Gerard van den Berg Contrabaslessen in Utrecht

Baslessen in Utrecht

Hallo! Ik ben Gerard van den Berg, ervaren basleraar in Utrecht. Ik geef baslessen aan beginners en gevorderden, en ik ga er samen met jou voor zorgen dat je plezier in muziek beleeft, het overzicht behoudt en dat je geinspireerd blijft.

Proefles contrabas

Het begint met een proefles en belangrijk daarbij is jouw verhaal. Wat wil je leren, hoeveel tijd heb je daarvoor? Wat zijn je verwachtingen? De proefles vormt dan de basis voor een eerste plan van aanpak, waarin jouw wensen en favoriete muzieksoort centraal staan.

Zonder bas naar les!

Er is in de lessen altijd een extra contrabas voorhanden. Die hoef je dus niet zelf mee te nemen.

Wat kun je verwachten?

Er zijn talloze onderwerpen om tijdens de lessen te behandelen. Techniek en timing kan verschillen per stijl. Klassiek, jazz, latin of folk? Inzicht in harmonie en akkoorden is belangrijk als je wilt improviseren. Je leert plukken en strijken en een goede intonatie heb je in iedere muzieksoort nodig!

Staan of zitten?

We werken aan walking bass, tempo, groove, blues en solo's improviseren. Voorop staat bij dit alles dat je een goede houding en een goede techniek ontwikkelt, zodat je ook op lange termijn klachtenvrij kunt blijven musiceren. 

Overstappen naar upright?

Overstappen van basgitaar naar contrabas is zeker te doen! Een leuke ervaring waar je geen spijt van krijgt. Je kunt beide instrumenten naast elkaar bespelen en je geeft diverse kleuren en mogelijkheden aan je band.

Repertoire

Veel luisteren naar je favoriete muziek is natuurlijk een geweldige manier om je kennis en ideëen uit te breiden. Het is inspirerend en verrijkend om zowel de ontwikkeling van de contrabas als de ontwikkeling van de muziek door de tijd heen te volgen.

Stijlen

Als contrabassist kun je klassieke muziek spelen, klezmer, jazz, country, volksmuziek en vrij geimprovisseerd. Dus als je van veel muzieksoorten houdt dan zul je ook alle stijlen en hun verschillen goed moeten kennen. Bij mij ben je daarvoor aan het juiste adres.

Bashelden

Ik ben benieuwd wie jouw bashelden zijn en wie jou inspireren! Luisteren naar grote jazz bassisten als Ray Brown, Paul Chambers, Adam Ben Ezra, Oscar Pettiford, Marc Johnson, Christan McBride is leerzaam en top! Of kijken en luisteren naar Renaud Garcia Fons, die zowel een ster is in de jazz, klassieke muziek  als virtuoos in wereldmuziek. Ontdek bijvoorbeeld  Dominik Wagner, een nieuw klassiek basfenomeen. Het is leuk om hier je eigen weg in te vinden.

Locatie 

Je bent welkom in mijn studio in Utrecht. Mijn studio is goed te bereiken voor leerlingen uit de Bilt, Nieuwegein, Zeist, Bunnik, Amersfoort,  Bussum, Laren en Hilversum. Afhankelijk van je locatie in Utrecht kan ik ook bij jou de lessen aan huis geven. Dinsdag middag en avond geef ik baslessen in Nunspeet.

Over mij

Aan het conservatorium te Utrecht heb ik contrabas gestudeerd van 2002 tot 2007. Ik treed op in groepen en ensembles die verschillende stijlen beheersen, zoals jazz, klassiek, soul, latin, en diverse soorten volksmuziek zoals Spaans en Balkanmuziek. Ik deel graag mijn ervaring en passie voor deze muziek met jou!

Gevestigd in

  • Utrecht

Leslocatie

  • Utrecht
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Spaans

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza