Celloles voor kinderen en volwassenen Hilversum - Ephraim van IJzerlooij

Ephraim van IJzerlooij Cellolessen in Hilversum

Cellospelen is heerlijk!

Op zoek naar die mooie warme celloklank? Ben je een beginner op de cello of heb je ooit gespeeld en ga je de draad weer oppakken? Ervaren cellist en kom je verder met techniek of muzikaliteit? Ik ben celloleraar in Hilversum Ephraim van IJzerlooij en maak graag kennis met je om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Duetten en speelplezier!

Muzikaliteit en techniek zijn onlosmakelijk verbonden! Krijg nieuwe input en motivatie om te oefenen. Je speelt veel samen met mij en werkt aan een stevige toon en een stabiele maar ontspannen linkerhand!

Celloles aan huis

Ik geef de lessen bij mij thuis in Hilversum. In overleg is les bij jou thuis, in de volgende plaasten, ook mogelijk:

 • Hilversum In overleg
 • Zeist
  - Maandag 16.00 - 20.00 
  - Dinsdag 12.30 - 20.30
 • Bussum - Woensdag 14.15 - 16.30
 • Austerlitz  In overleg

Beginners

Je eerste celloles begint met speelse oefeningen voor de basistechniek van de linker- en rechterhand. Die warme celloklank is sterk afhankelijk van hoe je de strijkstok vasthoudt. Stevig en tóch los! Het duurt even maar uiteindelijk lukt het! Spreek een proefles af!

Duo's en samenspel

Al snel spelen we leuke duo's! Daarnaast wordt er gewerkt aan leuke oefenstukjes,  toonladders en voordrachtstukken, afgestemd op jouw niveau. Er is veel aandacht voor muzikale interpretatie, houding, speelplezier en samenspel tijdens de lessen.

Cellospelen - gevorderden

Een goede techniek is zeer belangrijk en biedt je vrijheid om uiteindelijk de uitdrukking van je gevoel en je interpretatie van een muziekstuk te kunnen realiseren. Etudes, toonladders, streekoefeningen en vibrato voor een prachtig geluid. Maak een afspraak voor een proefles!

Speel je favoriete muziek!

Verdiep je in het uitgebreide cello repertoire: Bach, Haydn, Bruch, Vivaldi, Neem lastige kamermuziek en orkestpartijen mee naar les! Er zal aandacht besteed worden aan streken, vingerzetting, klank, de muzikale inhoud, specifieke stijl en frasering van de muziek.

Flexibiliteit en gemak!

Met een Strippenkaart van 10 cellolessen heb je flexibiliteit.

  Online celloles

  Momenteel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

  Ephraim als cellist

  Ephraim van IJzerlooij componeert muziek voor cello in allerlei bezettingen en geeft concerten met zijn vaste ensembles: Triple Berry Trio, OriOnTriO, Duo van IJzerlooij & van Schoonhoven, Ensemble Jardin des Images.

  Het hart van een melodie kun je niet op papier zetten ++ Pablo Casals

  Gevestigd in

  • Hilversum

  Leslocatie

  • Aan huis
  • Bussum
  • Hilversum
  • Zeist
  • Bij de docent
  • Online

  Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

  Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Duits

  meester op de cello

  Ephraïm van IJzerlooij is sinds anderhalf jaar mijn celloleraar. Deze meester op de cello speelt niet alleen prachtig maar ook bijzonder fijngevoelig en verhalend en hij is een grote inspiratiebron voor mij. Tijdens onze lessen geeft hij heldere, op mijn persoon aangepaste, tips en oefeningen die mij verder helpen. Zijn lessen zijn vlot en ontspannen en ik voel me op mijn gemak bij hem. Ik ga met veel plezier naar zijn les toe!
  Jacqueline Verploegh Chassé

  Een kado voor mijzelf

  Ephraim van IJzerlooij is een muzikaal talent en een geduldige en goede muziekdocent. Het leren en oefenen onder begeleiding van Ephraim is echt een kado voor mijzelf.
  Als voormalig onderwijzeres geniet ik ook van het leerproces en de persoonlijke aanpak. Het is mijn eigen leerproces in een ontspannen muzikale hobby waarin ik onder Ephraims leiding zeker ben doorgegroeid.
  Menny Nap - Erenstein

  Inspirerende celloles!

  Sinds 3 jaar heb ik het genoegen celloles te krijgen van Ephraim. Zijn actieve en geduldige manier van lesgeven ervaar ik als heel prettig. Hij heeft deskundig advies gegeven bij het aanschaffen van mijn nieuwe cello. Heel leuk dat er regelmatig voorspeelmiddagen door hem worden georganiseerd. Naast een enthousiaste leraar is hij een zeer goede cellist, heel inspirerend!
  Lillian  

  Inspirerende cellodocent!

  Ephraim van IJzerlooij is een geweldig muzikale en inspirerende docent. Hij speelt zelf prachtig, wat op zich al een cadeau is, en hij leert je hoe je ontspannen een mooie klank uit jouw cello krijgt. Hoewel je iedere les stof op krijgt die je dan oefent, kan hij die stof ook loslaten want hij speelt in eerste instantie heel erg goed in op jou. Zo helpt hij je om de techniek spelenderwijs onder de knie te krijgen. De ontspanning en muzikaliteit daardoor niet alleen terug te vinden in zijn spel maar ook in zijn lessen. Het is iedere keer een verrijking en daarmee een stimulans om zelf te oefenen en te spelen. Dus niet alleen zijn spel maar ook zijn lessen zijn een groot cadeau.
  Yvonne

  Motiverende cellolessen!

  Inmiddels heb ik twee jaar les van Ephraim. Hij weet mij iedere keer uit te dagen met stukken waarvan ik het niet voor mogelijk had gehouden, die ooit te kunnen spelen! Duidelijke aanwijzingen en geloof in mijn kunnen maken dat mogelijk. Ephraim leert mij niet alleen de noten te spelen, maar ook om een verhaal te vertellen, te luisteren, maar vooral om muziek te maken.
  Annebel V.

  Ontdek de magie van zelf muziek maken!

  Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

  If you want to know your future, start creating it!

  Dr. Joe Dispenza