Nuno Torres Marques - Contrabasles Den Haag - Basles klassiek, jazz, folk en meer!

Nuno Torres Marques Contrabaslessen in Den Haag

Contrabasles in Den Haag 

Hi, Ik ben Nuno Torres, all-round bassist en enthousiaste professionele basleraar in Den Haag. Ik geef baslessen aan gevorderden en beginners in Den Haag centrum. Zoek je manieren om je basspel op een hoger plan te brengen? je verdiepen in een bepaalde stijl, leren improviseren en je kennis en inzichten van harmonie en akkoorden vergroten? Overstappen van basgitaar naar de akoestische bas? Ik nodig je graag uit voor een proefles!

Verschillende genres

Je kunt bij mij terecht voor klassiek, jazz, folk en vrije improvisatie.

Baslessen voor beginners

Ik geef je een uitstekende basis om al snel je eerste baspartij in verschillende muzieksoorten te kunnen spelen!

 • Je leert noten lezen
 • maat en ritme
 • we gebruiken de succesvolle leermethode Bass is Best van Caroline Emery (UK.)
 • Je leert strijken en plukken (pizzicato)
 • kennismaken met improvisatie
 • basis muziektheorie.

Meer gevorderd

Als je al een tijd speelt, loop je misschien vast met sommige dingen in je spel. Heb je het gevoel dat je niet verder komt en weet je niet hoe je zuiverder kunt spelen, sneller kunt plukken en je klank mooier kunt maken? Werken aan je streektechniek? Het lesmateriaal is afhankelijk van jouw muzikale voorkeur en smaak.

Jazz

Je gaat je thuis voelen in de 12 posities van de contrabas (zonder de duim te gebruiken!) met de Michael Moore Bass-methode. Ontwikkel je spel met 12 maten Blues-baslijnen, Blues-melodieen in verschillende toonsoorten en Rhythm Changes. Ontdek het basisrepertoire met ruim 100 Jazz Standards. Gespeeld in Jam Sessions door jazzmuzikanten over de hele wereld!
je gaat de duimpositie beheersen met de Comprehensive Bass Method For Jazz Players van Hein van de Geyn (mijn voormalige leraar toen ik mijn master behaalde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag); en/of andere methoden.

Klassiek

Om alle 12 posities van de contrabas te leren (zonder de duim te gebruiken!) gebruiken we de Simandl- of Montag-contrabasmethode (Duitse strijkstok). Goed strijken benaderen we vanuit Methode - Mastering The Bow (Gaelen McCormick) streektechnieken, zoals detaché, legato, martelé, spiccato en staccato. En de praktische toepassing van al die methoden in Melodieen, Solo en Orkestrepertoire. Spelen in de duimpositie ontwikkel je o.a. met de Ludwig Streicher Contrabasmethode.

Jazz - Improvisatie

Voor Jazzbassisten en om te kunnen improviseren is kennis van akkoorden, scales (toonladders) en akkoordsymbolen leren lezen én spelen super belangrijk. Improvistatie kun je leren en gaandeweg zul je steeds vrijer en zekerder spelen wat in je opkomt! Dit kan natuurlijk in Jazz maar ook in andere vormen van muziek!

Overstappen naar basgitaar?

Speel je al een tijd contrabas en wil je je mogelijkheden uibreiden om ook in andere stijlen de perfecte baspartij te kunnen spelen? Basgitaar biedt je veel nieuwe inspiratie en mogelijklheden en je kunt voor basgitaarlessen in Den Haag prima bij mij terecht. Maak meteen even een afspraak voor een proefles

Jong beginnen kan!

Als je jong bent is een mini-contrabas de oplossing!  Je stapt later over op een grotere contrabas. Door nieuwe technieken in de instrumentenbouw worden er tegenwoordig hele kleine, 1/4 of zelfs 1/8 contrabassen gemaakt. Hierdoor zijn leerlingen al vanaf acht jaar in staat met contrabaslessen te beginnen!

Flexibele lestijden

Met een volle agenda heb je behoeft aan flexibiliteit! Merk het gemak van de Strippenkaart van 10 lessen! je verliest nooit een les!

Bas huren of kopen?

Nog geen instrument? Ik adviseer bij het vinden van een kleine of grote bas!

Over Nuno Torres Marques

Hi, Ik ben afgestudeerd als Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ik ben all-round bassist en ik speel op diverse jazz podia en festivals binnen en buiten Nederland. Als componist / arrangeur ben ik bij meerdere projecten betrokken. Naast een actief leven als muzikant, ben ik docent basgitaar, contrabas en muziektheorie / compositie en harmonie aan de piano, en ik geef daarin les aan leerlingen van alle niveaus en leeftijden.

Ik behaalde mijn Master of Music - Jazz Composition - Het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Postgraduate - Orchestration/Film Scoring - Taller de Musics/UPC Barcelona. Bachelor of Music - Composing/Arranging - Taller de Musics/UPC BCN. Classical Contrabass - Academia de Musica Lisboa. Jazz Bass - HCP Escola de Jazz Luiz Villas-Boas Lisboa.

Als je iets wilt moet je het gewoon doen, als je iets niet wilt, doe het niet... Neo Guru

Gevestigd in

 • Den Haag

Leslocatie

 • Aan huis
 • Den Haag centrum
 • Bij de docent
 • Online

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • Portugees
 • Spaans

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze. Inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen.