Ronald Dijkstra
Zangles

Privé zangles Den Haag - Klassiek

Zing je graag klassiek, solo of in een koor? Zangdocent Ronald Dijkstra: Gezond stemgebruik en plezier om te zingen staan centraal. Het is belangrijk dat je op een manier zingt waardoor je het optimale uit je stem kunt halen zonder te forceren.

Wees zuinig op je stem!

Je stem is een kostbaar instrument en daar kun je niet goed genoeg voor zorgen. Iedere stem is anders en met de juiste begeleiding haal je uit je stem wat bij je past! Dat je stem in top-conditie komt én blijft is belangrijk. Zorgvuldig gekozen oefeningen helpen je stem gezond te houden en...om prachtig te zingen!

Welk repertoire?

Onder andere Bach, Händel, Mozart, Dvorak, Mendelssohn, Schubert, Britten, Jazz- en popsongs! Heerlijk als je stem vol, ruim en helder gaat klinken en het zingen je veel gemakkelijker afgaat! Volwassenen zijn welkom voor een proefles!

Gevorderde zangers en professionals 

Om de stem zo vrij mogelijk te laten klinken besteed ik veel aandacht aan de techniek van het zingen. Je werkt aan een goede ademvoering, ontspannen houding, resonans, plaatsing van je stem, klankvoorstelling, dictie en uitspraak van verschillende talen en interpretatie.

Ontdek je eigen stem - vrij zingen!

Je ontdekt de mogelijkheden van je eigen stem, leert jezelf beter kennen,  en zo voel jij je vrijer tijdens het zingen. Voor gevorderde zangers en professionals heb ik een methode ontwikkeld waardoor je vrij kunt komen van de techniek. Benieuwd? Boek een proefles!

Pianobegeleiding in de les!

Ik kan leerlingen zelf goed op de piano  begeleiden, waardoor er al snel mooi muziek gemaakt kan worden. Als zangdocent heeft de bariton Ronald Dijkstra veel ervaring opgebouwd aan de Muziekschool Zuid-Oost in Amsterdam, Het Koorenhuis in Den Haag en in zijn privepraktijk.

Solist en koordirigent

Ronald is een veelgevraagd opera- en oratoriumsolist en als koordirigent is hij al jaren verbonden aan De Goede Herderparochie te Amsterdam en leidt hij het kamerkoor Podevijn.
Probeer het starterspakket van 3 lessen!

This will be our reply to violence: to make music more intensely, more beautifully, more devotedly than ever before...Leonard Bernstein

Contact Ronald Dijkstra

Haarfijne feeling!

Het is erg fijn dat zangdocent Ronald Dijkstra ook zo goed kan piano spelen, Welke muziek ik ook meeneem naar de les, hij begeleidt meteen prima en heeft een haarfijne feeling voor de interpretatie, ook als het stuk nieuw voor hem is.
Marjon van E.

Niet de eerste, wél de beste!

Sinds een jaar of drie volg ik zanglessen bij Ronald Dijkstra. Hij is niet mijn eerste zangdocent, maar wel de beste! Hij is zeer deskundig, maar ook inspirerend en een hartelijke persoonlijkheid. Zijn lessen zijn niet alleen heel goed, maar ook gewoon heel leuk!
M.

Vivaldi Music Lessons

Vivaldi Music Lessons is een platform voor enthousiaste professionele muziekdocenten. Wij geven muziekles en zangles in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam, in onze eigen lespraktijk. Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding en inspiratie! Regelmatig organiseren wij gezellige muziekavonden waar je kunt optreden! Speel en zing de muziek die je raakt! Muziek verrijkt je leven! Kies je instrument en docent en meld je aan voor een proefles!