Cello leren spelen voor kinderen en volwassenen Utrecht. Celloles aan huis in Utrecht Katerina Papakostaki.

Katerina Papakostaki Cellolessen in Utrecht

Celloles Utrecht - Kinderen en volwassenen

Hallo! Ik ben Katerina Papakostaki, een professionele allround celliste en celloleraar voor kinderen en volwassenen in Utrecht. Als jong meisje raakte ik verliefd op de cello en ik kreeg mijn eerste cellolessen toen ik 6 jaar was. De cello staat sindsdien iedere dag centraal in mijn leven.

Waarzijn de lessen?

Naast concerten geven vind ik het super leuk om cellolessen te geven. Ik doe dit in mijn studio in Overvecht, in Muziekdoosje in De Nijverheid-Zuilen of bij jou aan huis in Utrecht.

Warme celloklank - Klassiek tot pop

De donkere tonen van de cello raken je echt! De warme klank is zowel voor kinderen als voor volwassenen vaak de reden om met cello te beginnen. Is klassieke muziek niet helemaal jouw ding? Ik houd zelf, naast klassieke muziek, ook van pop, rock en andere muziekgenres. Dus je kunt hiervoor ook prima bij mij terecht!

Nooit te laat!

Heb je vroeger ooit cello gespeeld en heb je zin om het weer op te pakken? Is het moment dan toch aangebroken om cello te leren spelen, maar denk je dat je misschien te oud bent om er nog aan te beginnen? Ik vind van niet! Ieder moment is het juiste moment!

Cellolessen voor Kinderen

Ik vind het super leuk om aan kinderen les te geven en in een gezellige sfeer maken we samen muziek op de cello. Je kind leert spelenderwijs noten lezen en klassieke en bekende liedjes spelen. We zingen en ontwikkelen het muzikale gehoor en gevoel voor maat en ritme. Ik verrijk de lesstof met elementen uit de wereldberoemde Suzuki methode.

Beginners

Het leukste is om te ontdekkken hoe je die mooie celloklank kunt maken en je eerste liedje kunt spelen. Vanaf de eerste lessen spelen we eenvoudige celloduetten. Met oefeningen en korte stukjes leer je muziek lezen en ontwikkel je een uitstekende basis om al snel klassieke en moderne melodieën te kunnen spelen. Ik begeleid je op de cello of de piano. Plezier vanaf het begin!

Meer gevorderd cellist

Ben je op het niveau waarop je de basis al aardig onder de knie hebt, maar wil je bepaalde aspecten in je spel verbeteren? Ik heb tal van voordrachtstukken, oefeningen en etudes om duimpositie, intonatie, streektechniek, vibrato en positiewisselingen op een hoger niveau te krijgen. Zodat je moeiteloos en zelfverzekerd de lastige passages in je orkest of ensemble kunt spelen.

Proefles

In de proefles bespreken we je wensen, de locatie en mogelijke lestijden en je krijgt een indruk van mijn manier van lesgeven. Natuurlijk ben ik benieuwd om je cello te horen! Heb je nog geen instrument en wil je een cello huren of kopen? Dan kan ik je daarbij adviseren.

Online cellolessen

Online lessen zijn ook mogelijk. Misschien verblijf je tijdelijk in het buitenland en wil je de cellolessen voortzetten, woon je ver weg of  kun je niet langs komen? Online lessen mogelijk!

Auditie Conservatorium

Ben je een gevorderde cellostudent en wil je aangenomen worden op een conservatorium en heb je een docent nodig om je voor te bereiden op je audities?  Door mijn lessen zullen we een repertoire van hoog niveau voorbereiden voor elke auditie. Sonates en concerti van het standaardrepertoire staan op de lijst.

 Over mij

Ik begon cello te spelen toen ik zes jaar oud was en ik werd er meteen verliefd op.  Nadat ik mijn muziekstudies in Griekenland had afgerond, besloot ik de wereld rond te reizen en de perfecte plek voor mij te vinden om mijn studie voort te zetten en mijn cellospel erbij te betrekken. Ik reisde en vond in Utrecht de plek die ik zocht!
Na vier jaar oefenen en nieuwe mensen ontmoeten en muziekervaringen heb ik mijn bachelordiploma behaald aan het Utrechts Conservatorium in de klas van Timora Rosler.  Na mijn bachelor heb ik een jaar gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel met Olsi Leka als mijn professor.  Na het einde van de cursus besloot ik terug te komen naar Utrecht en mijn masteropleiding aan de HKU te beginnen, in de klas van Jeroen den Herder. Ik behaalde mijn Master en heb ik deze mooie cirkel van studies afgerond.  Daarnaast studeerde ik ook barokcello bij Viola de Hoog.
Ik speel in verschillende professionele orkesten in Nederland, ben ik lid van kamermuziekensembles en treed daarmee regelmatig op.
Voor mijn masteronderzoek heb ik een methode ontwikkeld voor het uitvoeren en onderwijzen van cello ,gebaseerd op de filosofie van het Boeddhisme en Taoisme. De kern hiervan is, om als musicus de eigenschap te ontwikkelen om te vertrouwen, om zonder enige mentale- en fysieke kracht, je instrument te bespelen en de muziek op natuurlijke manier te laten stromen.
Ik geloof dat je door muziekles te geven niet alleen informatie en kennis over muziek deelt, maar dat muziek ook de ziel en geest verrijkt. Hoe completer hoe beter!

Gevestigd in

  • Utrecht

Leslocatie

  • Aan huis
  • Utrecht
  • Utrecht Overvecht
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Grieks

Honest Atmosphere!

Katerina will teach you to play the cello in a warm, honest atmosphere. She teaches you the basics and ten always looks at what you need to progress. She delivers custom work and has a sharp eye for detail, but also for the bigger picture: she does everything she can to make the cellist and instrument melt together into music. It is a pleasure to be taught by her!
Iris Olde Rikkert
 

Impressive Cello Teacher

I have known Katerina for the past 8 years and it was an honor to see her evolving as an artist and as a teacher. Besides her passionate playing, she delivers also up technical accuracy and a sense of unity in her performances. As a fellow teacher and colleague of Katerina, I was always impressed by the level of her commitment while teaching her pupils and the special musical and educational bonds she develops with them.
Apostolis P
 

Geduldige Celloleraar

Ik volg nu al enkele maanden cello les bij Katerina. Ik ga hier met veel plezier naar toe. Ze leert het op een leuke manier waar een grapje mogelijk is en heeft veel geduld. Ze heeft begrip voor alles wat er in je leven speelt en houd hier ook rekening mee. De lessen zijn bij haar thuis, wat goed te bereiken is in Utrecht. Als de Engelse taal geen probleem is dan raad is Katerina zeker aan als docent.
Lieke van D

Passionate Cello Teacher!

Katerina is a very talented musician and teacher. She plays and teaches music with a lot of passion. As a teacher Katerina always makes sure her students learn to be good musicians by having fun and making them feel they are in a safe environment where they can freely express themselves.
Christian P

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza