Christian Palmieri- Proefles drummen pop, jazz rock, metal drumlessen. Drumstudio vlakbij treinstation Utrecht Zuilen

Christian Palmieri Drumlessen in Utrecht

Christian Palmieri - Drumles voor alle leeftijden

Hallo! Ik ben Christian Palmieri. Ik ben gek van drummen, al mijn hele leven lang, en ben dus drummer en gediplomeerd drumleraar geworden. Ik geef al jaren drumlessen in Utrecht. Drums en percussie zijn niet alleen mijn expertise; het is mijn diepgaande passie, en dat deel ik graag met jou.

Drumstudio in Utrecht West

Ik geef de lessen in mijn volledig uitgeruste studio, vlakbij het treinstation Utrecht Zuilen. Hier betreed je een muzikaal wonderland met eersteklas, professionele drumstellen, percussie-instrumenten, conga's, cajon, bongo's, PA-systemen, een piano en nog veel meer.

Kinderen en slagwerk

De meeste kinderen vinden het super interessant om diverse soorten slagwerk te proberen. Vanaf een jaar of 8 gaan we aan de slag!

Beginners - Drumlessen op maat

Heb je nog nooit gedrumd en wil je het proberen? Super! In je allereerste les zit je meteen achter een professioneel drumstel en ervaar je hoe top het is je eigen 'drum fills' en basis grooves te spelen. Als je de basisvaardigheden goed onder de knie hebt kun je al binnen een paar lessen honderden bekende nummers spelen! Lekker losgaan dus!

Gevorderde drummers

We gaan diep in op het verfijnen van je techniek en het verkennen van ingewikkelde ritmes, fills, rudiments en solo's. Heel belangrijk: een soepele beweging en goede balans dragen bij aan snelheid, dynamiek, coördinatie en een mooie sound!

Hoe ga je te werk?

Luisteren, analyseren en naspelen van je favo drummers is een inspirerende manier om je spel op een hoger plan te brengen. Ik help je daar graag bij met tips en tricks uit mijn jarenlange praktijk als drummer van diverse bands.

Mijn inspiratie?

Er zijn enorm veel geweldige drummers, teveel om op te noemen. Drummers die mij absoluut inspireren zijn Roy Haynes, Philly Joe Jones, Mike Clark, John Bohnam, Dave Grohl,  Elvin Jones, Chad Smith en Steve Gadd.

Jouw stijl, jouw muziek!

Jouw drummen moet draaien om de muziek die jij te gek vindt. Of het nu gaat om heavy rock beats, pop en funk grooves,  virtuoze metal, complexe 'soulful' jazz of de diverse en exotische klanken van World Music. Heb je nog geen favoriete muziekstijl? Geen zorgen, ik zal je inspireren om diverse muziekstijlen te verkennen. Funk, jazz, rock, pop, metal en meer!

Topsport

Drummen is een topsport die finesse en precisie vereist.  Door slim te drummen bouw je een enorme conditie op! We richten ons op een ontspannen en goede houding met als doel een soepele en relaxte techniek.

Effectief studeren

Langzaam oefenen, bewegingen en combinaties doorkrijgen is een super effectieve manier om je techniek snel te verbeteren. Als je de bewegingen ontspannen en automatisch kunt spelen, gaat het in je lijf zitten, kun je ermee experimenteren en ze op snelheid krijgen.

Creativiteit

Door je eigen grooves, drum fills, arrangementen en solo's te maken ontwikkel je je eigen creativiteit. Je krijgt heldere aanwijzingen om doelgericht en efficient te oefenen.

Muziektheorie - inzicht-  structuren

Om vrij te kunnen grooven en improviseren, is inzicht in achtergronden van je muziek, typische kenmerken en een goed begrip van muziektheorie essentieel. Je moet je thuis voelen in de nummers en doorhebben hoe de structuur en opbouw is. Dit ontwikkel je door mee te spelen met bekende nummers. We analyseren structuur, complexe ritmes en ook melodie en akkoorden.

Meespelen met tracks

Meespelen met cd's, meespeeltracks op je smartphone, Spotify en YouTube, of nog leuker in een band, geeft je het gevoel dat je echt bezig bent. Je voelt wat je doet en of het past in combinatie met het geheel. Op basis van de nummers die je wilt spelen krijg je gerichte praktische aanwijzingen en oefeningen, zodat je meteen aan de slag kunt!

Online drumlessen

In het digitale tijdperk van vandaag kunnen we van overal verbinding maken en samen drummen. Waar je ook bent, je kunt bij mij terecht voor gestructureerde online drumsessies op maat. The beat goes on! Zelfs in de online wereld!

Op zoek naar een drumstel?

Ben je enthousiast om te beginnen maar heb je nog geen drumstel? ik kan je begeleiden bij het vinden van een fantastisch en redelijk geprijsd akoestisch of elektronisch drumkit.

Over mij

Ik ben half Paraguayaans en half Nederlands, met vele jaren ervaring in het drummen. Ik heb gestudeerd aan het Utrecht Conservatorium (Bachelor Jazz & Pop en Master of Music). Muziek spelen en drumlessen geven zijn de twee grootste passies in mijn leven. Ik ben enorm trots op de mogelijkheid om op prestigieuze locaties op te treden, zoals Tivoli Vredenburg, Bimhuis, Paradox, Grachten Festival, Park Pop en vele andere. Muziek heeft me ook naar verschillende landen gebracht, waar ik mijn kunst mocht delen. Ik heb gespeeld in Paraguay, Brazilie, Nederland, Belgie, Engeland, Spanje, Duitsland, Frankrijk, India, Slowakije en Vietnam.

Ritme is beweging, vreugde, passie... Ritme is leven! - Christian Palmieri

Gevestigd in

  • Utrecht

Leslocatie

  • Utrecht
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Spaans

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Beginner of gevorderd? Gun jezelf wat je een ander ook gunt! Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen. 

Jouw toekomst, vol muziek, creativiteit en plezier begint vandaag! Wat wordt jouw eerste stap?