Sara Tompkins - Stemcoaching en zanglessen Amsterdam - jazz, pop, folk, songwriter. Ook online vocal coaching en zangles.

Sara Tompkins Zanglessen in Amsterdam

Zangles - Stemcoaching in Amsterdam

Hi, ik ben Sara Tompkins, ervaren en enthousiast zangdocent en vocal coach in Amsterdam. Wordt het de eerste keer dat je zanglessen gaat nemen en heb je nog helemaal geen muzikale ervaring? Voel je de behoefte om te zingen en je creativiteit kwijt te kunnen in muziek, maar weet je nog niet hoe je je stem op een gezonde manier kunt gebruiken? Spreek een proefles af!

Meer gevorderd zanger

Mijn privé zanglessen zijn ook voor meer ervaren zangers en gevorderden. Heb je regelmatig last van heesheid na het zingen, moeite met je hoogte of laagte? Zing je in een band en merk je dat je stem en expressie niet over het voetlicht komt? Ik kan je helpen.

Privé zanglessen Amsterdam

Een goede vocal coach/zangdocent helpt je bij het ontdekken en ontwikkelen van je stem! Je bent bij mij aan het juiste adres om beter te gaan zingen en je zangtechniek te trainen. We werken aan een goede houding bij het zingen, ademhaling, klank, toonvastheid, volume, bereik en articulatie. Ook muzieklezen en gehoortraining hoort erbij.

Ontdek je eigen stem

Hoe zou je je eigen stem omschrijven? Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleur, timbre en karakter. In mijn privé zanglessen gaan we op een gerichte, nauwkeurige en persoonlijke manier aan de slag met het ontwikkelen van jouw unieke stemgeluid.

Zing Pop - Jazz - Folk - Songwriter

Maak kennis met uiteenlopend repertoire en verschillende zangtechnieken om je stem op een gezonde manier te trainen en verder te ontwikkelen. Pop, jazz, folk, improvisatie of je eigen songs!

Zingen met microfoon

Ik heb veel ervaring met optreden voor publiek en heb een antwoord op elke vraag over microfoontechniek en zingen met elektronische versterking.

Beweging en dans

Allerlei verschillende delen van het lichaam zijn betrokken bij het produceren van geluid als je zingt. Dit betekent dat jouw stem niet los van jou staat - jij bent jouw stem! Naast het gebruiken van je hart en je verstand, leer je in mijn lessen hoe je je lichaam echt als instrument kunt gebruiken, doormiddel van beweging en dans.

Schrijf je eigen teksten

Ik ben ervaren in het coachen van internationale muzikanten tijdens hun creatieve proces, en kan je daarom uitstekend helpen bij het schrijven van Engelse liedteksten. Dit houdt in dat ik je kan helpen met Engelse grammatica, uitspraak, en het vinden van de juiste woorden die precies uitdrukken wat voor verhaal je wil vertellen.

Persoonlijke ontwikkeling

De lessen dragen bij aan het versterken van je zelfvertrouwen, het claimen van je eigen ruimte, het uitdrukken en verwerken van je emoties in een veilige omgeving, het stappen uit je comfortzone, en het ontwikkelen van je presentatie skills.

Over Sara

Op het Utrechts Conservatorium had ik het voorrecht om zanglessen te kunnen volgen bij Annemarie Maas, en begeleid te worden in mijn artistieke ontwikkeling door Erik Rutjes.
Mijn talent voor verhalen vertellen en natuurlijke flair voor performance, hebben me de mogelijkheid gegeven om op te treden met muzikanten en bands zoals Irrelephant, in een studiosetting met de Argentijnse componist Lautaro Hochman van de band Melqui, en in de operaproductie 'Verbena' (Nationale Opera en Ballet).

De kennis en ervaring die ik op het conservatorium en als uitvoerend muzikant heb opgedaan, zet ik ook in als stemacteur voor bedrijven als Poki (een bekroond internationaal gaming platform), en apps zoals Zerophobia (Vrije Universiteit Amsterdam). Naast optreden, heb ik zelf een aantal succesvolle muziekevenementen georganiseerd, zoals Folks Night (Volkshotel, Amsterdam) en Fuse Factory ('t Oude Pothuys, Utrecht).

Mijn studenten beschrijven mij als een docent die luistert naar hun individuele wensen en behoeftes. Ik neem de tijd en moeite om erachter te komen wat jou misschien in de weg staat om je stem optimaal te ontwikkelen. Ik streef ernaar om een leeromgeving te creëren die niet alleen productief, professioneel en gefocust is, maar ook de warmte, veiligheid en geborgenheid biedt die nodig is om je stem echt te laten schitteren.

Gevestigd in

  • Amsterdam

Leslocatie

  • Amsterdam IJburg
  • Amsterdam West
  • Bij de docent
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

I feel more secure !

Sara has been my singing teacher for over one year. With her, I learned how to work the voice and the body as a whole. ...There are always new things to learn and discover in each lesson!!! I feel more secure and confident in my voice and I feel that my vocal ability improves with each passing lesson.
Joana, Amsterdam

Sara shines as a vocal teacher!

Sara shines as a vocal teacher because of her amazing ability to combine professionalism with being genuine and personal. Her conservatory background clearly shows in her singing skills, while she is also very warm and attentive in her teaching approach. She will make sure that her students feel relaxed, comfortable, and respected, for example by starting lessons with breathing exercises. Another great thing about Sara's lessons is that she focuses on the intrinsic motivation of her students. Instead of simply instructing, she will start by asking what you would like to get out of the lessons, or which song you would love to sing. Having said this, her approach to teaching is very professional, with background theories being clearly explained up to the anatomical level, and practicing useful exercises for training purposes. I am very grateful that Sara's teaching has quickly led to some amazing progress, and I am happy that I can remain her student for a while longer.
Mike, Amsterdam

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza