Cello leren spelen voor kinderen en volwassenen Utrecht. Celloles aan huis in Utrecht Katerina Papakostaki.

Katerina Papakostaki Cellolessen in Utrecht

Celloles Utrecht Overvecht

Ik ben Katerina Papakostaki, een professionele celliste-performer en cello-docent, gevestigd in Utrecht Overvecht. Als 6 jarig meisje raakte ik verliefd op de cello en kreeg ik mijn eerste cellolessen. De cello staat sindsdien iedere dag centraal in mijn leven. Ik heb een lange ervaring in het geven van cellolessen en het is een van mijn grootste passies!

Wat kun je verwachten?

Mijn privé cellolessen zijn efficient, leerzaam, persoonlijk en gezellig. Het repertoire en de inhoud van de les is afgestemd op wat jij met de cello wilt, zodat je het beste uit je lessen haalt!

Cellolessen voor kinderen en volwassenen

Ben jij een celloliefhebber die altijd al cello wilde leren spelen, maar nooit de kans kreeg om het uit te proberen?  Is cello een oude bezigheid van je en heb je zin om er weer mee aan de slag te gaan? Ben je op zoek naar een geduldige enthousiaste celloleraar voor je kind?

Waar geef ik de cellolessen?

De prive cellolessen vinden plaats bij mij thuis in het mooie Overvecht, in een wijk die goed bereikbaar is per fiets en openbaar vervoer (station Overvecht, bus 6,3,1). Ook bied ik cellolessen aan in Muziekdoosje in De Nijverheid-Zuilen.

Celloles aan huis Utrecht

In overleg is het ook mogelijk om cellolessen bij jou thuis te geven. Afhankelijk van afstand en reistijd bereken ik hiervoor mogelijk een kleine vergoeding. Dit bespreken we tijdens de proefles.

Cellospelen voor Kinderen

De lessen voor kinderen zijn leuk, leerzaam en gezellig. Je kind leert spelenderwijs notenlezen, we zingen en ontwikkelen gehoor, ritme, maat, en natuurlijk biedt de les in de eerste plaatst een leuke introductie tot de cello- en cellospel. We maken samen muziek op de cello en de kinderen krijgen de kans om de basis van het cellospel te leren via de Suzuki-methode.

Beginners

Het is absoluut oke als je nog niet bekend bent met het lezen van muziek. ritme, tempo, noten lezen te leren en deze toe te passen in het cellospel, met mijn introductielessen op het instrument.  Je krijgt de kans om in een cello-duo te spelen en wordt begeleid door piano (ik speel ook een beetje piano) om je inspiratie, motivatie en muzikaliteit te vergroten.

Meer gevorderd cellist

Ben je op het niveau waarop je de basis van het cellospel al aardig onder de knie hebt,  maar worstel je met duimpositie, intonatie of positiewisselingen? Mijn lessen bieden alles wat je nodig hebt om deze obstakels te overwinnen en je zelfverzekerd genoeg te voelen om meer virtuoze stukken te spelen. Je speelt toonladders, Duport- en Dotzauer-etudes en stukken uit het cello-repertoire die aansluiten bij wat je wilt ontwikkelen.

Auditie Conservatorium

Ben je een gevorderde cellostudent en wil je aangenomen worden op een conservatorium en heb je een docent nodig om je voor te bereiden op je audities?  Door mijn lessen zullen we een repertoire van hoog niveau voorbereiden voor elke auditie. Sonates en concerti van het standaardrepertoire staan op de lijst.

Klassiek tot pop

Als je cello wilt spelen, maar geen grote klassieke muziekfan bent, dan bieden mijn cellolessen ook pop, rock en andere muziekgenres. Leuk om te doen!

Online cellolessen

Online lessen zijn ook mogelijk. Misschien verblijf je tijdelijk in het buitenland en wil je de cellolessen voortzetten, woon je ver weg of  kun je niet langs komen? Meld je dan gerust aan voor een online les!

 Over mij

Ik begon cello te spelen toen ik zes jaar oud was en ik werd er meteen verliefd op.  Nadat ik mijn muziekstudies in Griekenland had afgerond, besloot ik de wereld rond te reizen en de perfecte plek voor mij te vinden om mijn studie voort te zetten en mijn cellospel erbij te betrekken. Ik reisde en vond in Utrecht de plek die ik zocht!
Na vier jaar oefenen en nieuwe mensen ontmoeten en muziekervaringen heb ik mijn bachelordiploma behaald aan het Utrechts Conservatorium in de klas van Timora Rosler.  Na mijn bachelor heb ik een jaar gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel met Olsi Leka als mijn professor.  Na het einde van de cursus besloot ik terug te komen naar Utrecht en mijn masteropleiding aan de HKU te beginnen, in de klas van Jeroen den Herder. Ik behaalde mijn Master en heb ik deze mooie cirkel van studies afgerond.  Daarnaast studeerde ik ook barokcello bij Viola de Hoog.
Ik speel in verschillende professionele orkesten in Nederland, ben ik lid van kamermuziekensembles en treed daarmee regelmatig op.
Voor mijn masteronderzoek heb ik een methode ontwikkeld voor het uitvoeren en onderwijzen van cello ,gebaseerd op de filosofie van het Boeddhisme en Taoisme. De kern hiervan is, om als musicus de eigenschap te ontwikkelen om te vertrouwen, om zonder enige mentale- en fysieke kracht, je instrument te bespelen en de muziek op natuurlijke manier te laten stromen.
Ik geloof dat je door muziekles te geven niet alleen informatie en kennis over muziek deelt, maar dat muziek ook de ziel en geest verrijkt. Hoe completer hoe beter!

Gevestigd in

  • Utrecht

Leslocatie

  • Aan huis
  • Utrecht
  • Utrecht Overvecht
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Grieks

Geduldige Celloleraar

Ik volg nu al enkele maanden cello les bij Katerina. Ik ga hier met veel plezier naar toe. Ze leert het op een leuke manier waar een grapje mogelijk is en heeft veel geduld. Ze heeft begrip voor alles wat er in je leven speelt en houd hier ook rekening mee. De lessen zijn bij haar thuis, wat goed te bereiken is in Utrecht. Als de Engelse taal geen probleem is dan raad is Katerina zeker aan als docent.
Lieke van D

Passionate Cello Teacher!

Katerina is a very talented musician and teacher. She plays and teaches music with a lot of passion. As a teacher Katerina always makes sure her students learn to be good musicians by having fun and making them feel they are in a safe environment where they can freely express themselves.
Christian P

Honest Atmosphere!

Katerina will teach you to play the cello in a warm, honest atmosphere. She teaches you the basics and ten always looks at what you need to progress. She delivers custom work and has a sharp eye for detail, but also for the bigger picture: she does everything she can to make the cellist and instrument melt together into music. It is a pleasure to be taught by her!
Iris Olde Rikkert
 

Impressive Cello Teacher

I have known Katerina for the past 8 years and it was an honor to see her evolving as an artist and as a teacher. Besides her passionate playing, she delivers also up technical accuracy and a sense of unity in her performances. As a fellow teacher and colleague of Katerina, I was always impressed by the level of her commitment while teaching her pupils and the special musical and educational bonds she develops with them.
Apostolis P
 

Iedere dag muziek!

Wij bieden muzieklessen voor jongeren, kinderen en volvassenen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in jouw buurt. Beginner of meer ervaren met muziek?  Volg je droom, ontdek en verleg je grenzen!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."
Jack DeJohnette - Drummer