Ephraim van IJzerlooij Celloles

Cellospelen is heerlijk!

Op zoek naar die mooie warme celloklank? Ben je een beginner op de cello of heb je ooit gespeeld en ga je de draad weer oppakken? Ik ben celloleraar in Hilversum en Zeist Ephraim van IJzerlooij en ik help je graag je techniek op te frissen en je spel op een hoger niveau te brengen.

Duetten en speelplezier!

Muzikaliteit en techniek zijn onlosmakelijk verbonden! Krijg nieuwe input en motivatie om te oefenen. Je speelt veel samen met mij en werkt aan een stevige toon en een stabiele maar ontspannen linkerhand!

Online celloles

Momenteel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Beginners

Je eerste celloles begint met speelse oefeningen voor de basistechniek van de linker- en rechterhand. Die warme celloklank is sterk afhankelijk van hoe je de strijkstok vasthoudt. Stevig en tóch los! Het duurt even maar uiteindelijk lukt het! Spreek een proefles af!

Duo's en samenspel

Al snel spelen we leuke duo's! Daarnaast wordt er gewerkt aan leuke oefenstukjes,  toonladders en voordrachtstukken, afgestemd op jouw niveau. Er is veel aandacht voor muzikale interpretatie, houding, speelplezier en samenspel tijdens de lessen.

Cellospelen - gevorderden

Een goede techniek is zeer belangrijk en biedt je vrijheid om uiteindelijk de uitdrukking van je gevoel en je interpretatie van een muziekstuk te kunnen realiseren. Etudes, toonladders, streekoefeningen en vibrato voor een prachtig geluid. Maak een afspraak voor een proefles!

Speel je favoriete muziek!

Verdiep je in het uitgebreide cello repertoire: Bach, Haydn, Bruch, Vivaldi, Neem lastige kamermuziek en orkestpartijen mee naar les! Er zal aandacht besteed worden aan streken, vingerzetting, klank, de muzikale inhoud, specifieke stijl en frasering van de muziek.

Flexibiliteit en gemak!

Met een Strippenkaart van 10 cellolessen heb je flexibiliteit.

Celloles aan huis?

Eerst een gratis proefles! Beginners en gevorderden, jong en oud zijn welkom! De lessen kunnen in overleg ook bij jou thuis in Hilversum of Zeist gegeven worden.

HILVERSUM     Celloles aan huis - IN OVERLEG
ZEIST                Celloles aan huis  - dinsdag     12.30 tot 20.30 uur
BUSSUM          Celloles aan huis - woensdag   14.15 tot 16.30 uur
AUSTERLITZ    Celloles aan huis - IN OVERLEG

Ephraim als cellist

Ephraim van IJzerlooij componeert muziek voor cello in allerlei bezettingen en geeft concerten met zijn vaste ensembles: Triple Berry Trio, OriOnTriO, Duo van IJzerlooij & van Schoonhoven, Ensemble Jardin des Images.

Het hart van een melodie kun je niet op papier zetten ++ Pablo Casals

Contact Ephraim van IJzerlooij

meester op de cello

Ephraïm van IJzerlooij is sinds anderhalf jaar mijn celloleraar. Deze meester op de cello speelt niet alleen prachtig maar ook bijzonder fijngevoelig en verhalend en hij is een grote inspiratiebron voor mij. Tijdens onze lessen geeft hij heldere, op mijn persoon aangepaste, tips en oefeningen die mij verder helpen. Zijn lessen zijn vlot en ontspannen en ik voel me op mijn gemak bij hem. Ik ga met veel plezier naar zijn les toe!
Jacqueline Verploegh Chassé

Een kado voor mijzelf

Ephraim van IJzerlooij is een muzikaal talent en een geduldige en goede muziekdocent. Het leren en oefenen onder begeleiding van Ephraim is echt een kado voor mijzelf.
Als voormalig onderwijzeres geniet ik ook van het leerproces en de persoonlijke aanpak. Het is mijn eigen leerproces in een ontspannen muzikale hobby waarin ik onder Ephraims leiding zeker ben doorgegroeid.
Menny Nap - Erenstein

Vivaldi Music Lessons

Live Online Muzieklessen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je onder alle omstandigheden in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Motiverende muzieklessen door professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar online muziekles.