Marite Sainz Palacios - Vioolles Rotterdam Schiebroek - Hillegersberg - Vioollessen kinderen en volwassenen Rotterdam, beginners tot gevorderd. Ook online vioolles.

Marite Sainz Palacios Vioollessen in Rotterdam

Privé vioolles Rotterdam - Schiebroek

Hi! Ik ben ervaren en enthousiast viooldocent Marite Sainz Palacios in Schiebroek en ik nodig je graag uit voor een proefles viool in mijn prettige lesruimte thuis. Mijn vioollessen in Rotterdam voor kinderen en volwassenen staan bekend om de persoonlijke aanpak, heldere instructies en gezellige sfeer.

Alle leeftijden

Wanneer je door de klank van de viool geraakt bent en muziek belangrijk voor je is, speelt leeftijd geen rol! Je bent nooit te oud om te beginnen, de draad weer op te pakken of als gevorderde violist je spel nóg een trapje hoger te brengen!

Je eerste vioollessen

Om te beginnen ga je de viool goed leren vasthouden. Je oefent om je vingers op de snaren te zetten. Je leert je strijkstok vasthouden en gaat je eerste tonen strijken. Natuurlijk leer je vanzelf ook noten lezen. Met speciale oefeningen leer je stap voor stap een soepele techniek zodat je van je viool kunt genieten! Al snel speel je mooi klinkende stukjes en we maken samen muziek in de les! Ik beschik over een aantal uitstekende vioolmethodes die gegarandeerd succes bieden!

Gevorderden en viool

Wil je soepeler en vrijer de moeilijkste passages uit je orkestpartijen of kamermuziek kunnen spelen? Je techniek opfrissen en je spel op een hoger plan brengen? Je speelt etudes, toonladders, concerten en voordrachtstukken en tegelijkertijd werk je aan techniek, toon, vibrato en het uiten van je gevoel in muziek!

Ontspanning en klank

Last van teveel spanning tijdens het spelen? Krijg je pijn in je handen of schouders door een verkrampte houding als het moeilijk wordt? Is je toon niet vloeiend en mislukken je positiewisselingen vaak?

Yoga en Viool

Omdat viool spelen (en zeker ook altviool spelen) intensief is en je moet opletten geen blessures te krijgen door een verkeerde houding, is een ontspannen houding van belang. Bovendien wordt je klank mooier en voller als je ontspannen speelt! Daarom integreer ik aspecten van o.a. Yoga, Alexander Techniek en Tai Chi bij het musiceren en help je graag bij het vinden van oplossingen in je vioolspel!

Altvioollessen Schiebroek

Als je overstapt naar de altviool, dan heb je zeker te maken met een groter en zwaarder instrument. De klank is ook donkerder en dat is natuurlijk wat je er zo mooi aan vindt! De altviool vraagt om een speciale aanpak. Om dat op de goede manier onder de knie te krijgen kun je het beste wat lessen nemen. Als je een altvioolleraar zoekt dan ben je bij mij ook daarvoor aan het juiste adres!

Muziektheorie

Muziektheorie geeft inzicht en structuur. Met kennis van zaken wordt de bedoeling van de muziek duidelijker en ga je zekerder en beter spelen.

Online vioolles

Online vioollessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima!

Effectief studeren

Drukke baan of veel huiswerk? Ik leer je snel en effectief studeren! Haal het meeste uit je studietijd! Met de leskaart van 10 lessen ben je flexibel met het maken van afspraken.

Orkestpartijen

In kamermuziek - orkestpartijen zitten vaak lastige passages. Natuurlijk is er altijd tijd voor tips en advies in de les en om handige vingerzettingen en streken uit te zoeken!

Viool duo's samenspel

Muziek maken doe je het liefst samen. In de les spelen we duo's. Ken je iemand om mee samen een duo te vormen? Duoles is leuk en behoort tot de mogelijkheden!

Over Marite

Mijn naam is Marite Sainz. Ik kom uit Spanje en woon al jaren in Nederland. Na mijn bachelor diploma in klassieke viool in Rotterdam behaalde ik mijn Master in barokviool en altviool aan het Consercatorium in Utrecht. Daarna heb ik Ensemble Zang Oude Muziek in Tilburg gestudeerd en Advanced Vocal Ensemble Studies in Basel, Zwitserland. Ik speel met diverse ensembles in Nederland en in het buitenland.
Vooral klassiek en barok, maar ook wereldmuziek, musical, pop en tango hebben mijn belangstelling. Door de diverse stijlen die ik beheers kunnen we meteen met jouw favoriete muzieksoort aan de slag!
Door al mijn trajecten als muzikante heb ik steeds meer geleerd om op het instrument te 'zingen', welk instrument dat ook is. Ook heb ik altijd gezocht naar steeds meer lichamelijke vrijheid bij muziek maken. Dit werd ook ondersteund door verschillende technieken die mij hebben geholpen zoals Yoga, Alexander Techniek, Tai Chi en Oefentherapie. Mijn scriptie van het master diploma ging over lichamelijke bewustzijn in de uitdrukking van muzikale 'affecten', en dit onderwerp vind ik dus altijd interessant bij lesgeven. Ook hoe de taal van muziek zich in gebaren of zelfs in woorden kan vertalen.
Door het regelmatig spelen met diverse barok -en klassieke ensembles waar instrumentale muziek gecombineerd is met zang, wordt mijn bovengenoemde belangstelling gesteund en verder ontwikkeld.

Music is a language that transcends the words and that is what I try to teach in my lessons - Marite Sainz Palacios

Gevestigd in

  • Rotterdam

Leslocatie

  • Schiebroek
  • Bij de docent
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Nederlands
  • Engels
  • Spaans

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it! Dr. Joe Dispenza