Alexandros Chouros - Pianoles klassiek tot wereldmuziek in Utrecht-  Pianolessen aan huis in Utrecht voor gevorderden en beginners.

Alexandros Chouros Pianolessen in Utrecht

Pianolessen aan huis in Utrecht

Ik ben Alexandros Chouros, Grieks pianist en muziekdocent gevestigd in Utrecht. Ik kom voor de pianolessen graag bij jou aan huis. De lessen worden afgestemd op basis van je persoonlijke achtergrond, ervaring en voorkeur voor muziekgenre en repertoire. 

Klassiek tot pop

Naast klassieke muziek heb ik ook veel ervaring en expertise in folk, pop, elektronische- en wereldmuziek.

Beginners

Wordt dit jouw eerste ervaring met de piano of zelfs met muziek? Helemaal geen probleem! Met leuke oefeningen en gemakkelijke liedjes ga je stap voor stap de piano ontdekken en leer je noten lezen en maak je kennis met muziektheorie, maar wel altijd praktisch toegepast!

Basis

Je bouwt een stevige basis om jouw favoriete klassieke stukken of jazz-, volks- of popliedjes te leren spelen. Ontdek hoe je jezelf kunt uitdrukken door middel van muziek.

Meer ervaren

Speel je al langer en wil je nieuw repertoire ontdekken? De draad weer oppakken waar je een tijd geleden bent gestopt en weer met lessen beginnen? Je verdiepen in etudes en solostukken van bijvoorbeeld Bach, Schubert, Chopin, Debussy of Einaudi? Dan ben je bij mij aan het goede adres!

Vierhandig Pianospel

Vierhandige pianospel is ontzettend leuk en leerzaam en biedt een prima kans om het geleerde in praktijk te brengen en met veel plezier samen muziek te maken!

Online Lesssen

Online muzieklessen kunnen een oplossing bieden wanneer je even de deur niet uit kunt of op reis bent en toch les wilt houden! Je krijgt tips en feedback op je techniek en muzikaliteit.

Over Alexandros

Alexandros werd geboren in Thessaloniki (Griekenland), waar hij op 6-jarige leeftijd begon aan zijn eerste pianolessen. Hij vervolgde zijn pianostudie bij Prof. N. Kyriosoglou en N. Tasopoulos aan het Conservatorium van Thessaloniki, waar hij afstudeerde en zijn pianodiploma behaalde. Hij voltooide zijn bachelorstudie Klassiek Piano aan de afdeling Muziekwetenschappen en Kunst aan de Universiteit van Macedonie (Thessaloniki, Griekenland), waar hij studeerde bij Prof. Vinia Tsopelas. Bovendien zette Alexandros als Erasmusstudent zijn studie voort aan het Real Conservatorio Superior de Musica "Victoria Eugenia" in Granada (Spanje) bij Prof. Miguel Angel Rodriguez Laiz. Momenteel studeert hij voor zijn masterdiploma (Mmus) aan het HKU Utrechts Conservatorium bij prof. Sebastian Colombo.

Solist

Alexandros heeft als solist samengewerkt met het "Thessaloniki City Symphony Orchestra" en het "HKU Conservatory Orchestra" onder leiding van Vladimiros Symeonidis en Cristina Lucio-Villegas. Hij nam deel aan concerten in verschillende steden van Griekenland, Nederland, Spanje, Rusland en Belgie. Bovendien volgde hij vele masterclasses bij vooraanstaande pianisten, zoals Guillermo Gonzales Hernandez, Wolfram Schmitt-Leonardy, David Jacob Korevaar

Gevestigd in

  • Utrecht

Leslocatie

  • Aan huis
  • Utrecht
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Grieks
  • Engels
  • Nederlands

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein