Op deze website vind je specialisten in het geven van zanglessen en instrumentale muzieklessen. Wij zijn professionele en ervaren musici met een passie voor lesgeven.
Iedere panfluitles biedt praktische en theoretische informatie, creatieve tips en tricks, inspiratie en nieuwe inzichten! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat en er, naast veel muziek en cultuur, ruimte is voor gezelligheid en persoonlijk contact.
Of je net begint met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan begonnen bent, of juist meer ervaring hebt, en je wilt verdiepen in een bepaalde stijl en je vaardigheden en kennis wilt uitbouwen; de muziek die jouw voorkeur heeft staat centraal in je les. Belangrijk voor je plezier en je motivatie!
Kies een docent en informeer naar de mogelijkheden van lessen bij jou thuis.
De Leskaart van 5 of 10 lessen biedt flexibiliteit en je maakt de afspraken voor je les samen met je docent. Leskaart vol? Neem een nieuwe!
In sommige situaties kan het handig zijn om online lessen te volgen. Kom direct in contact met een docent om de mogelijkheden te bespreken.
Het is belangrijk dat je een klik hebt met je docent en dat je je prettig voelt bij de manier van lesgeven. De proefles is de perfecte manier om dit te ontdekken.
De panfluit komt in vele vormen voor en is bekend onder verschillende namen: panfluit, syrinx, frestel, nai, miskal, enz. Elke naam wijst in wezen naar hetzelfde instrument maar uit verschillende tijden of plaatsen. Vanaf het begin van de panfluit in het oude Griekenland tot op de dag van vandaag hebben alle panfluiten een overeenkomst: het zijn aan de randen geblazen aerofoons die bestaan uit een rij van gestopte pijpen.
De geschiedenis en ontwikkeling van de panfluit is een zeer lang en fascinerend verhaal dat begint met de beroemde mythen van het oude Griekenland, het verhaal van de god Pan en de nimf Syrinx. Sinds de Griekse Oudheid is de panfluit over de hele wereld gevonden en beroemd als Zuid Amerikaans instrument, maar de gebogen panfluit die ik bespeel is de Roemeense variant: de nai.
De nai zelf vindt zijn oorsprong in het Ottomaanse rijk en is tegenwoordig een veelgebruikt instrument in de Roemeense volksmuziek. De nai heeft de grenzen van de techniek en mogelijkheden van de panfluit verlegd en er een veelzijdig instrument van gemaakt voor zowel volksmuziek als klassieke en hedendaagse muziek, jazz en filmpartituren.
In het muzikale landschap van vandaag is de panfluit een minder conventionele instrumentkeuze. Toch heeft de panfluit een langere geschiedenis dan bijna elk ander instrument. Het gebruik van de panfluit strekt zich uit over de hele wereld, van jazz tot filmmuziek, van renaissance tot hedendaags klassiek. De panfluit heeft een rijke wereld aan unieke geluiden die wachten om ontdekt te worden door muzikanten van alle leeftijden en niveaus.