Vioolles in Utrecht Uithof voor jong en oud! Klassiek tot pop, plezier in muziek voorop! Myrthe van de Weetering

Myrthe van de Weetering Vioollessen in Utrecht

Vioolspelen is heerlijk!

Hi! Ik ben Myrthe, violiste en viooldocent in Utrecht en ik geef met plezier vioolles aan beginners en gevorderden. Kinderen, jongeren en volwassenen; iedereen is welkom voor een proefles! Nu ook online vioollessen!

Plezier

Vroeger ooit gespeeld en nu de draad weer oppakken, wordt het je eerste vioolles ooit of ben je een ervaren violist? In mijn lessen staat plezier hebben én houden in muziek voorop. We zullen samen jouw wensen bespreken en aan de hand daarvan een koers uitstippelen.

Eigen inbreng

Leuk wanneer je zelf komt met liedjes en ideeën! Die intrinsieke motivatie is namelijk de ideale brandstof om het vioolspel naar een hoger niveau te tillen. In principe is alles welkom - we gaan er vervolgens wél serieus mee aan de slag.

Vioolles voor beginners

Vanaf de eerste les beginnen we meteen met muziek maken. Eerst door het op gehoor naspelen van melodieën en ritmische ideeën om muzikaliteit en een muzikale belevingswereld te creëren. Onderweg leren we ook noten lezen, simpelweg omdat dat hartstikke handig is!

Samenspelen

Tijdens de lessen gaan we ook vioolduo's spelen. In de eerste plaats natuurlijk omdat het leuk is maar ook omdat ik er zo snel mogelijk naartoe wil werken dat je kunt samenspelen met andere instrumentalisten. Het leukste wat er is!

Improviseren

We gaan improviseren als je dat wilt- wees niet bang, echt iedereen kan dit leren!

Klassiek tot pop

Als violist kun je in elke muzieksoort een rol spelen. Pop, klezmer, bluegrass, klassiek en nog veel meer. Ontdek verschillende muzieksoorten om je in te verdiepen.

Je eigen liedjes?

Zelf liedjes componeren kun je leren. Uiteraard beginnen we samen, en helemaal aan het begin. Je hoeft hiervoor vooraf niets te weten of te kunnen. Zelf heb ik beschikking over de middelen om je liedje vervolgens op te nemen. Zo doe je gelijk je eerste studio-ervaring op!

Gevorderden

Je speelt van Bach tot modern en natuurlijk je kamermuziek- of orkestpartijen staan op de lessenaar als je daar hulp bij wilt hebben.

Wat kun je verwachten?

Aandacht voor  een ontspannen linkerhandhouding en een soepele techniek om mooi en zuiver te spelen. Speciale oefeningen, vibrato, etudes en superleuk repertoire om van je viool te genieten. 

Ritme – klank - gevoel

Ik besteed ook veel aandacht aan de rechter (strijk-)hand en aan het ontwikkelen van ritmegevoel. Mijn doel is het om je twee handen optimaal samen te laten werken door ze in balans te brengen. Je spel en klank gaan er enorm van vooruit en je kunt steeds vrijer je gevoel uitdrukken in muziek.

Waar zijn de vioollessen?

Mijn gezellige lesruimte is in Utrecht, vlak achter de Uithof, bij bushalte Wilhelmina Kinderziekenhuis. Er stopt elke 5 minuten een bus en je kunt gratis voor de deur parkeren!

Les aan huis?

In overleg, afhankelijk van de afstand en de praktische haalbaarheid, is het mogelijk de lessen bij jou thuis te geven.

Theorie en praktijk

Alle muziektheorie die we behandelen, brengen we ook meteen in de praktijk. Op die manier komen theorie en praktijk niet los van elkaar te staan, en wordt het nut van theorie meteen duidelijk.

Online vioolles

Online vioollessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima!

Over mij

Ik begon met vioolspelen toen ik 5 was. Dat jaar gaf ik ook al mijn eerste TV- optreden samen met Jaap van Zweden! De eerste 10 jaar studeerde ik klassiek. Toen zag ik een zigeunerbandje spelen, en hoorde ik opeens dat je ook andere stijlen op een viool kan spelen. Toen was het hek van de dam en begon ik tijdens mijn conservatoriumstudie lichte muziek over de hele wereld te touren met verschillende ensembles. Daarnaast heb ik zowel muziekproductie als compositie gestudeerd en afgerond aan de HKU. Nu treed ik veel op en schrijf ik strijkarrangementen en composities voor bands, films en reclames. Zo speel ik dit jaar bijvoorbeeld met Duncan Laurence voor het Eurovisie Songfestival, en sta ik met mijn eigen band op North Sea Jazz. Ik geef graag les om de liefde voor muziek bij te brengen. Daar leer ik zelf ook een hoop van!

Gevestigd in

  • Utrecht

Leslocatie

  • Aan huis
  • Utrecht Uithof
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it! Dr. Joe Dispenza