Contrabasles Rotterdam, Boek een proefles bij Johannes Fend! Beginners en gevorderden.

Johannes Fend Contrabaslessen in Rotterdam

Basles in Rotterdam - Strijken en plukken!

Ben je een beginner op de contrabas en ga je voor het eerst basles nemen? Wil je vrijer leren spelen en je techniek op een hoger niveau brengen? Bassist en basleraar Johannes Fend: Muziek maken vanaf de eerste noot en spelen met gevoel! Plukken, zuiver spelen en vooral goed strijken! Je kunt het leren!

Klassiek tot Jazz

Als bassist ben je verantwoordelijk voor de timing en de harmonische basis van je orkest, ensemble of band.  Welke muziek je ook wilt spelen, Klassiek, Folk, Jazz of Klezmer, het is super leuk om te doen en te merken hoe belangrijk jouw taak is!

Beginners

Met een selectie uit moderne en leuke lesmethodes, (o.a Simandl Method, Rabbath Method)  etudes en eenvoudige duo’s leer je plukken en strijken. Je krijgt basis muziektheorie en gaat je oriënteren op verschillende muzieksoorten. Boek een proefles!

Notenlezen of improvisatie?

Contrabas is echt groot en een heel fysiek instrument. Ik hecht daarom veel waarde aan een gezonde en relaxte houding achter je instrument. Staan of zitten kan beiden. Je leert natuurlijk notenlezen, toonsoorten, toonladders, walking bass en we maken een begin met improviseren op akkoordschema’s van je favoriete nummers en/of uit Real Book.

Gevorderden

Jazz of klassiek. Strijken of Pizzicato (plukken), timing, groove, jazz solo's spelen, improvisatie en die lekkere sound! Zuiverheid en toonvorming op de contrabas is een uitdaging!  En echt schitterend als het goed gaat! Je kunt je verdiepen in Duits/Franse stokhouding. We werken aan een goede linkerhand techniek, vibrato en spelen met dynamiek. Dé voorwaarden voor een mooie klank! Je speelt de muziek die je in je orkest of ensemble op de lessenaar krijgt maar ook solo-werken en etudes.

Druk op werk of school?

De strippenkaart van 10 lessen biedt flexibiliteit en gemak!

Waar geef ik les?

Ik geef les in mijn comfortabele studio's in Overschie en in Rotterdam Zuid of in overleg bij jou thuis in Rotterdam.

Opname van je les maken?

Ik heb  opnameapparatuur in mijn studio om je les op te nemen voor studiedoeleinden! Handig en leerzaam! Als je het leuk vindt, leer ik je werken met audio editing software op PC & Mac.

Over Johannes

De Oostenrijkse bassist Johannes Fend studeerde Jazz en Klassieke muziek aan het Prins Claus conservatorium in Groningen en behaalde zijn masters degree in Rotterdam.
Johannes speelde met bekende musici uit de New York Jazz scene waaronder David Berkman, Paul Berner, Matt Wilson, Todd Coolman, Alex Sipiagin. Johannes ontving lessen en master classes van Sorin Orcinschi, Francisco Obieta, Catalin Rotaru, Dorin Marc, Matthew Midgley and Wolfgang Güttler.
Hij ontving diverse prijzen, waaronder de 1e prijs op Leiden Jazz Award 2017 met het Marco Apicella Trio, de 2e prijs Il Sole In Cantina Award 2016 en werd verkozen tot beste solist op Erasmus Jazz Price 2017. Johannes treedt op met verschillende bands in binnen en buitenland, o.a tijdens het International Choro Festival in New York City.

Gevestigd in

  • Rotterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Duits
  • Engels
  • Nederlands

Super bassist!

Fend heeft presence en een techniek om stil van te worden - Eddy Determeyer

Relaxte leraar!

Vriendelijke en relaxte leraar. Lessen worden goed afgestemd op je niveau en veel gelegenheid voor eigen inbreng!
M. V.

Motivating Bass Teacher!

Taking part in Johannes course is a huge pleasure. He is very much able to inspire and motivate me in playing the double bass. The courses are matched to my preferred music. As a teacher he is patient, kind and precise. I hope there will be many more courses to follow in the future.
J. G.

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid schept! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza