Johnny Daly Contrabasles in Den Haag

Basles in Den Haag  - Johnny Daly

Ga je voor het eerst contrabas spelen en ben je benieuwd hoe het voelt om met zo'n groot instrument aan de slag te gaan? Speel je country of in een folkband en wil je met meer gemak en swingend kunnen spelen? Of heb je een tijd je bas aan de wilgen gehangen en wil je de draad weer oppakken?

Klassiek - Country - Folk - Jazz

Welke muziek je ook speelt op je bas, jouw rol in een band of orkest is duidelijk; je bent de basis van klank, harmonie en timing! Ik ben gespecialiseerd in Jazz, Country Music, Folk en Latin en ik deel graag mijn ruime ervaring als bassist in deze genres met je.

Er staat een bas voor je klaar!

Er staat altijd een instrument voor je klaar, dus je hoeft je eigen instrument niet mee te nemen. Met een Strippenkaart van 10 lessen heb je flexibiliteit en kwaliteit. Mijn lesruimte is in het centrum van Den Haag, eenvoudig te bereiken met auto, tram of bus.

Beginners - Wat ga je leren?

Met een effectieve stap-voor-stap methode leer je strijken en plukken (pizzicato), notenlezen. Je speelt eenvoudige liedjes en met leuke oefeningen leer je een degelijke technische basis om klassiek of jazz te gaan spelen. Gelijktijdig werken we aan muzikaliteit, zuiver spelen, training gehoor en een begin met improvisatie.

Basles Jazz voor gevorderden

Speel je regelmatig en wil jij je techniek op een hoger plan brengen? Ik maak samen met jou een lesprogramma op maat. Mijn enorme CD en Vinyl collectie inspireert zeker tot goed studeren. Door veel te luisteren naar muziek (en bassisten) word je uitgedaagd om je speelstijl te ontwikkelen en je repertoire te vergroten!

Improviseren kun je leren

Hoe bouw je een solo op en hoe leer je akkoordschema's uit je hoofd? Om beter te kunnen improviseren heb je kennis van akkoorden en harmonische structuren nodig. Ik help je bij het ontwikkelen van een theoretische basis. Benieuwd om meer te weten over basspelen, achtergronden, muziekstijlen en bassisten? Kom langs voor een proefles!

Over Johnny

Johnny Daly is geborten in Dublin, Ireland, waar hij het vak geleerd heeft naast de legendarische gitarist Louis Stewart, ooit lid van het wereldberoemde George Shearing Quintet. Johnny toerde in de vroege jaren 2000 met het Mexicaanse gitaarduo Rodrigo y Gabriella, waar hij diverse CD's mee opnam.
Johnny werkte de afgelopen jaren met o.a. Ferdinand Povel, David Schnitter, Dave Leibman, Gene Jackson, Grant Stewart, Marcel Serierse, John Ruocco, Dave Glasser, Simon Rigter, Ack Van Rooyen, Jeremy Pelt, Barry Harris, Peter Bernstein, Rick Margitza, Dado Moroni, Frans Elsen, Juraj Stanik, Martijn Van Iterson, Joe Cohn en Eric Ineke.

Equinox

Naast vele optredens als freelance musicus is Johnny mede oprichter van "Equinox", een band die optreedt met internationale topmusici en "EJP" (Equinox Jazz Promotions),een  Jazz promotion company, met gitarist Dan Nicholas. 

Who cares about the clouds when we're together? Just sing a song and bring the sunny weather! - Dale Evans

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza