Giorgos Samoilis - Vioollessen in Amsterdam en Weesp. Viool leren spelen voor kinderen en volwassenen

Giorgos Samoilis Vioollessen in Weesp

Vioolles in Amsterdam en Weesp - Passie voor muziek!

Hallo! Ik ben Giorgos Samoilis, all-round violist en vioolleraar in Weesp. Mijn liefde voor de viool is ontstaan in mijn vroegste jeugd op Corfu. Er was altijd muziek om mij heen! De viool is in mijn ogen het instrument bij uitstek om je gevoel mee te uiten! Daarom geef ik vioollessen aan iedereen die van muziek houdt!

Vioolles voor kinderen en volwassenen

Mijn vioollessen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen. Natuurlijk stem ik de lessen af op je belangstelling, leeftijd,  niveau , wensen en doelen!

Waar worden de lessen gegeven?

Ik geef de vioollessen bij jou aan huis in Amsterdam en Weesp of in mijn eigen lesruimte in Weesp, Met het OV is mijn leslocatie gemakkelijk te bereiken vanuit o.a. Muiden, Abcoude, Naarden, Amsterdam en Diemen.

Boek een proefles

In je proefles maken we even persoonlijk kennis en bespreken we de lestijden, gewenste duur en frequentie van je lessen, leslocatie, je muzikale voorkeur en je doelen. Wordt het je eerste kennismaking met viool? Super! Als je al eerder les hebt gehad dan hoor ik je natuurlijk graag wat spelen! Je krijgt meteen een indruk van mijn manier van lesgeven.

Beginners - alle leeftijden

In je eerste vioollessen zoeken we naar een ontspannen manier om de viool onder je kin vast te houden en je vingers op de juiste manier op de snaren te krijgen. Hiervoor hebben we leuke oefeningen en spelen we op het gehoor. We gaan op zoek naar die mooie vioolklank!

Wat doe je in de les?

 • notenlezen,
 • ritmes, maatsoorten,
 • toonladders
 • ontwikkelling van je gehoor.
 • leuke vioolmethode
 • etudes,
 • toonladders,
 • klassieke bekende melodietjes,
 • populaire tunes
 • samenspel, duo's.
 • plezier in muziek!

Meer gevorderd violist

Je wilt soepeler kunnen spelen? Nieuwe stukken leren kennen en moeiteloos door je orkest- of kamermuziekpartijen heenkomen?  Ik besteed veel aandacht aan een comfortabele speelhouding, etudes, voordrachtstukken en solo concerten. Streektechniek, toonvorming, vibrato, positiespel, intonatie, analyse en interpretatie en een prachtige vioolklank!.

Verdieping

Ieder muziekstuk heeft een verborgen verhaal en als je het ontdekt (we gaan hier in de les dieper op in) geef je een extra dimensie aan je interpretatie. Jouw passie voor muziek komt tot uiting via je viool, timing, vibrato, dynamiek en toonvorming.

Barokviool

Ben je benieuwd om meer te weten van muziek uit de 16e, 17e en 18e eeuw en te spelen op barokviool? Ik heb mij daar in gespecialiseerd en ga graag met je de diepte in over versieringstechnieken, trillers, verschillende stijlen, streken, articulatie, vingerzettingen en dansvormen in de muziek.

Darmsnaren op je viool!

Wanneer je zelf een barokviool hebt, of van plan bent deze aan te schaffen, met een barokstok en darmsnaren, dan ben je bij mij aan het juiste adres om lessen te nemen. Ik geef je gerichte aanwijzingen en heldere uitleg over de manier van spelen, die net iets anders is op de barokviool dan op de moderne. Ik help je om het prachtige repertoire verder te ontdekken.

Ensemble en kamermuziek-coaching

Speel je in een ensemble en hebben jullie behoefte aan een luisterend oor? Ik maak graag een afspraak met je ensemble voor incidentele of regelmatige kamermuzieklessen.

Handig en flexibel

Met een strippenkaart van 5 of 10 lessen heb je flexibiliteit in het afspreken van je lestijden, je verliest nooit een les! Boek eerst een proefles. De proefles kost 25,- maar dat brengen we in mindering als je je eerste leskaart aanschaft.

Over Giorgos

Ik ben half Grieks en half Venezulaans en ben begonnen met vioolspelen toen ik 7 jaar oud was. behalve de moderne viool speel ik ook barokviool. ik heb mij hierin gespecialiseerd op het conservatorium in Utrecht en daar ook mijn masters behaald. barokmuziek is echt een van mijn passies en ik treed regelmatig op in Nederland, maar ook daarbuiten, met diverse barokensembles. Ik deel mijn passie voor muziek én voor de viool graag met mijn leerlingen en lesgeven is absoluut iets waar ik veel plezier aan beleef!

Just let the learning process proceed at its own pace and find happiness in each improvement!

Gevestigd in

 • Weesp

Leslocatie

 • Aan huis
 • Amsterdam
 • Weesp
 • Bij de docent
 • Online

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Nederlands
 • Engels
 • Spaans
 • Grieks

Vioolles is leuk!

Giorgos is aardig. Hij geeft op een ontspannen manier les waardoor het les krijgen echt leuk is. Hij is helemaal niet streng en hij maakt veel grapjes tussendoor. Hij heeft geduld en geeft je de tijd om wat voor mij moeilijk is goed onder de knie te krijgen. Ik kijk er iedere week weer naar uit om naar zijn lessen te gaan!
Shanti

Giorgos helped me!

I already had violin lessons for years when I was little, but stopped during my studies at university. After university I wanted to start again, to get the feeling back of playing the violin and try to become a bit better at it. Giorgos helped me to get back at it and to improve it. I really noticed the difference, already after a few lessons! Giorgos helps you to find your own way of practicing and also focuses on making a better sound. It makes it so much more fun to play if it sounds better. Furthermore he also arranges that I can play pieces with other musicians. Thanks a lot!
Annewiek

Motivating Teacher!

I am studying violin with Giorgos for a year and I always look forward to my violin lessons. Giorgos is a very motivating and positive teacher with a relaxed manner (but not too relaxed ;--)).Giorgos has many effective solutions and exercises to solve any technical difficulty. He has a great skill and creativity to explain things, which helps me a lot and gives me confidence. He is also a very nice, funny and comfortable person te work with. Thanks to Giorgos I think I made great progress this year!
M.W. d.V

Grote stappen!

Als gemiddelde amateur heb ik al ruim een jaar vioolles bij Giorgos. En sinds ik les bij hem heb, heb ik grote stappen gemaakt. Waar ik vooral blij om ben, is dat Giorgos telkens onderzoekt waar ik vooral ondersteuning nodig heb, en hij past zijn didactische methode hier op aan. Ik krijg nooit een standaard les dus, maar een zeer gepersonaliseerde les, gericht op mijn eigen ambitie en doelstellingen. En over doelstellingen gesproken: deze worden samen bepaald en ingebed in mijn eigen voorkeur aan soort muziek. Last but not least: de stijl van Giorgos is coachend en aanmoedigend. Dat wil zeggen dat hij altijd bij wat goed gaat begint. Dat geeft zelfvertrouwen, en dat hoor je ook!
Luisa

Plezier, humor en geduld

Ik volg met veel plezier een lessenreeks viool bij Giorgos. Hij kan op een ontspannen manier door middel van ervarend leren goed het vioolspelen aanleren. Met plezier, humor en geduld is hij met mij aan de slag gegaan. Hij past zijn tempo van lesgeven aan op wat ik als student aankan. Zo is het leren vioolspelen een fijn proces!
Rosalein Bos

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza