Gaspar Polo - Traverso - barokfluitlessen Delft en omgeving Pijnacker

Gaspar Polo Traversolessen in Delft

Specialist voor Traverso-les in Delft en Den Haag

Ik ben Gaspar Polo, professionele fluitist en gepassioneerde fluitleraar in Delft en Den Haag. Omdat ik helemaal weg ben van 'oude muziek' heb ik me gespecialiseerd in de uitvoering van barok- en renaissancemuziek op historische instrumenten. Als je je hierin wilt verdiepen, ben je bij mij helemaal aan het juiste adres!

Wat is een Traverso?

De traverso, ook wel barokfluit genoemd, werd in de 18e eeuw een zeer populair instrument. Gemaakt van hout of ivoor. De traverso heeft één klep en de meeste fluiten bestaan uit vier delen. Het charmante geluid van de traverso heeft verschillende generaties betoverd en is weer helemaal terug, sinds het door de Early Music-beweging weer onder de aandacht werd gebracht.

Nog geen ervaring?

Wanneer je gewoon van de klank houdt en wilt beginnen met traverso spelen en nog geen muzikale ervaring hebt is de traverso een prachtig instrument. Je leert notenlezen in de les en we maken kennis met de fluit, ademtechniek en je krijgt een algemene muzikale basis. Al snel speel je mooi repertoire!

Beginners en gevorderden

De fluitlessen zijn natuurlijk ook voor gevorderde spelers en ervaren dwarsfluitisten die een overstap willen maken naar de traverso en in het mooie repertoire willen verdiepen.

Alle stijlen

Houd je van Franse, Duitse of Italiaanse barokmuziek en wil je deze prachtige muziek zelf op een historisch instrument spelen? Wil je kennis vergaren en inzicht ontwikkelen over de historische en esthetische context van de stukken?

Meer ervaren

Als je al meer ervaring hebt ga je handigheid ontwikkelen met het gebruik van specifieke grepen, versieringen en leren improviseren. Werken aan articulatie, ademhaling, houding, dynamiek en emotionele en dramatische aspecten van de muziek?

Visie en beleving

Of je nu een complete beginner of een ervaren fluitspeler bent, het ervaren van de mogelijkheden van de traverso en de historische kennis zal je visie en beleving van het 18de eeuwse repertoire veranderen! Boek een proefles als je belangstelling hebt!

Facsimile

Je leert de historische fluiten te spelen door gebruik te maken van de oude boeken over performance en interpretatie. Je zal vooral de muziek van facsimile (kopieen van oude muzikale prinses en edities) uitvoeren. Een reis in de tijd! Inspirerend en uitdagend.

Historische replica's

Door het gebruik van historische replica's kunnen we dichter bij het idee komen over de fluit die componisten als Johann Sebastian Bach, of zelfs Wolfgang Amadeus Mozart hadden.

Duo's

Door duo's te spelen met mij, of een kennis of vriend waar je mee samenspeelt en die je mee wilt nemen naar de les, heb je een prachtige manier om het repertoire te leren. Een beproefde en geliefde methode van de oude fluitmeesters, zoals bijvoorbeeld Joachim Quantz, de leermeester van de vorst Frederik II, en tijdgenoot van Bach.

Ook dwarsfluit proberen?

Natuurlijk kun je bij mij ook gewone dwarsfluitlessen in Delft volgen en de mooiste romantische melodien leren spelen!

Locatie

De fluitlessen vinden plaats in Delft, en kunnen ook bij jou thuis in Ypenburg Rijswijk en Den Haag gegeven worden

Ensembles

Ensembles zijn van harte welkom voor leuke en inspirerende ensemble coachings.Plezier in samenspel en muziek voorop!

Over Mij

Ik ben Eduardo Gaspar Polo Baader, Spaanse fluitist. Na mijn studie moderne dwarsfluit aan de Academie voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in Tilburg besloot ik mijn liefde voor historische fluiten voort te zetten door een masterstudie te volgen aan de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, onder leiding van Kate Clark en Wilbert Hazelzet. Ik heb ook lessen en masterclasses gevolgd bij beroemde oude muziek experts zoals Erik Bosgraaf, Richard Egarr, Pavlo Beznosiuk, Kati Debretzeni of Ryo Terakado. Ik ben een ervaren kamermusicus, en speel met diverse ensembles in zalen als het Muziekgebouw Eindhoven, de Concertzaal Theaters Tilburg, de Oude en de Nieuwe Kerk in Delft, de kathedraal van Salamanca (Spanje), en vele andere. Ik ben actief met mijn ensemble Celeritas, waarmee we barokrepertoire voor traverso en viool, met en zonder basso continuo, uitvoeren.

Gevestigd in

 • Delft

Leslocatie

 • Aan huis
 • Delft
 • Den Haag
 • Ypenburg

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • Spaans
 • Duits
 • Frans

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza