Clarinet teacher in Rotterdam, Scheveningen, The Hague and Utrecht Letizia Maulà - Clarinet lessons for all ages. Beginner to advanced. Classical to pop. Also online clarinet lessons.

Letizia Maulà Klarinetlessen in Rotterdam

Speel klarinet - Klassiek tot modern

Ciao! Ik ben Letizia Maulà, ervaren en enthousiaste klarinetleraar in Rotterdam. Ik vind het, naast concerten geven, superleuk om klarinetles te geven. Zowel aan kinderen, jongeren als volwassenen! Je kunt bij mij terecht voor klassieke muziek, klezmer en meer populaire muziek. Plezier in muziek staat voorop!

Klarinetles voor jong en oud

Op zoek naar een motiverende enthousiaste klarinetlerares voor je kind? Ga je zelf voor de eerste keer op een klarinet spelen of heb je vroeger gespeeld en wil je nu weer lessen gaan nemen? Speel je in een orkest of klarinet-ensemble en loop je vast in sommige passages?  Even een proefles afspreken en we kunnen beginnen!

Klarinet voor Beginners

Het eerste begin van klarinet spelen is best lastig, maar je leert snel een mooi geluid uit je instrument te halen. Een goede ademtechniek is hiervoor erg belangrijk. Dat ga ik je leren. Daarnaast krijg je basis muziektheorie en noten lezen. Modern lesmateriaal, oefeningen op maat en leuke duos' om samen te spelen en direct muziek te maken!

Repertoire - gevorderden

We hebben veel aandacht voor toonvorming, uitbreiding en verfijning van je techniek en muzikaliteit. Leuk om je in kamermuziek en solorepertoire te verdiepen. Je werkt aan ademtechniek en embouchure, spelen met dynamiek, articulatie, etudes en mooie en interessante voordrachtstukken.

Basklarinet is cool!

De Basklarinet is echt een enorm gaaf instrument. Een vette klank, super groot en gewoon cool om te zien en horen! Ben je net zo enthousiast als ik en wil je basklarinetlessen nemen in Rotterdam? Ik ga graag met je aan de slag!

Leslocaties

Mijn studio is vlakbij CS Rotterdam, maar in overleg zijn lessen bij jou thuis in Scheveningen, Den Haag mogelijk. Ook ben ik regelmatig in Utrecht om klarinetlessen te geven! Neem contact op!

Online klarinetles

Eventueel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Orkestpartijenstudie

Speel je in een orkest, harmonie of fanfare dan kun je uiteraard je partijen mee naar les nemen voor handige tips en aanwijzingen, zodat je ook de moeilijkste passages meer ontspannen en mooier kunt spelen!

Klarinet huren of aanschaffen?

Bij je proefles hoef je nog geen eigen klarinet mee te brengen. Ik zorg voor een instrument wanneer je er nog geen hebt. Ik help je zoeken naar een goed en betaalbaar instrument wanneer je er een gaat huren of kopen!

Kamermuziekrepertoire en  klarinet

Kamermuziek is mijn grote passie en wanneer je in een trio of kwartet speelt, begeleid ik je graag met tips uit de praktijk Met anderen muziek maken is ontspannend, motiverend en leuk! Je inspireert elkaar en leert van elkaar. Ook nog heel gezellig!

Over Letizia

Ik ben afkomstig uit Bergamo (Italia) en spreek Italiaans, Frans, Engels en ben Nederlands aan het leren. Na het behalen van mijn diploma klarinet op het conservatorium in Milaan verhuisde ik naar Rotterdam. Daar vervolgde ik mijn studie bij Julian Hervé, op het conservatorium Codarts waar ik mijn Master Degree behaalde.

Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde ik bij Arno Piters. Ook hier behaalde ik een Master diploma. Behalve in mijn lespraktijk ben ik actief als klarinettiste en treed ik op met verschillende orkesten en ensembles.

Regelmatig speel ik bij Sinfonia Rotterdam, Rotterdam Philharmonic Orchestra, Radio Philharmonisch Orkest, Orchestra del Festival Brescia-Bergamo en Mannheimer Philharmoniker. Kamermuziek speel ik veel met het Phoenix Trio, met celliste Sylvia Cempini en de pianiste Misaki Yamada.

The clarinet has so soft and lovely tone that no one can resist it….W.A. Mozart

Gevestigd in

 • Rotterdam

Leslocatie

 • Aan huis
 • Den Haag
 • Rotterdam
 • Utrecht Centrum
 • Bij de docent
 • Online

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Italiaans
 • Frans

Letizia, prima keuze!

Na 40 jaar heb ik mijn klarinet weer opgepakt en begreep meteen dat ik zonder les zelfs mijn niveau van vroeger nooit meer zou halen. Na wat googelen ben ik bij Letizia Maula terecht gekomen en wat een prima keuze is dat geweest! Zij houdt goed rekening met het feit dat ik veel ouder ben en mijn vingers zeker in het begin niet meer konden doen dan ik zou willen, maar ik boek zeker vooruitgang en heb plezier in studeren. Niet in de laatste plaats door haar optimisme en positieve manier van lesgeven. Daarnaast is zij een super enthousiaste stralende persoonlijkheid waar mee je op niveau kunt bespreken waar je heen wilt en die je op tijd tempert voor het te hoge eisen aan jezelf stellen, zodat je er plezier in blijft houden. Dat zij zelf ook nog eens prachtig klarinet speelt is alleen maar meegenomen. Het is heerlijk om met haar aan het eind van de les, na hard werken aan etudes en techniek, wat duetjes te spelen. Ik kan Letizia meer dan van harte aanbevelen, zij kan en gaat het beste uit haar leerlingen halen, dat is zeker!
Thijs v T

Met sprongen vooruit!

Een half jaar geleden ben ik na lange tijd enkel in een orkest te hebben gespeeld klarinetles genomen bij Letizia. Had veel eerder moeten doen. Door haar enthousiasme en bewonderenswaardige muzikale inzicht heb ik gevoel dat mijn spel met sprongen vooruit gaat. Geweldig zoals zij mij ook dat inzicht geeft in de muziek waardoor het geheel zoveel meer wordt dan het simpel in de juiste volgorde noten oplepelen. Bovendien is Letizia een zeer aangenaam mens waarbij je je elke keer weer welkom voelt. Ik ga elke keer weer met enorm plezier naar Delfshaven!
Gerhard P

Klarinetles op maat!

Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met klarinetles bij Letizia. Ik had als tiener anderhalf jaar klarinetles gehad. Door verhuizing naar het buitenland ben ik gestopt met les maar heb daar wel een klarinet gekregen van mijn ouders. Het bleef kriebelen om mijn klarinet weer op te pakken en uiteindelijk 25 jaar later weer gestart. Mijn oude klarinet bleek in prima staat. Hij had alleen een nieuw mondstuk nodig. En wat ben ik blij dat hij onder het stof vandaan is gehaald. Binnen een paar intensieve lessen die elkaar snel opvolgden was ik weer op mijn oude niveau en inmiddels al ruimschoots dat niveau overschreden. Door verschillende soorten oefeningen (etudes, toonladders) en stukken te spelen (zowel solo als duetten), biedt Letizia mij een perfecte balans tussen techniek en plezier. Letizia is een zeer begaafd klarinetist. In haar les uit zich dat in zowel aandacht voor techniek alsook voor muzikaliteit. Ze stimuleert je om jezelf steeds te verbeteren en zorgt iedere les weer voor een nieuwe uitdaging. Door haar wijze van lesgeven en het aanbod aan oefeningen en muziekstukken maak ik enorme sprongen in mijn spel. En wat is er leuker dan steeds mooiere stukken te kunnen spelen. Ik heb absoluut geen spijt van mijn stap anderhalf jaar geleden. Ik raad Letizia aan iedereen aan die zin heeft om de klarinet weer op te pakken of ermee te starten. Ze staat open voor eigen inbreng en zorgt ervoor dat je een les op maat krijgt. Ook online zijn de lessen erg prettig, maar ik kan niet wachten om weer samen duetten te kunnen spelen als de coronacrisis voorbij is. Live samen spelen blijft toch het leukst! 
Nienke

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza