Saxofoonlessen voor beginners en gevorderden in Amsterdam. Klassieke muziek tot Tango. Juan Dominguez, all-round saxofonist in Amsterdam. Online saxofoonlessen.

Juan Manuel Domínguez Saxofoonlessen in Amsterdam

Saxofoonles - Klassiek tot Tango

Ik ben all-round saxofonist Juan Dominguez in Amsterdam. Ik kan het niet helpen, maar mijn leerlingen vinden mij een vriendelijke, toegewijde leraar!  Voor klassiek, volksmuziek, jazz, tango en pop ben je bij mij aan het juiste adres. We maken een lesplan op maat.

Alle leeftijden - Alle saxofoons

Of je nu een saxofoonspeler in een band bent, een 10-jarige die zijn eerste les krijgt of een 70-jarige die de sax weer herontdekt na vele jaren, je bent welkom voor een proefles. ik geef les op sopraan, alt, tenor of bariton.

Ademhaling en houding

Ademhaling en houding zijn de belangrijkste elementen bij het spelen van een blaasinstrument. Ik leer je een goede ademsteun, die ervoor zorgt dat je controle hebt over elke noot die je speelt. Hierdoor kun je het juiste gevoel voor elk muziekstuk creeëren, en zoeken naar het juiste soort geluid om je muzikale ideeën en emoties uit te drukken.

Beginners

We beginnen te leren om een mooi geluid uit je instrument te halen. Je leert een relaxte houding en je traint je embouchure. In een paar lessen ontwikkel je al een betere sound. Notenlezen, muziektheorie hoort erbij. Je speelt je eerste nummers, oefeningen, klassieke bekende composities of een mooie Tango!

Gevorderden

Verdiep je in de muziek die je raakt. Klassiek repertoire, jazz , tango, wereldmuziek of pop. We spelen duo's in de les. Ontwikkel je klankpalet en leer articulatie-technieken als staccato, growling, legato. Nog meer? Ik leer je circular breathing, dubbel staccato en multiphonics!

Leslocatie - Les aan huis

Mijn studio bevindt zich in de Baarsjes Amsterdam. Privélessen bij jou thuis in Amsterdam is prima mogelijk. Graag even overleggen.

Nog geen instrument?

Je wilt gaan lesnemen maar je hebt nog geen instrument? Geen probleem! Wanneer je overweegt een saxofoon te kopen of te huren wil ik je hiermee graag helpen.

Online Saxofoonlessen

Eventueel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Informeer naar de mogelijkheden!

Over mij

Ik ben een Argentijnse saxofonist die meer dan 10 jaar geleden naar Nederland is verhuisd. Ik heb gestudeerd op het Nationale Conservatorium in Buenos Aires en daarna ben ik verhuisd naar Amsterdam om mijn studie voort te zetten bij Arno Bornkamp op het Conservatorium van Amsterdam. Hier heb ik mijn Master diploma behaald.

Ik treed regelmatig op met diverse kamermuziek ensembles: Keuris kwartet, Trio 42 en Pannonica Quartet en Nederlands Saxofoon Octet. We spelen van klassiek en hedendaags tot tango en volksmuziek. Ik heb opgetreden samen met gerenommeerde kunstenaars zoals Philip Glass, Lang Lang en Herbie Hancock. Daarnaast treed ik op met verschillende Nederlandse orkesten; o.a  het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Het Balletorkest, Nederlands Kamer Orkest, Gelders Orkest en het Asko/Schönberg ensemble.

Lesgeven is altijd al een andere passie van mij geweest. Ik heb meer dan 15 jaar ervaring met het lesgeven van studenten van alle leeftijden. Ik ben regelmatig uitgenodigd als gastdocent op het Conservatorium van Amsterdam en Kubus (Lelystad). Ik heb ook masterclasses en workshops gegeven in Polen, Georgië, Armenië, Argentinië, Thailand en Singapore.

Gevestigd in

  • Amsterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • De Baarsjes Amsterdam
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Spaans
  • Engels
  • Nederlands

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein