Marite Sainz Palacios - Vioolles Rotterdam Schiebroek - Hillegersberg - Vioollessen kinderen en volwassenen Rotterdam, beginners tot gevorderd. Ook online vioolles.

Marite Sainz Palacios Vioollessen in Rotterdam

Plezier in vioolspelen!

Ben je op zoek naar een enthousiaste en motiverende viooldocent ? Gaat je kind met vioollessen beginnen of wil je zelf (weer) vioolles gaan nemen? Speel je regelmatig en loop je vast met sommige dingen in je spel?

Privé vioolles

Ik ben ervaren en enthousiast viooldocent Marite Sainz Palacios in Schiebroek en ik nodig je graag uit voor een proefles in mijn prettige home studio. Mijn lessen staan bekend om de persoonlijke aanpak, heldere instructies en gezellige sfeer.

Alle leeftijden

Wanneer je door de klank van de viool geraakt bent en muziek belangrijk voor je is, speelt leeftijd geen rol! Je bent nooit te oud om te beginnen, de draad weer op te pakken of als gevorderde violist je spel nóg een trapje hoger te brengen!

Beginners

Als beginner speel je al snel mooi klinkende stukjes en we maken samen muziek in de les! Ik beschik over een aantal uitstekende vioolmethodes die gegarandeerd succes bieden! Met speciale oefeningen leer je stap voor stap een soepele techniek zodat je van je viool kunt genieten!

Gevorderden

Wil je soepeler en vrijer de moeilijkste passages uit je orkestpartijen of kamermuziek kunnen spelen? Je techniek opfrissen en je spel op een hoger plan brengen? Je speelt etudes, toonladders, concerten en voordrachtstukken en tegelijkertijd werk je aan techniek, toon, vibrato en het uiten van je gevoel in muziek!

Ontspanning en klank

Last van teveel spanning tijdens het spelen? Krijg je pijn in je handen of schouders door een verkrampte houding als het moeilijk wordt? Is je toon niet vloeiend en mislukken je positiewisselingen vaak?

Yoga en Viool

Ik heb mij toegelegd op het toepassen van aspecten van o.a. Yoga, Alexander Techniek en Tai Chi bij het musiceren en help je graag bij het vinden van oplossingen!

Muziektheorie

Muziektheorie geeft inzicht en structuur. Met kennis van zaken wordt de bedoeling van de muziek duidelijker en ga je zekerder en beter spelen.

Online vioolles

Online vioollessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Effectief studeren

Drukke baan of veel huiswerk? Ik leer je snel en effectief studeren! Haal het meeste uit je studietijd! Met de leskaart van 10 lessen ben je flexibel met het maken van afspraken.

Orkestpartijen

In kamermuziek - orkestpartijen zitten vaak lastige passages. Natuurlijk is er altijd tijd voor tips en advies in de les en om handige vingerzettingen en streken uit te zoeken!

Altvioolles voor jong en oud

Ook voor altvioolles in Rotterdam ben je bij mij aan het goede adres!

Viool duo's samenspel

Muziek maken doe je het liefst samen. In de les spelen we duo's. Ken je iemand om mee samen een duo te vormen? Duoles is leuk en behoort tot de mogelijkheden!

Over Marite

Mijn naam is Marite Sainz. Ik kom uit Spanje en woon al jaren in Nederland, waar ik heen kwam om viool te studeren. Na mijn bachelor diploma in klassieke viool in Rotterdam behaalde ik mijn Master in barokviool en altviool aan het Consercatorium in Utrecht. Daarna heb ik Ensemble Zang Oude Muziek in Tilburg gestudeerd en Advanced Vocal Ensemble Studies in Basel, Zwitserland. Ik speel met diverse ensembles in Nederland en in het buitenland.
Vooral klassiek en barok, maar ook wereldmuziek, musical, pop en tango hebben mijn belangstelling. Door de diverse stijlen die ik beheers kunnen we meteen met jouw favoriete muzieksoort aan de slag!
Door al mijn trajecten als muzikante heb ik steeds meer geleerd om op het instrument te 'zingen', welk instrument dat ook is. Ook heb ik altijd gezocht naar steeds meer lichamelijke vrijheid bij muziek maken. Dit werd ook ondersteund door verschillende technieken die mij hebben geholpen zoals Yoga, Alexander Techniek, Tai Chi en Oefentherapie. Mijn scriptie van het master diploma ging over lichamelijke bewustzijn in de uitdrukking van muzikale 'affecten', en dit onderwerp vind ik dus altijd interessant bij lesgeven. Ook hoe de taal van muziek zich in gebaren of zelfs in woorden kan vertalen.
Door het regelmatig spelen met diverse barok -en klassieke ensembles waar instrumentale muziek gecombineerd is met zang, wordt mijn bovengenoemde belangstelling gesteund en verder ontwikkeld.

Music is a language that transcends the words and that is what I try to teach in my lessons - Marite Sainz Palacios

Gevestigd in

  • Rotterdam

Leslocatie

  • Schiebroek
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Spaans
  • Engels
  • Nederlands

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein