Carla Peña - Celloles voor beginners en gevorderden in Den Haag. Enthousiaste en motiverende cellodocent voor kinderen, jongeren en volwassenen in omgeving Voorburg Scheveningen en Den Haag centrum

Carla Peña Romero Cellolessen in Den Haag

Even voorstellen!

Hi! Mijn naam is Carla Peña. Vanaf mijn vroege jeugd in Barcelona speelt muziek een belangrijke rol in mijn leven. Ik begon muziek te leren toen ik 4 jaar oud was en kreeg mijn eerste lessen op de cello toen ik 6 jaar oud was. Een heerlijk en prachtig instrument waar ik nog steeds verliefd op ben!

Iedereen welkom

Ik heb veel ervaring met het geven van cellolessen aan jonge kinderen, jongeren en volwassenen. Je krijgt priveles, ik ben enthousiast en geduldig en ik houd van een gezellige sfeer in de les. Tambien clases de violonchelo en Español.

Proefles cello

Als je nog geen cello hebt kun je tijdens de proefles op een instrument van mij spelen. je krijgt meteen een indruk van de manier waarop ik les geef en we bespreken lestijden, locatie en je muzikale voorkeur! Ik kan je adviseren over de huur of koop van een goede cello.

Leslocatie

Mijn lesruimte is in Den Haag centrum (De Constant Rebecquestraat), maar ik kan in overleg ook bij jou aan huis komen.

Warme celloklank

De klank van de cello lijkt een beetje op de menselijke stem en veel mensen worden er steeds weer door geraakt. Heb je vroeger cello gespeeld en wil je de draad weer oppakken? Je hebt een mooie cello gekregen en nu alleen de skills nog? Prima redenen om te starten met celloles!

Beginners

Heb je nog weinig ervaring met muziek, nog nooit een cello aangeraakt en kun je nog geen notenlezen? Geen probleem! Stap voor stap leer je door na te spelen de basis van muziek en cellospelen. En natuurlijk ook noten lezen!

Wat kun je verwachten?

Je leert strijken, gaat liedjes tokkelen, je vingers op de juiste plek krijgen. Door ook je eerste liedjes te strijken, ga leren om die mooie klank uit je cello te halen. Je speelt eenvoudige duo's, etudes en praktische oefeningen, waardoor je iedere les vorderingen maakt en met plezier blijft oefenen

Speel je al langer?

Ben je een meer ervaren cellist en loop je vast met bepaalde dingen in je spel ? Kom je niet verder met de tenorsleutel? Een mooie vollere toon ontwikkelen en je positiespel /duimpositie onder de knie krijgen?

Wat gaan we doen?

Met etudes, duo's, voordrachtstukken, sonates, Bach suites. klassiek, Jazz tot pop, wereldmuziek en improviseren werk je aan streektechniek, toonvorming, posities, duimpositie, vibrato, intonatie en expressie. Leuk!

Orkestpartijen

Speel je in een orkest? Neem je moeilijke partijen mee naar les! Tips bij orkest-kamermuziekpartijen uit de praktijk.

Online cellolessen

Ik geef ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Over Carla

Na mijn muzikale opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatori Del Liceu (Barcelona) te hebben afgerond, treed ik regelmatig op met mijn kamermuziekensembles (Trio Jakob en Azalais Quartet) en met orkesten door heel Europa. Deze zomer ben ik op tournee geweest in Italie, Spanje, Frankrijk en Portugal. Ik heb ook de eerste prijs gewonnen op tal van internationale concoursen.
Ik ben een toegewijde leraar en veelzijdige cellist die graag verschillende muzikale velden verkent. Ik speel voornamelijk in klassieke en hedendaagse muziekensembles, maar ik heb ook meegewerkt aan jazz, pop en wereldmuziekuitvoeringen.
Ik omschrijf mezelf als een geduldige en zorgzame leraar. Mijn manier van lesgeven varieert afhankelijk van de leerlingen die ik voor me heb, afhankelijk van hun niveau, verwachtingen en persoonlijkheid.

Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony ― Mahatma Gandhi

Gevestigd in

  • Den Haag

Leslocatie

  • Aan huis
  • Den Haag centrum
  • Bij de docent
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Nederlands
  • Engels
  • Spaans

Golden Touch

After ten years, my Russian teacher at Leiden stopped teaching. I was dreading the search for a new teacher in the Hague region, because in those ten years I had learned more than in all those years before. In the end, you need a teacher to keep you motivated and to study every day to master another beautiful piece.The Internet is not always my favourite search place, but I got a good suggestion to take a look at: Vivaldi Music Lessons, and that turned out to be a golden touch. That is how I came to Carla.

With this attitude I came to Carla for lessons. In short, with high expectations and my previous teacher as reference material. The first lesson, an introductory lesson, was more of a test if you feel comfortable with him/her and whether there was a match from both sides, because you want to be eager to listen to you teacher and on the other hand, you have to be motivated as a student to study well. In the end playing the cello is a serious business.She asked me to bring the music that was on my desk. So what I was studying at my last lesson with my previous teacher. That was a nice starting point and you didn't have the feeling that you had to deliver a top performance, because after all it was the piece you were learning with all the doubts and questions and difficulties still in it and which you certainly hadn't mastered yet. This is how I came to the lesson.

The structure of the lesson is usually technique (left hand, right hand) and musicality (how do you approach phrasing and what do you think when there are dilemmas or tackle high positions and guard the purity. In short, very similar to how I had lessons before and I always have the feeling that I am making progress. Sometimes I doubted myself and asked her if I would ever be able to master the piece. Yes... ...I'm doing just fine, she said. And she is right. Sometimes I take pieces to lessons that I have to play in an amateur orchestra and it's nice to get professional help to master those parts as well. What I'm still looking for is to play with someone occasionally.
Fred v.d.B

Gouden Greep!

Na tien jaar stopte mijn Russische docente in Leiden ermee. Ik zag op tegen het zoeken naar een nieuwe docent in de regio Den Haag want in die tien jaar had ik meer geleerd dan in al die jaren ervoor. Uiteindelijk moet je toch een docent hebben om zowel gemotiveerd te blijven en om elke dag te studeren aan weer een prachtig stuk om onder de knie te krijgen.
Internet is niet altijd mij favoriete zoekplek, maar via via kreeg ik een goede tip om te gaan kijken naar: Vivaldi Music Lessons, en dat bleek een gouden greep. Zo kwam ik bij Carla terecht.

Met deze instelling kwam ik bij Carla om les te krijgen. Kortom met hoge verwachtingen en mijn vorige docent als vergelijkingsmateriaal. De eerste les, een kennismakingsles, was meer om te proeven hoe de docent bevalt en of er van beide kanten een match is want een docent moet je wel graag naar willen luisteren en als leerling moet je goed studeren. Cello spelen is een serieuze zaak. Ze vroeg me om de muziek die op mijn lessenaar lag, mee te nemen. Dus wat ik als laatste op les bij mijn vorige docent aan het studeren was. Dat was een fijn uitgangspunt en heb je niet het gevoel dat je een topprestatie moet leveren, want het was immers het stuk dat je aan het leren was met alle twijfels en vraagstukken en moeilijkheden er nog in en die je dan nog zeker niet meester bent. Zo kwam ik naar de les.

De structuur van de les is meestal techniek (linker hand, rechterhand) en muzikaliteit (hoe pak je de frasering aan en wat vind je zelf als er dilemma's zijn). Maar vooral hoe je al die facetten van het cellospel studeert. Dus hoe je lastige vingerzettingen studeert of hoge posities aanpakt en de zuiverheid bewaakt. Kortom heel vergelijkbaar met hoe ik hiervoor heb les gehad en steeds het gevoel krijg dat ik verder kom. Soms twijfelde ik aan mezelf en vroeg haar op de man of ik het stuk wel ooit onder de knie zou krijgen, want ik moest op mijn tenen lopen. Ja... hoor... dat gaat prima lukken. En ze heeft gelijk.
Een enkele keer neem ik stukken mee naar les die ik moet spelen in een amateur orkest en ook dat is fijn om dat op les te bekijken en goede adviezen over te krijgen. Waar ik nog naar zoek is om een enkele keer met iemand samen te spelen.
Fred v.d. B

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza