Zdenka Prochazkova - Private violin teacher in Delft and Weert - Motivating violin lessons to children and adults, beginners to advanced. Also online violin lessons.

Zdenka Prochazkova Vioollessen in Delft

Viool voor kinderen en volwassenen

Hi, Ik ben Zdenka Prochazkova, violiste en enthousiast viooldocent in Weert en Delft. Welkom in mijn motiverende en gezellige vioollessen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Plezier in muziek staat voorop! Je werkt aan techniek én muzikaliteit, het een kan niet zonder het ander!

Beginners

Wordt het je eerste vioolles en heb je nog geen muzikale ondergrond? Denk je dat het heel moeilijk is maar droom je er toch van? Of heb je vroeger gespeeld en wil je de draad weer oppakken en heb je het gevoel dat je alles vergeten en verleerd hebt? Geen probleem! Leuk om samen aan de slag te gaan!

Wat kun je verwachten?

Je leert een mooie klank maken, je vingers goed op de snaren zetten, liedjes spelen, notenlezen, toonladders, streektechniek, leuke voordrachtstukken, samenspelen en etudes en tegelijkertijd ontwikkel je je muzikaliteit en die mooie viooltoon!

Meer gevorderd

Je beheerst je viool al goed en wilt je verdiepen in bepaald repertoire en/of je repertoire uitbreiden? Loop je vast met iets in je techniek en weet je niet hoe je het moet aanpakken om verder te komen? Behoefte aan inspiratie, muzikale verdieping, meer inzicht in hoe goed te studeren en kennis van muziek?

Repertoire

Het repertoire wat je speelt kiezen we in overleg. Je speelt altijd leuke en uitdagende muziekstukken, waardoor je gemotiveerd bent om regelmatig te oefenen, zodat je vorderingen maakt. In de lessen wordt aandacht besteed aan houding, gehoor, etudes, positiespel, streektechniek, toonvorming, vibrato, intonatie en expressie.

Vioolles in Delft en Weert

Ik ben beschikbaar voor privé vioollessen in Delft en in Weert. Neem even contact op om de mogelijkheden te bespreken! We spreken per keer de lessen af. Werkt prima!

Overstappen van viool naar alt?

Wanneer je wilt overstappen naar de sonore altviool, dan ben je bij mij voor altvioollessen in Weert en Den Haag aan het juiste adres!

Orkest - ensemble

Om met meer gemak en plezier in je orkest of ensemble te kunnen spelen is het soms fijn even wat hulp en tips over streek en vingerzettingen te krijgen. Neem je partijen mee naar les!

Flexibele lestijden

De Strippenkaart van 10 vioollessen biedt flexibiliteit en kwaliteit! Je verliest nooit een les!

Online vioolles

Online vioollessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima!

Kamermuziek en samenspel

Je kunt behalve prachtig klassiek solo-repertoire heel snel al samenspelen met anderen of kamermuziekensembles vormen en daarin altviool of viool spelen. Heb je speciale vragen of wensen, dan is dat altijd bespreekbaar.

Over Zdenka Prochazkova

Zdenka is Tsjechische van oorsprong en studeerde viool en altviool op het Conservatorium in Utrecht. Als altvioliste en violiste treedt zij binnen en buiten Nederland regelmatig op met verschillende orkesten en kamermuziekensembles. Zij heeft een eigen ensemble, CORDEVENTO, waarmee zij optreedt in o.a Het Concertgebouw Amsterdam, Philharmonie Keulen en op het Festival Oude Muziek Utrecht.

Music expresses that which cannot be said and on which it is impossible to be silent + Victor Hugo

Gevestigd in

 • Delft

Leslocatie

 • Aan huis
 • Delft
 • Weert
 • Online
 • Bij de docent

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • Tsjechisch
 • Duits

Een stimulerende docent!

Zdenka Prochazkova is een kritische en stimulerende docent die veel ruimte geeft voor het spelen van zelf aangedragen muziek. Door de goede lessen en begeleiding is​ ​het leren spelen van de viool/ altviool makkelijker dan verwacht.
 

​Steven Lammers​

Ik zie mijn vooruitgang!

Als gloednieuwe viool student heb ik bij Zdenka Prochazkova voor het eerst met regelmaat een instrument vastgehouden. Ze heeft me in een korte periode van zo een zes maanden door veel van de basis heen geloodst. Omdat we nu samen werken aan diverse oefeningen en kleine liedjes kan ik goed mijn eigen vooruitgang zien. Lessen worden aangepast aan mijn eigen leertempo en aan welke muziek mij aanspreekt. Ze is tijdens de lessen altijd vrolijk en kan ontzettend goed viool spelen, wat voor mij als student enorm motiverend werkt. Niet alleen voor dit instrument maar ook voor het verbeteren van mijn algemene muziekkennis heb ik erg veel aan haar lessen.
Derk-Jan Huisinga​

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza