Luis Rabello - Pianoles in Rotterdam voor gevorderden - Volwassenen en jongeren. Klassiek

Luís Rabello Pianolessen in Rotterdam

Pianospelen is fantastisch!

Speel je al een tijd en heb je behoefte aan nieuwe input en een professionele kijk op je pianospel? Je verdiepen in interpretatie en klank? Vroeger ooit gespeeld behoefte om weer met pianolessen te beginnen maar zie je er ook tegen op? Mijn advies? Gewoon een keer een proefles afspreken!

Klassieke pianomuziek!

Ik ben concertpianist en pianoleraar Luís Rabello in Rotterdam. Volwassenen en jongeren pianoles geven is een van mijn grote passies! Klassieke pianomuziek staat centraal in mijn lessen en leven en ik maak graag kennis met je!

Meer gevorderden

We werken aan techniek, toonladders, etudes, dynamiek, rubatospel, toucher, vingervlugheid en een prachtige klank! Je vergroot je expressie en de overdracht van je muzikale ideeën! Er staat een mooie vleugel in mijn studio in Rotterdam voor je klaar! Breng je pianospel op een hoger niveau met prachtige composities van Schubert, Bach, Mozart, Beethoven, Ravel of Gnattali!

Online Pianoles

Ik bied ook lessen via Skype en Zoom aan. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Effectief piano studeren

Weinig tijd om veel te studeren en toch vooruitgang boeken? Ik leer je om het optimale uit je studietijd te halen. Je leert de juiste techniek om vloeiend te gaan spelen. Vanuit mijn ervaring als concertpianist geef ik je tips en tools bij het studeren. Resultaat gegarandeerd!

Weten wat je doet

Je doet altijd veel op je gevoel als je muziek maakt. Je zult het leuk vinden om te ontdekken hoe je een muziekstuk op verschillende manieren kunt interpreteren! Ervaar hoe je op een ontspannen manier muziek kunt maken en je gevoel kunt overbrengen.

Klassiek tot hedendaags

Klassieke pianotechniek en muziek van bijvoorbeeld Bach, Mozart, Schubert, Chopin, Liszt, Beethoven of Ravel bieden overigens een uitstekende basis om moderne en hedendaagse muziek te kunnen spelen. We werken naar een optreden toe, wanneer je daar voor voelt. Leerzaam, leuk en motiverend!

Strippenkaart

Met een strippenkaart van 10 lessen heb je flexibiliteit. Maak per keer een lesafspraak voor flexibiliteit.

Over Luís

Luís Rabello is als pianodocent verbonden aan het Rotterdams Conservatorium Codarts en begeleidt ook jonge pianisten met de voorbereiding van het toelatingsexamen piano.
Kamermuzieklessen. Luís geeft inspirerende kamermuzieklessen voor duo's, trio's en overige ensembles.
Luís Rabello treedt op als concertpianist en in kamermuziekconcerten op Nederlandse en internationale podia in Duitsland Zwitzerland, Portugal, Spanje, Italië and Brazilië. Onlangs maakte hij zijn debuut als solopianist in het Concertgebouw Amsterdam.
In 2014 verscheen zijn eerste CD met muziek van de  Braziliaanse componist Radamés Gnattali. Zijn 2e CD is gewijd aanwerken van Beethoven. Luís Rabello studeerde in zijn geboorteland Brazilië bij de beroemde pianisten Arturo Benedetti-Michelangeli en Stefan Askenaze. Tevens studeerde hij aan het Tchaikovsky Conservatory in Moscow en aan Codarts Rotterdam Conservatorium, waar hij zijn Masters degree Cum Laude behaalde.

Music is enough for a lifetime - but a lifetime is not enough for music - Sergei Rachmaninov

Gevestigd in

  • Rotterdam

Leslocatie

  • Rotterdam Heemraadspark
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Portugees
  • Spaans
  • Engels
  • Nederlands

Inspirerende pianolessen!

Ik heb nu een klein jaar les bij Luís Rabello en heb de lessen tot nu toe heel inspirerend gevonden. In zijn lessen komen alle belangrijke thema´s binnen het pianospel aan bod: techniek, expressie en (het allerbelangrijkst) visie op het grotere geheel. Hij helpt je om je interpretatie en overdracht zo sterk mogelijk te maken en werkt hierbij heel gedetailleerd en met meerdere lagen. Dit werkt zeer inspirerend en enthousiasmerend waardoor je na de lessen telkens weer meer zin hebt om je te verdiepen in een stuk. Na 16 jaar piano spelen kom ik erachter dat er nog zo veel meer te leren valt! In de relatief korte tijd dat ik les heb gehad is mijn spel al veel vooruit gegaan en hoop dus nog lang les van hem te mogen hebben!
Jurrian B

Liefde voor klassieke muziek

De pianolessen van Luís Rabello zullen je liefde voor (klassieke) muziek nog groter maken dan ze al was. Hij is volledig gericht op de muziek en jouw mogelijkheden. Je zult ontdekken dat er meer muziek in je zit dan je ooit had durven dromen. En wat het technische probleem ook is, Luís heeft altijd een oplossing. Al vier jaar lang heb ik elke les weer iets geleerd en vooral veel plezier gehad!
Hanneke B.

Hij stimuleert je zelfvertrouwen!

Sinds een jaar of 6 heb ik pianoles bij Luis Rabello. Iedere keer weer ga ik met plezier naar Luis' les en kom er met nog meer plezier weer vandaan. Vol zin om direct weer achter de piano te gaan zitten. Naast zijn kwaliteiten als docent techniek aan het Rotterdams Conservatorium, zijn Luis' lessen boeiend en inspirerend. Hij stimuleert je zelfvertrouwen, geloof in eigen kunnen.

Leuk en uitdagend!

Luis Rabello past zich aan aan het ambitieniveau van zijn afzonderlijke leerlingen, en zo blijft het leuk en uitdagend tegelijk. Ik heb nog nooit zo lang dezelfde leraar gehad, en ik ben nog lang niet uitgeleerd bij Luis!
Elselien S

Iedere dag muziek!

Wij bieden muzieklessen voor jongeren, kinderen en volvassenen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in jouw buurt. Beginner of meer ervaren met muziek?  Volg je droom, ontdek en verleg je grenzen!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."
Jack DeJohnette - Drummer