Johannes Fend Contrabasles

Basles in Rotterdam - Strijken en plukken!

Ben je een beginner op de contrabas en ga je voor het eerst basles nemen? Wil je vrijer leren spelen en je techniek op een hoger niveau brengen? Bassist en basleraar Johannes Fend: Muziek maken vanaf de eerste noot en spelen met gevoel! Boek eerst een proefles!

Klassiek tot Jazz

Als bassist ben je verantwoordelijk voor de timing en de harmonische basis van je ensemble of band.  Welke muziek je ook wilt spelen, Klassiek, Folk, Jazz of Klezmer, het is super leuk om te doen en te merken hoe belangrijk jouw taak is!

Beginners

Met een selectie uit moderne en leuke lesmethodes, (o.a Simandl Method, Rabbath Method)  etudes, duo’s, en oefeningen op maat leer je plukken en strijken. Je krijgt basis muziektheorie en gaat je oriënteren op verschillende muzieksoorten. Boek een proefles!

Notenlezen of improvisatie?

Ik hecht veel waarde aan een gezonde en relaxte houding achter je instrument. Staan of zitten kan beiden. Je leert natuurlijk notenlezen, toonsoorten, toonladders, walking bass en we maken een begin met improviseren op akkoordschema’s van je favoriete nummers en/of uit Real Book.

Gevorderden

We werken aan streektechniek, pizzicato (plukken), intonatie/zuiverheid, timing, groove, jazz solo's spelen, improvisatie en die lekkere sound!

Klassiek contrabas?

Orkestpartijen, etudes en solo repertoire. Streektechniek, intonatie, dynamiek en een mooie klank! Je speelt de muziek die je het meest aanspreekt! Boek een proefles!

Drukke baan of veel werk voor school?

De strippenkaart van 10 lessen biedt flexibiliteit en gemak!

Waar geef ik les?

Ik geef les in mijn comfortabele home studio in Rotterdam zuid of in overleg bij jou thuis.

Opname van je les maken?

Ik heb  opnameapparatuur in mijn studio om je les op te nemen voor studiedoeleinden! Handig en leerzaam! Als je het leuk vindt leer ik je werken met audio editing software op PC & Mac.

Samen muziek maken?

Wil je in een band gaan spelen maar ben je nog niet zeker genoeg? Ik geef je tips en tricks waardoor je met zelfvertrouwen en plezier kunt beginnen! Ook bandcoaching voor (meer) gevorderden!

Over Johannes

De Oostenrijkse bassist Johannes Fend studeerde Jazz en Klassieke muziek aan het Prins Claus conservatorium in Groningen en behaalde zijn masters degree in Rotterdam.
Johannes speelde met bekende musici uit de New York Jazz scene waaronder David Berkman, Paul Berner, Matt Wilson, Todd Coolman, Alex Sipiagin. Johannes ontving lessen en master classes van Sorin Orcinschi, Francisco Obieta, Catalin Rotaru, Dorin Marc, Matthew Midgley and Wolfgang Güttler.
Hij ontving diverse prijzen, waaronder de 1e prijs op Leiden Jazz Award 2017 met het Marco Apicella Trio, de 2e prijs Il Sole In Cantina Award 2016 en werd verkozen tot beste solist op Erasmus Jazz Price 2017. Johannes treedt op met verschillende bands in binnen en buitenland, o.a tijdens het International Choro Festival in New York City.

Fend heeft présence en een techniek om stil van te worden - Eddy Determeyer

Motivating Bass Teacher!

Taking part in Johannes course is a huge pleasure. He is very much able to inspire and motivate me in playing the double bass. The courses are matched to my preferred music. As a teacher he is patient, kind and precise. I hope there will be many more courses to follow in the future.
J. G.

Relaxte leraar!

Vriendelijke en relaxte leraar. Lessen worden goed afgestemd op je niveau en veel gelegenheid voor eigen inbreng!
M. V.

Vivaldi Music Lessons

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven naast de reguliere muzieklessen ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza