De leukste proefles hobo in Den Haag. Hoboleraar Federico Forla geeft hoboles aan beginners en gevorderden

Federico Forla Hobolessen in Den Haag

Hobolessen in Den Haag

Ciao, ik ben Federico Forla. Welkom op mijn profiel! Ik ben een professionele hoboist in Den Haag met een internationale concertcarriere op zowel moderne als historische hobo. Ik heb ervaring in het lesgeven aan studenten van alle leeftijden en niveaus, en mijn passie voor de hobo en muziek zal je zeker inspireren op je persoonlijke reis met dit prachtige instrument.

Zingen op de hobo

Om mooi te kunnen zingen op je hobo besteed ik veel aandacht aan toonvorming, articulatie, frasering, intonatie en expressie. We spelen zodra het kan duetten in de les om van het samenspelen genieten. Naast het begeleiden van je eerste stappen met de hobo, zal ik je voorzien van alle basisinformatie, kennis en vaardigheden die nodig zijn om de muziek die je wilt spelen te lezen en begrijpen.

Proefles hobo

In de proefles bespreken we wat je wilt met de hobo . Ik ben benieuwd naar je muzikale voorkeur. We bespreken je wensen over hoe vaak je lessen wilt, de strippenkaarten en je krijgt een idee van hoe ik les geef.

Beginners en hobo

De klank van de hobo is waar we het allemaal voor doen, dus als eerste ga je ontdekken je hoe je een toon kunt maken. Een goede houding en ademtechniek zijn daar belangrijk voor. Als je nog geen enkele muzikale ervaring hebt leer je noten lezen en de basis van muziek. We spelen al snel prachtige klassieke en populaire melodiën.

Meer gevorderde spelers

In de muziek stopt het leren nooit, en dat geldt zeker voor de hobo. Ik vind het super belangrijk dat je geniet van je instrument! We hebben veel prachtig repertoire van Bach tot hedendaags. ik kan je begeleiden op het gebied van techniek, muzikaliteit, audities, examens, repertoire voor orkest-, kamermuziek- en solostukken.

Historische Hobo's

Ik ben specialist op Barok, Klassieke, Romantische en Moderne Hobo's, en ik maak gebruik van het juiste instrument voor elk repertoire. Denk bijvoorbeeld aan oboe d'amore, oboe da caccia en althobo, Mijn kennis in muziekwetenschap en historisch geinformeerde uitvoeringspraktijk zal je inspireren om soepel te bewegen tussen verschillende stijlen en repertoire, waardoor je een diepgaand begrip krijgt van de hobo en haar rol in de klassieke muziek.

Rieten

Je riet is een van de meest cruciale aspecten van de hobo. Het bepaalt het geluid, de stijl en het speelgemak. Mijn ervaring in het maken van rieten zal je helpen om beter te begrijpen hoe je je eigen rieten kunt maken en aanpassen aan je eigen speelstijl.

Wil je het leren?

Ik leer je graag om je eigen rieten te maken! Als je je eigen rieten niet maakt, verkoop ik ook gepersonaliseerde rieten.

Over Mij

Ik ben een Italiaanse hoboist met een actieve carriere als musicus op zowel historische als moderne hobo. Ik treed regelmatig op met diverse orkesten in Europa en wereldwijd, zoals het Orchestre de Champs Elysees, de Academy of Ancient Music, het Orchestra of the Eighteenth Century, Bremer Barockorchester, het Metropole Orkest, het Residentie Orkest, en meer. Ik ben tevens werkzaam als producent en artistiek directeur van verschillende in Nederland gevestigde ensembles en orkesten. Daarnaast ben ik actief op het gebied van muziekwetenschappelijk en orgelbouwkundig onderzoek, met een focus op de ontwikkeling van de hobo en rieten maken tussen de Barok- en Romantische periode.

Gevestigd in

  • Den Haag

Leslocatie

  • Aan huis
  • Den Haag
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Italiaans

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Beginner of gevorderd? Gun jezelf wat je een ander ook gunt! Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen. 

Jouw toekomst, vol muziek, creativiteit en plezier begint vandaag! Wat wordt jouw eerste stap?