Linsey Coppens - Klassiek zangles en stemcoaching in Utrecht.

Linsey Coppens Zanglessen in Utrecht

Zanglessen Utrecht

Hoi, leuk dat je de weg naar mijn profiel gevonden hebt. Mijn naam is Linsey Coppens, ik ben een Belgische mezzo-sopraan en heb naast zelf op het podium staan een enorme passie voor lesgeven. Ik geef de zanglessen in Utrecht.

Klassiek zingen - beginners en gevorderden

Ik heb mij gespecialiseerd in klassieke zang, opera- en lied repertoire en wanneer jij beginnend of juist (ver) gevorderd zanger/ zangeres bent met een passie voor dit repertoire, dan ben jij bij mij helemaal aan het juiste adres!

De basis van zingen

Om je stem volledig tot bloei te laten komen, de hoogte en laagte van je stem te ontwikkelen en met het gewenste timbre te kunnen zingen, werken we aan 3 grote pijlers binnen het zingen: houding (de juiste spanning/ontspanning), ademhaling en techniek (o.a. toonhoogtes, plaatsing stem, zuiver zingen, timing, ritme). Gelukkig stopt het daar niet!

Wat nog meer?

Ook de uitspraak van verschillende talen,  inzicht in de partituur, inleving, acteren, lichaamstaal, expressie en vooral GENIETEN zijn erg belangrijk. Want zingen doe je omdat je het leuk vindt!

Zingen is voor mij...

...het fijnste gevoel dat er bestaat. Je hele lichaam is in beweging en je hoofd wordt even helemaal leeg. Zingen is zoveel meer dan juiste noten treffen, het gaat over je fantasie gebruiken en een verhaal vertellen.

Zingen is voor iedereen

Zingen is niet leeftijdsgebonden, maar mijn zanglessen zijn vooral voor jongeren en volwassenen. Geen zorgen als je nog nooit zangles hebt gehad, je stem nog moet ontdekken en geen muzikale achtergrond hebt, noten lezen is slechts een bonus. De lessen worden aangepast aan jouw wensen.

Leslocatie

Ik geef de zanglessen bij voorkeur bij jou aan huis in Utrecht. Indien er een piano of keyboard beschikbaar is kan ik je daarop begeleiden.

Flexibiliteit

Als zangeres ben ik af en toe in het buitenland. Lessen kunnen daarom niet altijd op een vast tijdstip plaatsvinden. Dit vraagt om flexibiliteit en open communicatie van beide kanten. Online zanglessen bieden een goede oplossing wanneer ik in het buitenland ben. Met een strippenkaart van 5 of 10 lessen ben je altijd safe en verlies je nooit een les.

Over Linsey Coppens

Mijn eerste stapjes nam ik als koorzanger. Ik volgde daarnaast ook viool- en pianoles. Op mijn 15e, volgde ik mijn eerste zangles. Nu, vele jaren en 2 masterdiploma's later, staat zingen nog steeds op nummer 1. Ik werkte tussen 2020 en 2023 aan de opera in Stuttgart waar ik verschillende rollen vertolkte. Als freelance zangeres verdeel ik mijn tijd tussen opera, lied en concert repertoire. Ik behaalde al verschillende prijzen op wedstrijden in binnen- en buitenland, waaronder in Nederland de 'Van Riemsdijk prijs' op 2022 editie van het IVC concours te 's-Hertogenbosch.

Alumni

Linsey is alumni van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Frost school of music - University of Miami en de Dutch National Opera Academy. 

Gevestigd in

  • Utrecht

Leslocatie

  • Aan huis
  • Utrecht
  • Online

Geeft les aan

  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Duits

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Beginner of gevorderd? Gun jezelf wat je een ander ook gunt! Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen. 

Jouw toekomst vol muziek, creativiteit en plezier begint vandaag! Wat is jouw eerste stap?