Gabriel Rodero - Celloles Utrecht voor kinderen, jongeren en volwassenen. Celloles aan huis in Utrecht

Gabriel Rodero Cellolessen in Utrecht

Privé celloles in Utrecht

Hola, mijn naam is Gabriel Rodero en ik ben een Spaanse cellodocent gevestigd in Utrecht. Welkom op mijn profiel!

Cello is voor iedereen

Misschien is dit je eerste kennismaking met het instrument? Zoek je lessen voor je kind, wil je de cello zelf weer oppakken na een tijd niet gespeeld te hebben, of speel je vaak en wil je gewoon af en toe wat lessen volgen?

Beginners

We beginnen met het leren van een solide basis: tokkelen, strijken en de linkerhand. Bij het leren van een instrument is het van belang om dit vanuit een gezonde en ontspannen houding te doen. Met een technische basisoefeningen, toonladders en je eerste voordrachtstukjes bouwen we je vaardigheden op en krijg je de beginselen van cellospelen onder de knie.

Samenspel

We spelen samen cello duo's uit verschillende muziekperiodes en stijlen. Dit helpt de intonatie en het ritme op een leuke manier te verbeteren en je maakt meteen muziek!

Muziektheorie

Een beetje muziektheorie toegepast op de cello zal je helpen om muziek te leren lezen en makkelijke liedjes te kunnen spelen

Meer ervaren spelers

Als je al veel ervaring hebt met de cello en je wilt je spel naar een hoger niveau brengen, dan help ik je daar graag bij. We werken aan intonatie, vibrato, klankkwaliteit, frasering, articulatie, positiespel,, duimpositie, lichaamsbewustzijn. Dieper ingaan op muziektehorie is mogelijk.

Repertoire

Je speelt etudes en natuurlijk het prachtige uitgebreide cellorepertoire. O.a. Bach, Brahms, Bridge, Faure, Rachmaninov, de Falla, Vivaldi, hedendaags en wat je zelf inbrengt.

Orkest - kamermuziek

Als je in een ensemble of orkest speelt kun je ook je muziek meenemen naar je les, en werken we er samen aan.

Klassiek, pop of wereldmuziek

Wil je je richten op een specifieke periode: barok, klassiek, romantiek? Of misschien modern, pop en cross over?  Ik ben klassiek opgeleid maar je kunt bij mij voor heel veel muzieksoorten terecht.

Leslocatie - les aan huis

Ik ontvang je met een kopje thee in mijn comfortabele home studio in de wijk Lombok, 10 min lopen vanaf het Centraal Station. Als het handiger is om de lessen bij jou thuis te volgen ben ik daar ook flexibel in.

Cellist Gabriel

Ik begon cello te spelen toen ik 9 jaar oud was. Mijn moeder leerde me de liefde voor de kunsten en introduceerde me in de wereld van de muziek. Zij was altijd een bron van motivatie en inspiratie.Na mijn studies in Spanje en Finland ben ik in 2020 naar Nederland verhuisd waar ik momenteel optreed en cello les geef. Wat me erg aanspreekt in de muziekscene van het land is de freelance wereld.
Wat voor mij erg mooi is aan de muziekscene in het land is de freelance beweging. Er zijn veel mensen die hun eigen en diverse projecten creeren en zich zowel persoonlijk als professioneel ontwikkelen.

Ik ben een freelance musicus en een actieve cellist. Ik ben cellist in de kamermuziekensembles Florestan Ensemble en Odayin trio. Ik heb ook een grote liefde voor het symfonische repertoire en ik speel graag in orkesten in heel Europa met onder andere Neue Philharmonie Munchen, Turku Philharmonic Orchestra en European Union Youth Orchestra. Naast klassieke muziek heb ik deel uitgemaakt van diverse en leuke projecten zoals de folkband Young Forest en de musical The Physician, groepen waarmee ik het geluk had op tournee te zijn.

I truly believe that one-on-one teaching with hands-on experience is the best way to learn - J.J. Rousseau

Gevestigd in

  • Utrecht

Leslocatie

  • Aan huis
  • Utrecht Lombok
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Spaans
  • Engels
  • Nederlands

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Aandacht voor schoonheid, zelf muziek maken of lekker luisteren, het brengt je in het nu! Professionele bevlogen muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs!

Jack DeJohnette - There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible.