Katerina Orfanoudaki, professional enthusiastic harpsichord teacher in Amsterdam, Weesp Amstelveen area.

Katerina Orfanoudaki klavecimbellessen in Amsterdam

Klavecimbelles Amsterdam zuid en Weesp

Welkom op mij site! Ik ben Katerina Orfanoudaki, klaveciniste en enthousiaste klaveimbel docent in Amsterdam zuid. Vermoedelijk houd je van barokmuziek en is de kans groot dat je het klavecimbel, de Koningin van de instrumenten, goed kent. Maar voor wie het nog niet kent: het klavecimbel is een toetsinstrument dat zijn gloriedagen beleefde tussen de 15e en 18e eeuw. Beroemde componisten J.S. Bach, F. Couperin en D. Scarlatti onder anderen, schreven er muziek voor!

Locatie

Ik geef les in mijn eigen studio aan huis in Amsterdam zuid maar ik kan ook bij jou thuis lesgeven in Weesp, Amstelveen en Amsterdam.

Beginners

Of je piano hebt gespeeld of niet, het is altijd een goed idee om het klavecimbel eens te proberen. De aanslag van de toetsen en het geluid zijn heel verschillend. Ontdek hoe je ook op klavecimbel met dynamiek kunt spelen. Het is net alsof je een harp met een toetsenbord bespeelt, echt iets nieuws!

Wat kun je verwachten?

Verken verschillende stijlen muziek voor klavecimbel en ontdek de karakteristieke kenmerken van Franse, Italiaanse en Duitse barok. We beginnen met basistechnieken en het boek 'De Kunst van het Klavecimbel Spelen' van F. Couperin.

Gevorderden

Natuurlijk speel je de meest fantastische werken van Bach, Scarlatti of Couperin en suites van Bohm en Buxtehude. En zelfs Haydn componeerde voor klavecimbel! Verdiep je kennis omtrent verschillende stijlen uit de barok- en de vroeg-klassieke periode en ontwikkel je inzicht in speelmanieren en articulatie.  We zullen daarbij in historische bronnen kijken en traktaten lezen en in de praktijk toepassen wat je ontdekt hebt!

Ornamentatie en improvisatie

Ik zal je meenemen in de fantastische wereld van ornamentatie techniek. We gebruiken tabellen met viersieringen van diverse componisten. Ook geef ik je tips en oefeningen om improvisatie te oefenen. Het is vooral heel leuk en uitdagend om te leren improviseren in de stijl van een bepaalde componist.

Basso continuo

Ontdek de kunst van het basso continuo spelen en begeleiden. We beginnen met basale muziektheorie, waarbij we focussen op harmonieën en akkoorden. Hierdoor kun je al snel samen met anderen muziek maken! Ben je nieuwsgierig? Vraag een proefles aan en kijk of het wat voor je is!

Tempo Rubato

Ik deel graag mijn kennis op het gebied van aanslag, techniek en becijferde baslijnen. Leer Tempo Rubato: het onafhankelijk van elkaar gebruiken van beide handen, zodat elke stem zijn eigen karakter kan krijgen en je echt polyfoon kunt spelen.

Moderne muziek

Het klavecimbel mag dan een eeuwenoud instrument zijn, er wordt ook nieuwe muziek voor geschreven. Ontdek nieuwe muziek en de technieken die daarbij horen.

Online klavecimbellessen

Ik geef ook online les en dat doe ik met inspiratie en motivatie. Zowel beginners als gevorderden kunnen daar gebruik van maken. Vraag een proefles aan.

Over Katerina

Ik kom uit Griekenland, van het prachtige eiland Kreta. Ik begon met muzieklessen toen ik 10 was. Mijn bachelor in muziek heb ik in Griekenland gehaald aan de Ionische universiteit en daarna heb ik mijn studie voortgezet aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast de Anthina Fytika heb ik de pedagogiek van de piano bestudeerd en nieuwe methodes geleerd. Zoals ik het zie, vraagt muziekles geven veel creativiteit, en leren zowel de leerling als de docent allerlei nieuwe dingen in dat proces!

Gevestigd in

  • Amsterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Bij de docent
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Grieks

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Beginner of gevorderd? Gun jezelf wat je een ander ook gunt! Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen. 

Jouw toekomst vol muziek, creativiteit en plezier begint vandaag! Wat is jouw eerste stap?