Rein Godefroy Pianoles in Den Haag

Pianospelen - beginners - gevorderden

Of het je eerste pianoles wordt of dat je al lang speelt en je spel op een ander level wilt brengen, we werken aan je houding achter de piano, ontspannen spelen, onafhankelijkheid van je motoriek en klankvorming. Tijdens de lessen zorgen we voor een ontspannen en leuke sfeer. Plezier is het allerbelangrijkste en als het goed is (en met een beetje oefenen) komt het resultaat vanzelf.

Solide basis

Je leert een soepele techniek zodat je zelfs de moeilijkste stukken en solo's met meer vrijheid kunt spelen en ruimte hebt om daar je eigen verhaal van te maken.

Jazz - pop - klassiek

Ik ben jazz pianist /toetsenist Rein Godefroy. Ik geef al meer dan 20 jaar les aan alle leeftijden en diverse stijlen zoals jazz, pop en klassiek. Je bent welkom om je te verdiepen in de muziek die jou het beste ligt. Tijdens de lessen werken we aan vaardigheden zoals noten lezen, akkoordsymbolen lezen en spelen en hoe te improviseren over deze schema's.

Jouw favoriete muziek

Daarnaast vind ik het erg leuk om de les aan te passen naar jouw eigen interesses. Naar wat soort muziek luister je? En wat is je favoriete artiest/lied? Soms zoeken we tijdens de les uit welke akkoorden er in het stuk zitten en op die manier ga je ook akkoorden herkennen en train je je gehoor.

Jezelf begeleiden op de piano

Of misschien zing je en wil je jezelf begeleiden op de piano? Dan is het ook leuk ook veel aan ritme en dynamiek werken. Ik maak ook vaak in de les begeleidingsritmes op de computer zodat je de stukken kan meespelen thuis.

Songwriter

Misschien maak je eigen composities? Bij mij in de les heb je de mogelijkheid je stukken op te nemen en kunnen we werken aan de vorm/structuur en groove van een stuk. En tevens kunnen we er al drums, bas en andere instrumenten aan toevoegen en werken aan de muziekproductie. Je krijgt na de les dan een audio bestand mee en zo kun je er zelf verder aan werken.

Leslocatie

Mijn lesruimte in de Ampèrestraat is goed bereikbaar met diverse OV opties, fiets en auto.

Online pianolessen

Online pianoles behoort tot de mogelijkheden.

Over Rein Godefroy

Rein behaalde zijn masters degree in 2007 (cum laude) aan het koninklijk conservatorium te Den Haag en kreeg hier les van onder andere Rob van Bavel en Juraj Stanik. Rein Godefroy is onder andere actief geweest in het Paul Van Kemenade Quintet, Fullduplexx en singer songwriter TOINE en met deze formaties heeft hij onder andere getoured in Nederland, Belgie, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Zuid Afrika, Egypte etc In 2017 kwam zijn trio album uit en deze kreeg zeer goede recensies van de nationale en internationale pers. Ook componeert hij muziek voor onder andere films en games.

Jazz is cool!

Al sinds mijn 10e heb ik af en aan heb ik pianoles gehad. Maar met Rein is het zo leuk dat ik al 3 jaar op rij zin heb in de les op maandag. De lessen zijn precies afgestemd op mijn behoeftes. Soms is dat jammen, soms is dat theorie over akkoordenschema's en soms is het eindeloos oefenen om een lekker jazzloopje in de vingers te krijgen. Les op maat met een gezonde dosis humor!
Efraïm V

Vivaldi Music Lessons

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven naast de reguliere muzieklessen ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza