Wouter Mijnders
Celloles

Verliefd op die celloklank? 

De klank van de cello raakt je echt! Hoe krijg je die mooie toon uit je instrument? Of je een beginner bent en je voor het eerst les gaat nemen of gevorderd en je spel wilt verdiepen; ik vind het leuk om met je aan de slag te gaan en deel graag mijn ervaring en enthousiasme met je! Boek een gratis proefles!

Celloles - beginners

In een relaxte sfeer leer je strijken en de  vingers van je linker hand goed op de snaren te krijgen. Stap voor stap ontwikkel je steeds meer vaardigheden en leer je iedere les weer nieuwe dingen. Basis muziektheorie

Wat doe je in de les?

We bouwen je techniek op met leuke oefeningen, toonladders, duo's, eenvoudige etudes en voordrachtstukjes. Plezier in het oefenen vind ik belangrijk en dit leer je in de les. Hierdoor raak je gemotiveerd om vaker je cello op te pakken en te spelen. Je merkt direct je vorderingen!

Celloles - gevorderden

Wil je een hoger niveau bereiken? Zoek je een manier om met je cello nog meer uiting te kunnen geven aan je gevoel en de interpretatie van de muziek?

Wat kun je verwachten

 • effectieve aanwijzingen 
 • interpretatie
 • historische context, stijlgevoel
 • streektechniek
 • vibrato en intonatie
 • duimpositie
 • intenstief, persoonlijk en gedetailleerd
 • ontspannen sfeer
 • plezier in muziek
 • toonladders
 • voordrachtstukken
 • sonates
 • duo's/samenspel
 • etudes
 • Bach suites
 • orkst- ensemblepartijen

Orkestpartijen - kamermuziek

Er is in de les altijd tijd voor tips, streken en vingerzettingen bij voorbereiding van orkest- en kamermuziekpartijen en als je wilt, een espresso, thee of cappuccino!

Leerlingenavonden

Door regelmatig mee te doen met onze leerlingenavonden neem je afscheid van podiumangst en stress bij optreden voor publiek! Met een juiste 'mind set' en motivatie kom je een heel stuk verder..er zijn vooral uitdagingen, kansen en oplossingen...

Drukke baan of veel huiswerk?

 Je leert hoe je efficiënt kunt studeren. Je gaat de cello begrijpen en aanvoelen, veel doen in weinig tijd.

Stijlgevoel 

In de les heb ik veel aandacht voor stijlbewustzijn, muzikale analyse, basistheorie en historische context bij interpretatie van composities waar je mee bezig bent.

Over Wouter

Wouter treedt op als solist en als cellist bij Combattimento, Leupold Trio en het onlangs opgerichte trio Mijnders - Broncano & Milon. (Klarinet, Cello en Piano)
Als cellodocent is hij 25 jaar werkzaam geweest bij het Koorenhuis in Den Haag, waar hij ruime ervaring met individuele lessen, duo lessen, celloklassen, kamermuziek-coachings en workshops heeft opgebouwd. Hij is oprichter en eigenaar van Vivaldi Music Lessons. Ook geeft Wouter masterclasses renaissance- en barokmuziek op conservatoria in binnen en buitenland. Hij studeerde bij René van Ast en Dmitri Ferschtman aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam. Hij gaf de afgelopen 35 jaar concerten op internationale podia en festivals in Europa, Zuid Amerika, de VS en Azie en werkte mee aan meer dan 25 Cd's

Leven vanuit je hart...

Samen met Heart Q trainer Ingrid La Haye geeft Wouter ook workshops HartFocus/Hart Coherentie.

GRATIS PROEFLES!
Probeer het starterspakket van 3 lessen.

Once you make a decision, the universe conspires to make it happen - Ralph Waldo Emerson

Contact Wouter Mijnders

Tot 13.00 uur gratis parkeren voor de deur!

Verrijking en avontuur

Het meest wezenlijke dat ik tijdens de cellolessen bij Wouter Mijnders ervaar, is om achter de noten muziek te verbeelden en laten horen. Niet dat dat al lukt na 18 lessen. Wél krijg ik handreikingen tijdens de lessen die me op weg helpen en vertrouwen geven het leerproces aan te gaan. Handreikingen in de vorm van beeldtaal, voorspelen, luisteren, kijken, nadoen en durven spelen, moedigen me aan. Eigen hoge verwachtingen mag ik laten varen. Ik ervaar ruimte tijdens de cellolessen, om niet sneller te hoeven dan ik kan. Zo ga ik toch stapje voor stapje vooruit en word soms ineens blij verrast door een mooie (samen)klank tijdens de les. Het verlangen en plezier in muziek maken staat centraal.
Tussen de lessen door verwonder ik me erover hoe het leerproces van spelen als een spiegel voor me is en samenhangt met hoe in het leven te willen staan. De cellolessen bij Wouter ervaar ik als een verrijking en avontuur.
Klaaske T

Met plezier naar celloles!

Celloles bij Wouter Mijnders is een muzikaal en intellectueel avontuur. Elke keer ga ik met veel plezier naar zijn les en kom - zowaar - met nog meer plezier terug van zijn les. En ben bovendien supergeïnspireerd. Wouter voelt precies aan wat een leerling nodig heeft om verder te komen. Soms zijn dat verhalen en voorbeelden, bijvoorbeeld over klank of  interpretatie. Soms door (nog) beter inzicht te geven in techniek. En soms simpelweg door de focus te verleggen.
Merle T

Incredible cello teacher

Wouter Mijnders is an incredible cello teacher, positive, intelligent, with a big sense of emotions and integrity.
Sytske de J

Kijk er elke keer naar uit!

Heel blij dat ik via deze site een cello-docent bij mij in de buurt heb kunnen vinden. De lessen bij Wouter zijn erg fijn, kijk er elke keer weer naar uit.
Petra P

Vivaldi Music Lessons

Vivaldi Music Lessons is een platform voor enthousiaste professionele muziekdocenten. Wij geven muziekles in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam in onze eigen lespraktijk Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding en inspiratie! Regelmatig organiseren wij gezellige muziekavonden waar je kunt optreden! Speel de muziek die je raakt! Muziek verrijkt je leven! Kies je instrument en docent en meld je aan voor een proefles!