Letizia Maula Klarinetles in Rotterdam

Klarinetles - beginners gevorderden

Ga je voor de eerste keer op een klarinet spelen of heb je vroeger gespeeld en wil je nu weer lessen gaan nemen? Speel je in een orkest of klarinet-ensemble en wil je je spel naar een hoger niveau brenegen en met meer gemak spelen? Ik ben Letizia, ervaren en enthousiaste klarinetdocent en ik geef met plezier lessen aan kinderen, jongeren en volwassenen! 

Klarinetspelen voor beginners

Plezier in muziek staat voorop! Je leert meteen een mooi geluid uit je instrument te halen en een goede ademtechniek, basis muziektheorie en noten lezen. Modern lesmateriaal, oefeningen op maat en leuke duos' om samen te spelen en direct muziek te maken! Benieuwd? Boek een proefles!

Gevorderden

Persoonlijke aandacht voor uitbreiding en verfijning van je techniek en muzikaliteit. Verdiep je in kamermuziek en solorepertoire. Toonvorming, ademtechniek en embouchure, etudes en mooie en interessante voordrachtstukken.

Basklarinet

Ben je net zo enthousiast over de basklarinet als ik en wil je lessen nemen op dit geweldig mooie en uitdagende instrument? Ik ga graag met je aan de slag!

Leslocatie -online klarinetles

Momenteel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden. Mijn studio is vlakbij CS Rotterdam maar in overleg en afhankelijk van de afstand/reistijd zijn lessen bij jou thuis mogelijk. Ook klarinetles in Utrecht! Neem contact op!

Kamermuziek

Kamermuziek is mijn grote passie en wanneer je in een trio of kwartet speelt, begeleid ik je graag met tips uit de praktijk Met anderen muziek maken is ontspannend, motiverend en leuk! Je inspireert elkaar en leert van elkaar. Ook nog heel gezellig!

Klassiek tot pop

Je kunt bij mij terecht voor klassieke muziek, klezmer en meer populiare muziek. Speel je in een orkest, harmonie of fanfare dan kun je uiteraard je partijen mee naar les nemen voor handige tips en aanwijzingen!

Nog geen klarinet?

Bij je proefles hoef je nog geen eigen klarinet mee te brengen. Ik zorg voor een instrument wanneer je er nog geen hebt. Ik help je zoeken naar een goed en betaalbaar instrument wanneer je er een gaat huren of kopen!

Over Letizia

Ik ben afkomstig uit Bergamo (Italia) en spreek Italiaans, Frans, Engels en ben Nederlands aan het leren. Na het behalen van mijn diploma klarinet op het conservatorium in Milaan verhuisde ik naar Rotterdam. Daar vervolgde ik mijn studie bij Julian Hervé, op het conservatorium Codarts waar ik mijn Master Degree behaalde. Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde ik bij Arno Piters. Ook hier behaalde ik een Master diploma. Behalve in mijn lespraktijk ben ik actief als klarinettiste en treed ik op met verschillende orkesten en ensembles. Regelmatig speel ik bij Sinfonia Rotterdam, Rotterdam Philharmonic Orchestra, Radio Philharmonisch Orkest, Orchestra del Festival Brescia-Bergamo en Mannheimer Philharmoniker. Kamermuzeik speel ik veel met het Phoenix Trio, met celliste Sylvia Cempini en de pianiste Misaki Yamada.

The clarinet has so soft and lovely tone that no one can resist it….W.A. Mozart

Klarinetles op maat!

Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met klarinetles bij Letizia. Ik had als tiener anderhalf jaar klarinetles gehad. Door verhuizing naar het buitenland ben ik gestopt met les maar heb daar wel een klarinet gekregen van mijn ouders. Het bleef kriebelen om mijn klarinet weer op te pakken en uiteindelijk 25 jaar later weer gestart. Mijn oude klarinet bleek in prima staat. Hij had alleen een nieuw mondstuk nodig. En wat ben ik blij dat hij onder het stof vandaan is gehaald. Binnen een paar intensieve lessen die elkaar snel opvolgden was ik weer op mijn oude niveau en inmiddels al ruimschoots dat niveau overschreden. Door verschillende soorten oefeningen (etudes, toonladders) en stukken te spelen (zowel solo als duetten), biedt Letizia mij een perfecte balans tussen techniek en plezier. Letizia is een zeer begaafd klarinetist. In haar les uit zich dat in zowel aandacht voor techniek alsook voor muzikaliteit. Ze stimuleert je om jezelf steeds te verbeteren en zorgt iedere les weer voor een nieuwe uitdaging. Door haar wijze van lesgeven en het aanbod aan oefeningen en muziekstukken maak ik enorme sprongen in mijn spel. En wat is er leuker dan steeds mooiere stukken te kunnen spelen. Ik heb absoluut geen spijt van mijn stap anderhalf jaar geleden. Ik raad Letizia aan iedereen aan die zin heeft om de klarinet weer op te pakken of ermee te starten. Ze staat open voor eigen inbreng en zorgt ervoor dat je een les op maat krijgt. Ook online zijn de lessen erg prettig, maar ik kan niet wachten om weer samen duetten te kunnen spelen als de coronacrisis voorbij is. Live samen spelen blijft toch het leukst! 
Nienke

Vivaldi Music Lessons

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven naast de reguliere muzieklessen ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza