Zangles in Amsterdam - Sara Tompkins, ervaren en enthousiast zangdocent in Amsterdam. Privé zanglessen jazz, folk, pop, songwriter.

Sara Tompkins Zanglessen in Amsterdam

Zangles - Pop - Jazz - Folk

Wordt het de eerste keer dat je zangles gaat nemen en heb je nog helemaal geen muzikale ervaring? Voel je de behoefte om te zingen en je creativiteit kwijt te kunnen in muziek, maar weet je nog niet hoe je je stem op een gezonde manier kan gebruiken?

Meer gevorderd

Of ben je een meer ervaren zanger en heb je regelmatig last van heesheid na het zingen, moeite met je hoogte of laagte of volume? Zing je in een koor of band en merk je dat je niet verder komt zonder vocal coach?

Privé zanglessen

Hoi, ik ben Sara Tompkins, ervaren en enthousiast privé zangdocent in Amsterdam. In de lessen werken we aan houding, ademhaling, klank, toonvastheid, volume, bereik en articulatie. Ook muzieklezen en gehoortraining hoort erbij. Ik laat je kennismaken met verschillende zangtechnieken om je stem op een gezonde manier te trainen en verder te ontwikkelen.

Ontdek jouw geluid

Hoe zou je je eigen stem omschrijven? Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleur, timbre en karakter. In mijn zanglessen gaan we aan de slag met het ontwikkelen van jouw persoonlijke unieke stemgeluid.

Repertoire

Pop, jazz, folk, improvisatie of je eigen songs!

Zingen met microfoon

Ik heb veel ervaring met optreden voor publiek en heb een antwoord op elke vraag over microfoontechniek en zingen met elektronische versterking.

Beweging en dans

Allerlei verschillende delen van het lichaam zijn betrokken bij het produceren van geluid als je zingt. Dit betekent dat jouw stem niet los van jou staat - jij bent jouw stem! Naast het gebruiken van je hart en je verstand, leer je in mijn lessen hoe je je lichaam echt als instrument kan gebruiken, doormiddel van beweging en dans.

Een gezonde stem

Slaapgebrek, stress, ziekte en wisselingen in je hormoonhuishouding kunnen veranderingen teweeg brengen in hoe we geluid maken. Ook veranderingen van buitenaf kunnen invloed hebben op de gezondheid van onze stem. Ik kan je leren hoe je je stem op een gezonde manier kan gebruiken, zodat je nog lang met plezier en zonder complicaties kan blijven zingen.

Schrijf je eigen teksten

Ik ben ervaren in het coachen van internationale muzikanten bij hun schrijfproces, en kan je daarom uitstekend helpen bij het schrijven van Engelse liedteksten. Dit houdt in dat ik je kan helpen met Engelse grammatica, uitspraak, en het vinden van de juiste woorden die precies uitdrukken wat voor verhaal je wil vertellen.

Persoonlijke ontwikkeling

Wist je dat zingen je ook kan helpen bij het ontwikkelen van andere vaardigheden? In mijn lessen kunnen we werken aan het versterken van je zelfvertrouwen, het claimen van je eigen ruimte, het uitdrukken en verwerken van je emoties in een veilige omgeving, het stappen uit je comfortzone, en het ontwikkelen van je presentatie skills!

Over Sara

Op het Utrechts Conservatorium had ik het voorrecht om zanglessen te kunnen volgen bij Annemarie Maas, en begeleid te worden in mijn artistieke ontwikkeling door Erik Rutjes.
Mijn talent voor verhalen vertellen en natuurlijke flair voor performance, hebben me de mogelijkheid gegeven om op te treden met muzikanten en bands zoals Irrelephant, in een studiosetting met de Argentijnse componist Lautaro Hochman van de band Melqui, en in de operaproductie 'Verbena' (Nationale Opera en Ballet). De kennis en ervaring die ik op het conservatorium en als uitvoerend muzikant heb opgedaan, zet ik ook in als stemacteur voor bedrijven als Poki (een bekroond internationaal gaming platform), en apps zoals Zerophobia (Vrije Universiteit Amsterdam). Naast optreden, heb ik zelf een aantal succesvolle muziekevenementen georganiseerd, zoals Folks Night (Volkshotel, Amsterdam) en Fuse Factory ('t Oude Pothuys, Utrecht).

Mijn studenten beschrijven mij als een docent die luistert naar hun individuele wensen en behoeftes. Ik neem de tijd en moeite om erachter te komen wat jou misschien in de weg staat om je stem optimaal te ontwikkelen. Ik streef ernaar om een leeromgeving te creëren die niet alleen productief, professioneel en gefocust is, maar ook de warmte, veiligheid en geborgenheid biedt die nodig is om je stem echt te laten schitteren.

Gevestigd in

  • Amsterdam

Leslocatie

  • Amsterdam
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein