Basgitaarlessen voor jong en oud in Den Haag - Alle stijlen - Nuno Torres Marques

Nuno Torres Marques Basgitaarlessen in Den Haag

Basgitaarles in Den Haag - Nuno Torres

Lekkere grooves of mooie lijnen spelen op je basgitaar? je techniek een boost geven je band van vette grooves voorzien? Met privé basgitaarlessen kom je direct verder. Ik ben Nuno Torres en ik geef basles in Den Haag aan beginners tot gevorderden, jongeren en volwassenen

Alle stijlen

Je kunt bij mij terecht voor Pop, Funk/R&B technieken (de pocket, finger-style, slap&pop, hammer-ons/pull-offs, staccato/tenuto; funk fills/frasering, funk jazz/acid jazz), in de stijlen van James Brown, Bootsy Collins, Flea, etc. En/of Walking Bass-lijnen en improvisatietechnieken. De lessen zijn praktisch en relaxt.

Wat kun je verwachten?

 • finger styles
 • slappen
 • linkerhand techniek, soepele hals wisselingen
 • grooves
 • charts lezen
 • scales en patterns

Basgitaarles - beginners

Ik hecht veel waarde aan een relaxte manier om je instrument vast te houden. Je vingers goed op de snaren krijgen is misschien in het begin even lastig, maar met mijn tips en gerichte aanwijzingen gaat het je lukken! We gaan uit van een nummer wat je kent en op die manier leer je op praktische manier hoe je moet spelen.

Meer gevorderden - Improviseren

Heb je een behoorlijke techniek en wil je deze verfijnen en uitbreiden,  terwijl je je improvisatie skills gaat ontwikkelen? Met meer kennis en inzicht in akkoorden, scales, pentatonic scales en ritmische patronen wordt improviseren en spelen op gehoor een tweede natuur. Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en je voelt je vrijer om solo's te spelen.

Proefles basgitaar

In de proefles bespreken we je doelen en wensen. Ook kan ik je adviseren als je nog geen instrument hebt. je krijgt gelijk een beetje een indruk van mijn manier van lesgeven. Ik ben benieuwd wie jouw favo bassisten zijn!

Contrabas verkennen?

Overweeg je om ook wat lessen op contrabas, (akoestische bas) te nemen? Zodat je ook in andere muziekstijlen kunt spelen? Een andere sound is inspirerend en het is echt cool om te kunnen strijken. Voor walking bass, getreken jazz solo's en klassieke contrabaslessen in Den Haag kun je dus bij mij prima terecht.

Improvisatie en Muziektheorie voor bassisten

Wil je beter worden in het improviseren op akkoordenschema's om je beats (producties) 'muzikaler' te maken? Zoek je een manier om muziek te maken op je laptop die organischer aanvoelt? Meer weten over harmonieleer binnen pop-muziek? Boek een proefles en lees hier meer over muziektheorie in Den Haag.

Je eigen muziek schrijven?

Als componist help ik je graag met het schrijven van je eigen muziek. Op basis van jouw wensen stellen we de cursus samen.
Om je kennis en inzicht in muziektheorie te ontwikkelen, zodat je meer weet over harmonieleer, melodieopbouw en ritmische structuren, geef ik op de praktijk gerichte lessen muziektheorie in Den Haag.

Face to Face - Online Baslessen

Naast Face to Face live lessen geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Nog geen instrument? 

Ik adviseer je eventueel bij het vinden van een goed en betaalbaar (ook huur) instrument.

Nuno Torres Marques

Hi, Ik ben afgestudeerd als Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en allround bassist. Ik speel als bassist op diverse podia en festivals binnen en buiten Nederland. Ik heb ook meerdere projecten als componist/arrangeur. Naast een actief leven als muzikant, ben ik docent basgitaar/contrabas en muziektheorie/compositie en harmonie aan de piano, en ik geef daarin les aan leerlingen van alle niveaus en leeftijden.

Opleidingen

Master of Music - Jazz Composition - Het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Postgraduate - Orchestration/Film Scoring - Taller de Musics/UPC Barcelona. Bachelor of Music - Composing/Arranging - Taller de Musics/UPC BCN. Classical Contrabass - Academia de Musica Lisboa. Jazz Bass - HCP Escola de Jazz Luiz Villas-Boas Lisboa.

Let your head down and get in the groove! - Horace Silver

Gevestigd in

 • Den Haag

Leslocatie

 • Den Haag centrum
 • Bij de docent
 • Online

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • Portugees
 • Spaans

Very kind bass teacher!

Nuno is a very kind and knowledgeable teacher. If you're starting out, or would like to learn double bass, I would absolutely recommend him.
M.

A patient bass teacher!

First lesson went of quite well considering that I'm a novice, but with help from Nuno who is a very patient and pleasant guy i do feel a bit more confident. He explains it in a simple format giving you the time to understand what you are actually trying to play. I look forward to my next session
Chr.

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza