Wouter Mijnders - Celloles Scheveningen Den Haag voor volwassenen - gevorderden

Wouter Mijnders Cellolessen in Scheveningen

Verliefd op de celloklank? 

Hi! Ik ben Wouter Mijnders, enthousiast en ervaren celloleraar in Scheveningen. Vroeger gespeeld en de draad weer oppakken? Ga je voor het eerst celloles nemen of ben je gevorderd en wil jij je spel op een hoger niveau brengen?

Je komt er niet onderuit!

De klank van de cello raakt je echt! Hoe krijg je die mooie toon uit je instrument? Een van de meest boeidende aspecten van cellospelen... klank! Je gaat het ontdekken!

Celloles - beginners

In een relaxte sfeer leer je strijken, pizzicato (tokkelen) en de vingers van je linkerhand goed op de snaren te krijgen. Stap voor stap ontwikkel je steeds meer vaardigheden en groeit je muzikaliteit. iedere les brengt weer nieuwe dingen.

Wat doe je in de les?

We bouwen je techniek op met samenspel, leuke oefeningen, toonladders, duo's, eenvoudige etudes en voordrachtstukken. Muziektheorie en notenlezen.

Plezier in muziek

Plezier in het oefenen vind ik belangrijk en dit ontwikkel je ook in de les. Hierdoor raak je gemotiveerd om vaker je cello op te pakken en te spelen. Je merkt soms direct je vorderingen!

Celloles - gevorderden

Wil je met meer gemak lastige passages spelen en soepeler en zekerder achter je cello zitten? Repertoire uitbreiden en je techniek bijschaven? Uiting geven aan je gevoel in de interpretatie van de muziek is waar je uiteindelijk naar zoekt! Barok, romantiek of modern.

Wat kun je verwachten

Met effectieve aanwijzingen werken we aan streektechniek, vibrato en intonatie, duimpositie en klank. Historische context en stijlbewustzijn dragen bij aan een evenwichtige en interessante interpretatie van de stukken die je speelt. Mijn lessen zijn intenstief, persoonlijk en gedetailleerd en alles in een ontspannen en gezellige sfeer!

Muziek verrijkt je leven!

Plezier in muziek is waarom je het doet en vorderingen maken is buitengewoon prettig! Techniek, toonladders, etudes en voordrachtstukken vormen de basis van een muzikaal avontuur, waarin je natuurlijk altijd weer jezelf tegenkomt... groeien door muziek maken en muziek maken doordat je groeit!

Orkestpartijen - kamermuziek

Er is in de les altijd tijd voor tips, streken en vingerzettingen bij voorbereiding van orkest- en kamermuziekpartijen en als je wilt, een espresso, thee of cappuccino!

Leerlingenavonden

Door regelmatig mee te doen met onze leerlingenavonden neem je afscheid van podiumangst en stress bij optreden voor publiek! Met een juiste 'mind set' en motivatie kom je een heel stuk verder..er zijn vooral uitdagingen, kansen en oplossingen...

Drukke baan of veel huiswerk?

Je leert hoe je efficiënt kunt studeren. Je gaat de cello begrijpen en aanvoelen, veel doen in weinig tijd.

Stijlgevoel 

In de les heb ik veel aandacht voor stijlbewustzijn, muzikale analyse, basistheorie en historische context bij interpretatie van composities waar je mee bezig bent.

Over Wouter

Wouter treedt op als solist en in diverse kamermuziekensembles. Hij was als cellist ruim 25 jaar verbonden aan Combattimento. Als cellodocent is hij 25 jaar werkzaam geweest bij het Koorenhuis in Den Haag, waar hij ruime ervaring met individuele lessen, duo lessen, celloklassen, kamermuziek-coachings en workshops heeft opgebouwd. Hij is oprichter en eigenaar van Vivaldi Music Lessons. Ook geeft Wouter masterclasses renaissance- en barokmuziek op conservatoria in binnen en buitenland. Hij studeerde bij René van Ast en Dmitri Ferschtman aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam. Hij gaf de afgelopen 40 jaar concerten op internationale podia en festivals in Europa, Zuid Amerika, de VS en Azie en werkte mee aan meer dan 25 Cd's

Leven vanuit je hart...

Samen met Heart Q trainer Ingrid La Haye geeft Wouter ook workshops HartFocus/Hart Coherentie.

Once you make a decision, the universe conspires to make it happen - Ralph Waldo Emerson

Gevestigd in

  • Scheveningen

Leslocatie

  • Scheveningen
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Duits
  • Frans

Met plezier naar celloles!

Celloles bij Wouter Mijnders is een muzikaal en intellectueel avontuur. Elke keer ga ik met veel plezier naar zijn les en kom - zowaar - met nog meer plezier terug van zijn les. En ben bovendien supergeïnspireerd. Wouter voelt precies aan wat een leerling nodig heeft om verder te komen. Soms zijn dat verhalen en voorbeelden, bijvoorbeeld over klank of  interpretatie. Soms door (nog) beter inzicht te geven in techniek. En soms simpelweg door de focus te verleggen.
Merle T

Kijk er elke keer naar uit!

Heel blij dat ik via deze site een cello-docent bij mij in de buurt heb kunnen vinden. De lessen bij Wouter zijn erg fijn, kijk er elke keer weer naar uit.
Petra P

Gevoel en muziek!

Wouter is een enorm goede cellist en een hele leuke leraar! Zelfs als je nog een beginner bent, leert en stimuleert hij je al om je eigen gevoel en interpretatie mee te geven aan de muziek.
Als ik worstel met de techniek weet hij telkens weer een metafoor te verzinnen die aansluit bij mijn belevingswereld (“Dat doe je toch ook niet als je op je motor rijdt?!”) en me doet begrijpen én onthouden wat en hoe ik kan verbeteren. Daarnaast is Wouter ook gewoon een geweldig mooi mens. Er is altijd tijd voor een cappuccino en ongemerkt coacht hij je op veel meer dingen dan alleen de cello. Ik gun iedereen een leraar zoals Wouter!
Hilde M

Incredible cello teacher

Wouter Mijnders is an incredible cello teacher, positive, intelligent, with a big sense of emotions and integrity.
Sytske de J

Verrijking en avontuur

Het meest wezenlijke dat ik tijdens de cellolessen bij Wouter Mijnders ervaar, is om achter de noten muziek te verbeelden en laten horen. Niet dat dat al lukt na 18 lessen. Wél krijg ik handreikingen tijdens de lessen die me op weg helpen en vertrouwen geven het leerproces aan te gaan. Handreikingen in de vorm van beeldtaal, voorspelen, luisteren, kijken, nadoen en durven spelen, moedigen me aan. Eigen hoge verwachtingen mag ik laten varen. Ik ervaar ruimte tijdens de cellolessen, om niet sneller te hoeven dan ik kan. Zo ga ik toch stapje voor stapje vooruit en word soms ineens blij verrast door een mooie (samen)klank tijdens de les. Het verlangen en plezier in muziek maken staat centraal.
Tussen de lessen door verwonder ik me erover hoe het leerproces van spelen als een spiegel voor me is en samenhangt met hoe in het leven te willen staan. De cellolessen bij Wouter ervaar ik als een verrijking en avontuur.
Klaaske T

Uitdagend en motiverend!

Dankzij Wouter heb ik mijn liefde voor het cello spelen weer teruggevonden. Na 16 jaar niet te hebben gespeeld, ben ik begonnen met lessen bij Wouter. In een ongedwongen en gezellige sfeer, zocht hij naar wat ik nodig had en paste de lessen daarop aan. Afhankelijk van je doel, bepaalt Wouter op een prettige manier het lesmateriaal en de wijze waarop je cello leert spelen. De lessen zijn ontspannen en gezellig, maar tegelijk is Wouter kritisch en een geweldige cellist. Zijn ervaring en liefde voor het vak zijn duidelijk aanwezig in de lessen, waardoor je als student uitgedaagd wordt en gemotiveerd raakt om er het beste uit te halen. Naast de lessen heeft Wouter mij ook begeleid in het vinden van een geweldige nieuwe cello. Hierdoor heeft het spelen voor mij een nieuwe dimensie gekregen en dankzij de persoonlijke lessen kan ik verder groeien als cellist.
Anneke Sluijter-Jacobsen

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza