Privé saxofoonles in IJsselstein. Goed bereikbaar voor saxofoonleerlingen uit Vianen, Montfoort, Nieuwegein, Hoograven- Ruud Raike saxofoonles aan kinderen (vanaf 6 jaar), jongeren, volwassenen. Beginners tot vergevorderd.

Ruud Raike Saxofoonlessen in IJsselstein

Saxofoonles in IJsselstein

Ik ben Ruud Raike en geef saxofoonles aan kinderen (vanaf 6 jaar), jongeren, volwassenen en aan ouderen, van beginnend tot vergevorderd. Heb je nog nooit iets aan muziek gedaan? Geen probleem, je hoeft niks te weten of te kunnen. Maar wie weet heb je ooit sax gespeeld en wil je je hobby weer oppakken?

Sopraan, Alt, Tenor, Bariton

Je kunt bij mij lessen volgen op sopraan- alt- tenor- of baritonsaxofoon. De altsaxofoon is heel geschikt om mee te beginnen. Ben je nog jong, dan is een gebogen sopraan geschikt. Jongeren, volwassenen of ouderen kunnen ook starten op tenor of baritonsaxofoon.

Wat kun je verwachten?

Ik vind het vooral belangrijk dat je plezier hebt in muziek en een goede muzikale basis ontwikkelt. We werken aan muzikaal gehoor en gevoel voor maat en ritme. Je leert noten en ritmes lezen, een ontspannen en functionele speelhouding, een goed embouchure, een effectieve ademtechniek, articulatie en frasering, en de nodige basiskennis van muziektheorie. je ontwikkelt je gevoel voor klank en intonatie,

Thuis oefenen

Het thuis regelmatig oefenen is de basis om mooi en lekker sax te kunnen spelen. Dit bouwen we op tot ongeveer een half uur per dag. Samenspelen is erg leuk en dat kan op saxofoon in heel veel verschillende genres, in tal van ensembles, bandjes of orkesten.

Muziek voor jong en oud

Muziek maken daagt je uit en geeft je veel creativiteit en energie. Mijn lessen bieden afwisseling, inspiratie, plezier in muziek en creativiteit aan kinderen en volwassenen.

Jouw favoriete muziek

Je kunt bij mij terecht voor klassieke muziek, pop en jazz, tango- en latin muziek.

Leslocatie

De lessen zijn bij mij thuis in IJsselstein (Utrecht) of eventueel online. Mijn lesruimte is in IJsselstijn (Utrecht) Goed bereikbaar vanuit Nieuwegein, Vianen, Benschop, Houten, Bunnik, Schalkwijk, Odijk en Montfoort

Saxofoon huren, kopen of reparatie?

Als je begint raad ik je aan om een saxofoon te huren. Als je wilt kan je bij mij een instrument huren en later ook kopen. Naast docent en saxofonist ben ik ook saxofoonreparateur. Mocht je instrument onderhoud of reparatie nodig hebben, dan help ik je graag.

Proefles

Tijdens de proefles bespreken we je wensen, wat betreft frequentie van de lessen en lesduur. Je krijgt priveles, maar in overleg is duoles ook mogelijk.

Handig en flexibel

Drukke baan en regelmatig onderweg? Met de strippenkaart van 8 lessen van 30, 45 of 60 minuten ben je maximaal flexibel!

Gevorderde muzikant?

Ook dan is het leuk en inspirerend om weer les te nemen. We brengen je klank en techniek op een hoger plan en werken aan het onder de knie krijgen van moeilijke stukken waar jezelf niet goed uitkomt.

Over Ruud

Ruud begon op 9 jarige leeftijd met saxofoonspelen bij een van de harmonie orkesten in zijn geboorteplaats Maastricht. Na lessen aan de Maastrichtse Muziekschool studeerde hij van 1985-1990 saxofoon aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, faculteit muziek, Hilversums Conservatorium en aan het Utrechts Conservatorium van 1991-1994. Hij studeerde af als docerend en uitvoerend musicus saxofoon. Na deze studies volgde hij  met een beurs nog lessen in Parijs bij Claude Delangle en Jean-Yves Fourmeau.

Als saxofonist speelt hij vooral kamermuziek met het saxofoon pianoduo Caprice des Deux.Ruud geeft saxofoonlessen sinds 1990. Momenteel geeft hij naast de lessen bij Vivaldi ook les bij Fulco Muziekonderwijs in zijn woonplaats IJsselstein en heeft hij een lespraktijk in Geldermalsen.

Gevestigd in

  • IJsselstein

Leslocatie

  • IJsselstein
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Duits

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer