Patrycja Skworonska - Celloles Rotterdam Zuid - Capelle, Rhoon, Charlois

Patrycja Skowronska Cellolessen in Rotterdam

Cellolessen in Rotterdam voor kinderen en volwassenen

Hallo! Mijn naam is Patrycja Skowronska, Poolse celliste en celloleraar in Rotterdam Zuid. Verliefd op de mooie klank van de cello en ga je met voor het eerst met cellolessen beginnen? Wil je prachtig en ontspannen kunnen spelen in je ensemble of orkest? Wil je leuke en gezellige cellolessen voor je kind?

Cellolessen voor iedereen!

Ik vind het leuk om les te geven aan beginners en meer ervaren cellisten. Mijn lessen staan erom bekend dat je een goede techniek leert en bovenal plezier beleeft aan cellospelen!

Proefles

In de proefles hebben we de gelegenheid even kennis te maken, je wensen te bespreken en je krijgt een indruk van mijn manier van lesgeven. Ben benieuwd wat je doelen met de cello zijn en welke muziek jij het mooist vindt!

Celloduetten

Tijdens de lessen spelen we duo's in verschillende muziekstijlen en muziek uit verschillende periodes. Dit zal je helpen om op een leuke en inspirerende manier je gevoel voor ritme en zuiver spelen te ontwikkelen! 

Jonge kinderen spelen cello

Ik vind het super leuk om aan jonge kinderen celloles te geven. Door gebruik te maken van eenvoudige klassieke en populaire liedjes en melodieen, leert je kind op een speelse manier bladmuziek lezen. We gaan de vingers goed op de snaren plaatsten en de eerste liedjes tokkelen. Met de strijkstok een mooie klank uit de cello te toveren is lastig en leuk! We spelen samen in de les.

Beginners volwassenen

De beginnerslessen voor volwassenen bieden technische basisoefeningen, toonladders, bladmuziek lezen en je speelt mooie klassieke eenvoudige etudes en kleine voordrachtstukken. Je leert de strijkstok vast te houden, de vingers in een comfortabele houding te plaatsen en op een ontspannen manier cello te spelen.

Cellolessen meer gevorderd

We werken aan klank, frasering, articulatie, geavanceerde streektechnieken en vibrato. Etudes en prachtige concertstukken voor gemiddeld en gevorderd niveau bieden positiespel, duimpositie en dagen je uit om een prachtige warme celloklank te produceren, met verschillende kleuren en texturen. Van Bach, Vivaldi, Fauré of Bridge tot modern repertoire

Algemene muziektheorie

De cellolessen bieden ook ruimte om basiskennis algemene muziektheorie (toonsoorten, kwintencirkel, toonladders etc ) te behandelen.

Leerlingen optredens

Twee keer per jaar organiseer ik een voorspeel-avond of middag, waar je in een ontspannen sfeer andere studenten kunt ontmoeten, kunt genieten van optreden en samen muziek maken. 

Op zoek naar een cello? 

Heb je nog geen instrument, maak je geen zorgen, ik kan je helpen er een te vinden of je vertellen waar je een cello kunt huren voor een betaalbare prijs. 

Waar geef ik de lessen?

Ik geef de cello lessen in mijn gezellige ruime studio in Rotterdam Zuid. Neem even contact op voor de preciese locatie!

Celloles bij je thuis in Rotterdam

Indien gewenst kan ik de lessen bij jou thuis geven in Barendrecht, Rhoon, Charlois Poortugaal en Capelle. Afhankelijk van de afstand en de reistijd breng ik mogelijk reiskosten in rekening. Dit bespreken we even in de proefles.

Over mij

Ik ben geboren in Polen. Toen ik 6 jaar oud was, begon ik cello te spelen. Mijn opleiding kreeg ik aan de Staatsmuziekschool in Olsztyn. Waar ik ook een gedegen begrip van muziektheorie en geschiedenis heb ontwikkeld. Naast deelname aan verschillende Poolse en internationale concoursen, kreeg ik de kans om als solist te spelen bij het Ermland-Mazuries Filharmonisch Orkest.Ik woon al meer dan zeven jaar in Nederland, waar ik mijn beide diploma's heb behaald aan Codarts Hogeschool in Rotterdam. Cum Laude behaalde ik mijn bachelor o.l.v. Jeroen den Herder, alsmede mijn masterstudie onder begeleiding van Herre-Jan Stegenga. Momenteel ben ik actief betrokken bij verschillende projecten, zoals het Smashed Wood Quartet, dat verschillende muziekstijlen combineert met verschillende andere groepen. Ik ben lid van PLANKTON ORCHESTRA - een internationaal samenwerkingsinitiatief tussen muzikanten uit verschillende landen in een bijzonder orkest dat een moderne klankfusie tussen verschillende stijlen biedt.

Gevestigd in

  • Rotterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Rotterdam
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Pools

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Beginner of gevorderd? Gun jezelf wat je een ander ook gunt! Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen. 

Jouw toekomst, vol muziek, creativiteit en plezier begint vandaag! Wat wordt jouw eerste stap?