

Beginners

Om te beginnen moet je leren blazen en hoe je klanken uit je instrument kunt halen. Je leert een relaxte houding en je traint je embouchure. Notenlezen, beetje muziektheorie en een begin met Improvisatie hoort erbij! Je speelt nummers, oefeningen, klassieke bekende composities, hedendaags tot pop. We spelen duo's samen in de les.

Gevorderden

Je gaat je verdiepen in klassiek repertoire, jazz , tango, wereldmuziek of pop. Ontwikkel je sound en leer articulatie technieken als staccato, growling, legato etc. Leuk! Ben je geïnteresseerd in de meer vergevorderde technieken van het instrument?. Wil je circular breathing, dubbel staccato en multiphonics leren? Boek een proefles!

Leslocatie - Les aan huis

Mijn studio bevindt zich in de Baarsjes Amsterdam. Privélessen bij jou thuis in Amsterdam is ook mogelijk. Graag even overleggen.

Alle saxofoons

Ik heb ervaring met het bespelen en lesgeven op alle saxofoons van de saxofoonfamilie. Sopraan, alt, tenor of bariton; allemaal mogelijk.

Nog geen instrument?

Je wilt gaan lesnemen maar je hebt nog geen instrument? Geen probleem! Wanneer je overweegt een saxofoon te kopen of te huren wil ik je hiermee graag helpen.

Over mij

Ik ben een Argentijnse saxofonist die meer dan 10 jaar geleden naar Nederland is verhuisd. Ik heb gestudeerd op het Nationale Conservatorium in Buenos Aires en daarna ben ik verhuisd naar Amsterdam om mijn studie voort te zetten bij Arno Bornkamp op het Conservatorium van Amsterdam. Hier heb ik mijn Master diploma behaald.
Naast lesgeven treed ik regelmatig op met mijn kamermuziek ensembles. We spelen van klassiek en hedendaags tot tango en volksmuziek. Ik heb opgetreden samen met gerenommeerde kunstenaars zoals Philip Glass, Lang Lang en Herbie Hancock. Daarnaast treed ik op met verschillende Nederlandse orkesten; o.a  het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Het Balletorkest, Nederlands Kamer Orkest, Gelders Orkest en het Asko/Schönberg ensemble.
Lesgeven is altijd al een andere passie van mij geweest. Ik heb meer dan 15 jaar ervaring met het lesgeven van studenten van alle leeftijden. Ik ben regelmatig uitgenodigd als gastdocent op het Conservatorium van Amsterdam en Kubus (Lelystad). Ik heb ook masterclasses en workshops gegeven in Polen, Georgië, Armenië, Argentinië, Thailand en Singapore.

Vivaldi Music Lessons

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven naast de reguliere muzieklessen ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza