Pianoles in Den Haag

Zoek je pianolessen in Den Haag?

Lees hierboven meer over de pianoleraar die je gevonden hebt!  De pianolessen zijn bij de docent of bij jou aan huis,.

Voor wie zijn de pianolessen?

Op deze site vind je motiverende en inspirerende privé pianolessen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Fantastische muzieklessen voor beginners tot vergevorderd!

Pianolessen met een strippenkaart

Je kunt ieder moment van het jaar instappen en met pianolessen beginnen. De strippenkaarten van 5 of 10 privélessen bieden je gemak en maximale flexibiliteit.

Waarom een proefles piano?

Het is belangrijk om eerst kennis te maken met de docent van je keuze. Je krijgt informatie over de lesprijzen, de beschikbaarheid en een indruk van de manier van lesgeven. Fijn om te weten: je instelling is belangrijk voor je docent, maar je niveau maakt niet uit!

Privé pianoles brengt je verder!

Persoonlijke aandacht is een kwalitiet die in een inspirerende pianoles thuis hoort. Je muziekles is een belangrijk moment waarin je samen met je docent stappen zet om je doelen te bereiken. Je pianoleraar weet dat je met gerichte aanwijzingen en inspanning heel ver kunt komen!

Is de proefles gratis?

De proefles kost 25,-euro, maar dit wordt in mindering gebracht bij de aanschaf van je eerste Strippenkaart van 5 of 10 lessen.

Wat zijn de voordelen van een strippenkaart met pianolessen? 

 • Flexibiliteit om je muzieklessen af te spreken. 
 • Instappen in het jaar wanneer jij wilt.
 • Onbeperkt lessen bijkopen.
 • Je koopt de strippenkaarten direct bij je docent.
 • Strippenkaarten van 5 of 10 lessen van 30, 45 of 60 minuten
 • Gratis proefles van 30 minutenbij aankoop 1e strippenkaart

Pianoles aan huis in Den Haag

Op zoek naar een pianoleraar die bij jou aan huis komt? Neem hierboven contact op met een docent voor meer informatie!

Muziektheorie

Lees meer over waarom Muziektheorie leuk en belangrijk is als je pianolessen volgt.

Muziekles Cadeaubon met 3 pianolessen

Met een Muziekles Cadeaubon geef je een zetje in de rug om die lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: beginnen met pianolessen!

  Waarom privé muzieklessen?

  • Les van een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond muziek kent en begrijpt
  • Je leert in je eigen tempo
  • Aandacht voor jou en jouw doelen en wensen
  • Pianoles bij de docent of bij jou aan huis
  • Gezellige en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat

  Pianolessen voor kinderen in Den Haag

  • Leuk en motiverend lesmateriaal
  • Een goede leeftijd voor kinderen om met pianolessen te beginnen is ongeveer 7 a 8 jaar oud
  • Instrumentale vocale/vaardigheden
  • Basis muziektheorie
  • Samenspel met docent en plezier in muziek

  Kies hierboven je pianoleraar en neem contact op voor meer informatie en een proefles!

  Piano doet bijna altijd mee!

  Is er een muzieksoort waar de piano geen rol in speelt? Ongetwijfeld kun je iets bedenken, maar pianospelen geeft echt enorm veel mogelijkheden om welke muziek dan ook te leren spelen. De piano is een veelzijdig instrument en je kunt er werkelijk alle muziek op spelen die je maar wilt. Klassieke muziek, jazz, pop, songwriter, tango, latin en ga zo maar door! Binnen al die stijlen weer talloze mogelijkheden om je persoonlijk uit te drukken in muziek.

  Slaan op je snaarinstrument?

  Inderdaad! Je kunt de piano zien als een snaarinstrument en tegelijk als een slaginstrument. En dan wordt de piano ook weer een toetseninstrument genoemd, net zoals een klavecimbel, keyboard, Fender Rhodes of bijvoorbeeld een hammondorgel. Van oorsprong en nog steeds is de piano een mechanisch instrument. Klavecimbelbouwer Bartolomeo Cristofori bedacht rond 1700 dat inplaats van de snaar te tokkelen, je ook via een toets een hamertje kon aanslaan. de hamertjes waren van hout en met leer bekleed.

  Mechanisch en muzikaal!

  Met name Silbermann ontwikkelde het initiatief van Cristofori en verbeterde het mechaniek. De eerste piano's ( van o.a Graf, Broadwood, Cristofori, Silbermann) werden hammer flügel en fortepiano of pianoforte genoemd. De snaren liepen recht over de klankbodem en hadden een ander mechaniek dan de latere piano's en vleugels van o.a Sebastian Erard, Bösendorfer, Bechstein . Erard was een van de eerste bouwers die de bassnaren en de discantsnaren kruiselings, met 2 kammen, over de klankbodem liet lopen. Bij alle vleugels en piano's slaan hamertjes met vilten koppen via een geavanceerd mechaniek de snaren aan, en is het mogelijk het volume en de dynamiek met de aanslag te bepalen.

  Pianospelen moeilijk?

  De techniek van pianospelen is net zo lastig en complex als je zelf wilt... en dat kan heel ver gaan! Je kunt echter al plezier aan je piano beleven wanneer je een paar akkoorden mooi kunt spelen onder een melodie. Of als je eerste sonatine van Clementi, Inventie van Bach, Schubert sonate of een van de meest virtuoze stukken die je kunt bedenken tijdens een leerlingenuitvoering tot klinken komt!

  Improvisatie

  Improviseren biedt enorm veel mogelijkheden en ook hiervoor geldt dat je in iedere muzieksoort je eigen grenzen kunt opzoeken en verleggen. Onder leiding van een ervaren en enthousiaste docent kom je uiteraard heel ver en ben je steeds gemotiveerd en geïnspireerd. Dus als je een absolute beginner bent of als je al een tijd piano speelt en jij je wilt verdiepen in een bepaalde muzieksoort: Meld je aan voor een proefles. Met de strippenkaart van 10 pianolessen ben je flexibel en verlies je nooit een les!

  Wat leer je?

  In de privé pianolessen werk je op een plezierige en ontspannen manier aan een uitstekende technische basis om je pianospel te ontwikkelen in de richting die jouw voorkeur heeft. Je leert om vrij en meer ontspannen muziek te kunnen maken! Met toonladders, akkoorden, muziektheorie, improvisatie, etudes en voordrachtstukken vergroot jij je mogelijkheden om je in muziek te kunnen uiten!

  Pianoles in Den Haag

  Zoek je een enthousiaste pianoleraar in de omgeving Den Haag? Kwaliteit en plezier in muziek voor alle leeftijden! Privé pianoles voor beginners en gevorderden. Strippenkaart van 10 lessen voor gemak en flexibiliteit. Kies je pianoleraar en neem contact op voor een proefles!