Contrabas

Muziekles van topmusici

Waarom contrabasles ?

Je favoriete instrument lijkt te moeilijk om het op een behoorlijke manier onder de knie te krijgen en je denkt dat je beter kunt opgeven? Krijg je regelmatig last van heesheid of stemproblemen met zingen en je denkt dat je geen mooie stem hebt en dus beter kunt stoppen? Je loopt vast en verliest het plezier, terwijl je favoriete muziek spelen of zingen juist iets is waar je blij van wordt! Het kan wel!

Voor wie zijn de contrabaslessen ?

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst basleraren gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en van een professionele en ervaren contrabasleraar de fijne kneepjes van het vak wilt leren. Voor je contrabasleraar is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Contrabaslessen voor beginners

Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen en ook geen algemene muzikale basis te hebben. Je leert het allemaal in je contrabasles. Dus als je nog onbekend bent met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan gaat beginnen, kun je gewoon contact opnemen met een contrabasleraar en beginnen met contrabasles.

Contrabaslessen voor meer gevorderden

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig muziek maakt en merkt dat je contrabastechniek aan een opfrisbeurt toe is en je niet verder komt, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte contrabasleraar die je verder helpt en inspireert. En dus komen we graag met jou in contact!

Waar vind je een leuke contrabasleraar?

Via Vivaldi Music Lessons vind je deskundige, geduldige, enthousiaste musici die naast hun concerten en optredens ook lesgeven. En natuurlijk met een passie voor contrabas. Bekijk de pagina van de contrabasleraar waar je meer van wilt weten. Je kunt direct in contact komen met een contrabasleraar om een proefles contrabas te reserveren. All het contact, alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Persoonlijk en flexibel!

Wat is het voordeel van privéles contrabas?

Persoonlijke aandacht, tips en oefeningen op maat die precies aansluiten op waar jij mee bezig bent en wat jij wilt leren en ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken, je optimaal te kunnen verdiepen en alle ins en outs van contrabas goed aan te leren en te verfijnen, ga je met jouw passie voor contrabas dus het beste direct naar een ervaren contrabasleraar. Een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond contrabas kent en begrijpt en gespecialiseerd is het geven van privé contrabaslessen.

Worden de contrabaslessen in een muziekschool gegeven?

Vivaldi Music Lessons is geen muziekschool, maar een platform voor zelfstandige en hoog gekwalificeerde muziekdocenten. Vanwege de persoonlijke sfeer in je les worden de contrabaslessen meestal bij de leraar thuis, of in zijn of haar studio gegeven.

Contrabasles bij jou aan huis

Sommige docenten bieden de mogelijkheid van lessen bij jou thuis. Je contrabasleraar bespreekt met jou of dit een optie is en wat de eventuele bijkomende kosten zijn.

Waarom is een proefles contrabas belangrijk?

De klik met je contrabasleraar is super belangrijk. Om je op je gemak te kunnen voelen tijdens je contrabasles is een persoonlijke band met je docent prettig en is het belangrijk als je een match voelt. Het is soms fijn om je verhaal kwijt te kunnen en even uit je dagelijkse routine te stappen. Dat hoort er allemaal bij! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat. Lees hier hoe de leerlingen hun lessen ervaren!

Is de proefles contrabas gratis?

De proefles contrabas is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met je contrabasleraar en alles over repertoire, lestijden, lesprijzen, frequentie en leslocatie te bespreken. De proefles kost 25,-euro. Maar je krijgt de 25,- euro van de proefles terug als je een Strippenkaart van 5 of 10 contrabaslessen koopt.

Is contrabasles duur?

De prijs voor een privé contrabasles is markt conform. Het bedrag van de lessen komt geheel ten goede aan de docent bij wie je de Strippenkaarten koopt en afrekent. Hierin onderscheidt Vivaldi Music Lessons zich van de meeste platforms voor muzieklessen.

Strippenkaart met  5 of 10 contrabaslessen

De Strippenkaarten van  5 of 10 strippen bieden de keus van 30 , 45 of 60 minuten per muziekles. Je hebt flexibiliteit om je contrabaslessen af te spreken wanneer het je het beste uitkomt. Dit kan op een vast moment zijn of een afspraak per keer. Dit regel je direct met je docent. Je koopt de lessen direct via je contrabasleraar. Als je kaart vol is kun je er altijd weer eentje bijkopen. Lees hier meer over prijs van de Strippenkaart met 5 of 10 contrabaslessen

In welke muzieksoorten kun je les krijgen?

Als je gaat beginnen met contrabaslessen krijg je een algemene en gedegen (technische /muzikale) basis die direct verbonden is met je muzikale smaak. Vaak is je contrabasleraar ook nog eens een specialist is in een bepaalde stijl. Dus ook als gevorderde contrabasleerling kun je prima terecht om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te verdiepen bij een expert in Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer.

Contrabaslessen cadeaugeven?

Misschien heb je een kennis, partner of familielid die heimelijk de lang gekoesterde wens heeft om met contrabaslessen te beginnen, maar net een zetje in de rug nodig heeft om de stap te zetten! Wat is er leuker dan hierbij te helpen? Vivaldi Music Lessons biedt de mogelijkheid om direct bij een contrabasleraar cadeaubon van 3 muzieklessen van 30 minuten te bestellen. En persoonlijk en uniek cadeau, wat altijd in de smaak valt en waar veel gebruik van wordt gemaakt! Kijk hier voor meer informatie over de Muziekles Cadeaubon.

Online contrabaslessen

In sommige situaties kan het handig zijn om online contrabaslessen te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent en je de feedback en input van je contrabasleraar niet wilt onderbreken. Het kan ook voorkomen dat je docent een concertreis/ tournee maakt en middels online contrabaslessen even met je verder gaat en zorgt dat je gemotiveerd blijft!

De contrabas is een lekker fysiek instrument om te bespelen. Groot en zwaar en je hele lijft doet mee! Je voelt de snaren trillen onder je vingers en het vereist behoorlijk wat power om mooie klanken eruit te halen! Met je geluid stuur je een band, ensemble of orkest een bepaalde richting op en vorm je de basis voor timing, tempo en harmonie.

Ondergeschikte rol?

Dacht het niet!! Speel je regelmatig en heb je meer uitdaging en motivatie nodig? Even een frisse kijk op je techniek en je pluk- of streektechniek aanscherpen? Na je proefles neem je een 10 lessen STRIPPENKAART, altijd flexibel en je maakt per les een afspraak!

Alle stijlen

In je basles is er aandacht voor zuiver spelen, pizzicato (plukken) en streektechniek. Techniek gaat hand in hand met  de ontwikkeling van je muzikaliteit.
Behalve dat je als contrabassist in een band of orkest de basis van de harmonie vormt en je timing erg belangrijk is, bespeel je ook nog eens een enorm groot instrument. Behoorlijk zwaar van gewicht en vaak niet makkelijk te vervoeren...overleg de leslocatie met je docent! Afhankelijk van jouw wens werk je aan strijken, plukken, klassiek, orkestpartijen, Jazz, walking bass lines, timing en kennis van akkoorden.

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Aandacht voor schoonheid, zelf muziek maken of lekker luisteren, het brengt je in het nu! Professionele bevlogen muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs!

Jack DeJohnette - There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible.