Rani Heymann, Klarinetleraar Den Haag , Ypenburg, Leidscheveen, Mariahoeve, Voorburg

Rani Heymann Klarinetlessen in Voorburg

Klarinetspelen is heerlijk!

Wil je klarinet gaan spelen of heb je vroeger gespeeld en ga je de draad weer oppakken? Jong of meer op leeftijd en met een passie voor muziek?

Alle stijlen

Ik ben Rani Heymann, ervaren, geduldig en enthousiast klarinetleraar en ik vind het leuk om met je aan de slag te gaan! Je kunt bij mij terecht voor uiteenlopende stijlen, zoals klassiek - klezmer - folk, kamermuziek of  blues.

Klarinetles aan huis

De lessen worden gegeven in mijn studio in Voorburg. Afhankelijk van de situatie is het mogelijk de muzieklessen bij jou thuis te geven in Wassenaar, Mariahoeve, Leidschendam en Wateringse Veld, Ypenburg.

Beginners - alle leeftijden

Met leuke oefeningen en eenvoudige melodietjes maak je kennis met de klarinet. Je leert een goede ademtechniek en embouchure. Natuurlijk ook notenlezen, alles over ritmes, ontwikkeling gehoor en basis muziektheorie. We spelen al snel eenvoudige duetten en liedjes in de les!

Gevorderden

Je speelt al een tijd klarinet, solo, in een orkest of ensemble, jazz- of klezmerband en je wilt je spel op een hoger plan brengen en je techniek verfijnen? Meer ontspannen, zuiverder en met vollere klank spelen?

Wat doe je in de les?

Terwijl je de muziek speelt die jouw voorkeur heeft werken we aan toonkwaliteit, ademtechniek en interpretatie. Je merkt je vorderingen direct. Zit je in een orkest of klarinet-ensemble en wil je hulp bij het instuderen van lastige partijen? Ik help je graag!

Online klarinetlessen

Momenteel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Ensemblespel

Kamermuziek en samenspelen bied ik aan via het International Center for Ensembles (ICE). Hier kun je samen met anderen muziekmaken en cursussen kamermuziek volgen. Er is nog plek, doe je mee?

Klarinet kopen of huren?

Heb je nog geen klarinet en ben je op zoek naar een goed en betaalbaar instrument? Ik help je graag en adviseer je hoe en wat!

Over Rani

Rani Heymann is in Israel geboren behaalde in 1995 zijn bachelor klarinetspel aan  de Rubin Academy of Music in Jerusalem. Hij vervolgde zijn studie in de V.S. aan de Indiana University Jacobs School of Music als leerling van Prof. James Campbell. Sinds 2001 is Rani werkzaam als klarinetdocent aan de American School of The Hague en sinds 2019 aan de European School of The Hague.

Zowel klassieke als hedendaagse muziek hebben de belangstelling van Rani, en hij treedt op in Europa, Brazil, USA en Israel. Hij was lid van het Israelisch muziek ensemble “Kaprizma”,waarmee hij talloze optredens met hedendaagse muziek verzorgde. Hij werkte projektmatig met “Ensemble Intercontemporain”.

Rani speelt in  verschillende kamermuziekensembles zoals 'Contrasts Ensemble' (viool, klarinet, piano), en 'Trio Acoustique' (klarinet fagot,piano), 'Amaryllis Ensemble' (sopraan, klarinet, piano)
In 2003 werkte Rani samen met komponist Marion Von Tilzer, met wi hij optrad in het Concertgebouw in Amsterdam. Er verscheen een CD in 2007. In 2008 was hij te gast in het Peter de Grote Festival. Rani werkt samen met de pianist Uzi Heymann. Zij spelen mainstream klarinet repertoire en veel kamermuziek.

A mind is like a parachute, it doesn't work if it is not open! - Frank Zappa

Inspiring Clarinet Teacher!

I am studying with Rani for more than 7 years now and am still enjoying each lesson. Rani is not just teaching curriculums and techniques, he builds strong relationships with his students, and takes a keen interest to develop them as performers. As an excellent clarinet player with a beautiful tone, he is a perfect role model. He will show, in a very supportive way, how to improve and I always leave his lessons inspired and motivated to practise.
Claudia Obendrauf

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza