Francisca Portugal - Violin teacher in Den Haag. Violin lessons to beginners and advanced.

Francisca Portugal Vioollessen in Den Haag

Vioollessen Den Haag - Alle Niveaus

Hallo, ik ben Francisca Portugal, een allround violist en vioolleraar in Den Haag. Als je een passie voor muziek en de viool hebt en ook zin hebt om serieus te oefenen, bieden mijn lessen alles wat je nodig hebt om je vaardigheden en muzikaliteit te ontwikkelen terwijl je geniet van het prachtige repertoire!

Vioollessen voor Kinderen

Ik herinner me levendig het moment dat ik voor het eerst een viool zag, mijn eerste les, mijn eerste leraar, en zelfs mijn eerste concert. Ik koester veel gelukkige herinneringen aan mijn eerste kennismaking met muziek! Bij het vioolles geven aan jouw kind is mijn enige wens om hun lessen net zo leuk te maken als die van mij waren.

Speels en leerzaam

We doen leuke muzikale spelletjes, spelen klassieke en populaire liedjes en eenvoudige etudes en vioolduetten, en we ontdekken hoe het instrument werkt. Stap voor stap leert je kind ook muzieklezen. Plezier in muziek staat voorop!

Beginners - Alle Leeftijden

Het leren van de viool betekent natuurlijk niet noodzakelijk dat je beroeps wilt worden. Er zijn veel manieren waarop je met muziek bezig kunt zijn en er super van kunt genieten, zonder al te serieus te worden. Het hangt allemaal af van wat je wilt.

Wat kun je verwachten?

 • Duidelijke instructies
 • Ontspannen houding
 • Beroemde klassieke en populaire composities
 • Strijken  en linkerhandtechniek
 • Etudes, toonladders, specifieke leuke oefeningen
 • Vibrato, toonvorming
 • Muziek lezen en basis muziektheorie
 • gezellige sfeer in de les
 • Samen duetten spelen

Klassiek tot Pop

Ik ben benieuwd waarom je de viool hebt gekozen als jouw favoriete instrument! Waarschijnlijk, net als ik, verliefd op het fantastische vioolgeluid of een geweldig stuk dat je hebt gehoord? Je bent welkom om elk muziekgenre te verkennen, van Klassiek tot Jazz of Pop!

Meer ervaren - Gevorderden

Misschien heb je lang geleden viool gespeeld en ben je nu op zoek naar een geduldige en inspirerende leraar? Heb je wat motivatie, gerichte oefeningen en advies nodig om weer in vorm te komen? Ben je een ervaren violist en op zoek naar nieuw repertoire? Zoek je manieren om je intonatie, klankkwaliteit, spelen in hogere posities, vibrato of streektechniek te verbeteren?

Proefles Viool

Tijdens de proefles bespreken we jouw doelen en wensen, beschikbaarheid, muzikale voorkeuren en de leslocatie. Natuurlijk spelen we tijdens de proefles! Je krijgt gelijk een beetje een indruk van mijn manier van lesgeven

Orkest

Naast solorepertoire ben ik enthousiast over het werken aan orkestfragmenten en auditievoorbereiding tijdens de lessen. Ik geef je tips uit de praktijk en ontdek hoe je de moeilijkste passages zonder stress kunt spelen!

Locatie

Ik geef de lessen bij mij thuis in Valkenbos/ Regentessekwartier of in het Amare Theater in het centrum van Den Haag. Als je de voorkeur geeft aan online lessen, hebben we veel opties.

Over Mij

Francisca Portugal, een veelgevraagde Portugese violist, staat bekend om haar veelzijdige expertise in zowel kamermuziek als symfonische muziek. Ze studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde haar bachelor- en masterdiploma's onder leiding van Liviu Prunaru, de concertmeester en pedagoog van het Concertgebouw.

Momenteel bekleedt ze de positie van 1e viool bij het Residentie Orkest (Den Haag), en haar werk heeft haar ook samengebracht met het Nederlands Philharmonisch Orkest, Portugese Kamerorkest, Orquestra XXI, Ensemble MPMP, Rotterdams Philharmonisch Orkest, en anderen.
Naast haar werk in orkesten vormt ze het duo Grimm Duette met violist Natalie Kulina, wat hen een plek in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours opleverde, waar ze hun originele werken en arrangementen presenteren.
Francisca's muzikaliteit is erkend met talloze nationale en internationale prijzen in competities. Als solist heeft ze het podium gedeeld met diverse orkesten en opgetreden op nationale tv en Radio Antena 2 in Lissabon, Canal Porto in Porto en Concertzender Actueel in Utrecht.

Gevestigd in

 • Den Haag

Leslocatie

 • Den Haag
 • Den Haag Valkenbos - Regentes
 • Bij de docent

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • Portugees
 • Spaans

Motivating Violin Teacher!

Francisca helped me with my first steps in violin playing. She also focuses a lot on how to practice outside the lesson, to make sure you keep developing what you have learned
Mohamed Zahra

Francisca is a very good teacher!

Francisca is a very good teacher! She taught me the importance of consistency and helped me develop my technique. Her lessons were always well-thought-out and pleasant.
Ralou Mantzou

Muziekles nemen? Boek nu je proefles!

Zingen of een instrument bespelen? Beginner of gevorderd? Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt. Boek vandaag nog je proefles, ontdek en verleg je grenzen!

" This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before!''

(Leonard Bernstein - composer, conductor, pianist)