Nuno Torres Marques - Upricht basles Den Haag - Basles klassiek, jazz, folk en meer!

Nuno Torres Marques Contrabaslessen in Den Haag

Contrabasles in Den Haag 

Privé baslessen voor je kind? Speel je al langer en zoek je een enthousiaste basleraar in Den Haag centrum om je basspel op een hoger plan te brengen? Wil je overstappen van basgitaar naar de 'upright' akoestische bas? Ik ben bassist en basleraar Nuno Torres en ik nodig je graag uit voor een proefles!

Verschillende genres

Je kunt bij mij terecht voor klassiek, jazz, folk, Improvisatie.

Baslessen voor beginners

Ik geef je een uitstekende basis om al snel je eerste baspartij in verschillende muzieksoorten te kunnen spelen! Je leert noten lezen, krijgt uitleg over maat en ritme en we gebruiken de succesvolle leermethode Bass is Best van Caroline Emery (UK.) Je leert strijken en plukken (pizzicato) en basis muziektheorie.

Jong beginnen kan!

Als je jong bent is een mini-contrabas de oplossing!  Je stapt later over op een grotere contrabas. Door nieuwe technieken in de instrumentenbouw worden er tegenwoordig hele kleine, ¼ of zelfs 1/8 contrabassen gemaakt. Hierdoor zijn leerlingen al vanaf acht jaar in staat met contrabaslessen te beginnen!

Meer gevorderd

Als je al een tijd speelt, loop je misschien vast met sommige dingen in je spel. Heb je het gevoel dat je niet verder komt en weet je niet hoe je zuiverder kunt spelen, sneller kunt plukken en je klank mooier kunt maken? Goed leren strijken is ook iets waar je soms hulp bij kunt gebruiken. Leuk om je hierbij tips te geven! Het lesmateriaal is afhankelijk van jouw muzikale voorkeur en smaak.

Jazz - Improvisatie

Voor Jazzbassisten en om te kunnen improviseren is kennis van akkoorden, scales (toonladders) en akkoordsymbolen leren lezen én spelen super belangrijk. Improvistatie kun je leren en gaandeweg zul je steeds vrijer en zekerder spelen wat in je opkomt! Dit kan natuurlijk in Jazz maar ook in andere vormen van muziek!

Flexibele lestijden

Met een volle agenda heb je behoeft aan flexibiliteit! Merk het gemak van de Strippenkaart van 10 lessen! je verliest nooit een les!

Bas huren of kopen?

Nog geen instrument? Ik adviseer bij het vinden van een kleine of grote bas!

Over Nuno Torres Marques

Hi, Ik ben afgestudeerd als Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ik ben all-round bassist en ik speel op diverse jazz podia en festivals binnen en buiten Nederland. Als componist / arrangeur ben ik bij meerdere projecten betrokken. Naast een actief leven als muzikant, ben ik docent basgitaar / contrabas en muziektheorie / compositie en harmonie aan de piano, en ik geef daarin les aan leerlingen van alle niveaus en leeftijden.

Als je iets wilt moet je het gewoon doen, als je iets niet wilt, doe het niet... Neo Guru

Gevestigd in

  • Den Haag

Leslocatie

  • Aan huis
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Portugees
  • Spaans

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer