Muziektheorie - Compositie

Muziekles van topmusici

Muziektheorieles - Compositieles voor iedereen!

Muziek raakt je altijd en overal. In welke stemming je ook bent, er is altijd muziek die aansluit bij het moment. Heb jij een passie voor muziektheorie - compositie? Door zelf muziek te maken vergeet je even de wereld om je heen, schep je klank, ritme, timing, melodie en samenklank. Je creativiteit en motoriek werken samen, body & soul!

Voor wie zijn de muziektheorieles - compositieles?

 • Kinderen
 • Jongeren
 • Volwassenen
 • Beginners tot vergevorderd

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst muziektheorieles - compositieles gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en bij een professionele en ervaren muziektheorieleraar je kennis van muziek wilt verbreden en je vaardigheden wilt ontwikkelen en perfectioneren. Voor je docent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Kies je muziektheorieleraar

Via Vivaldi Music Lessons vind je bevlogen musici die naast het geven van concerten, een passie voor lesgeven hebben. Bekijk de pagina van de muziektheorieleraar waar je meer van wilt weten. Kom direct in contact met een docent in jouw buurt om een proefles muziektheorie - compositie te boeken.

Muziektheorieles - Compositieles, alles op een rijtje

 • Privé Muziektheorieles - Compositieles voor het beste resultaat
 • Strippenkaarten van 30, 45 of 60 minuten
 • Gratis proefles bij aanschaf van je 1e strippenkaart (normaal 25,-)
 • Muziektheorieles - Compositieles bij de docent of bij jou aan huis
 • Online lessen mogelijk
 • Gezellige en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat.
 • Lees hier hoe anderen hun muziektheorieles - compositieles ervaren!
 • Klassieke muziek, Jazz, Wereld muziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Barok muziek, Country, Songwriter en veel meer.

Muziekles Cadeaubon

Zoek je een origineel en waardevol geschenk? Geef 3 muziektheorieles - compositieles cadeau!

Muziektheorie - de grammatica  van je muziek

Inzicht en kennis van muziektheorie geven je houvast bij je interpretatie van de muziek die je speelt. Kennis van muziektheorie is super boeiend en onmisbaar als je muziek componeert of arrangementen wilt maken. Ingewikkeld en moeilijk? Je kunt het zien als grammatica, die je helpt de taal (muziek) beter te begrijpen en uit te voeren.

Improvisatie en kennis van akkoorden

Een gave solo spelen met de goede noten kan niet zonder inzicht en gedegen kennis van akkoorden, toonsoorten, kwintencirkel, verschillende scales en harmonische functies. Zonder een theoretische basis is het erg lastig om interessante solo's te improviseren, als je bijvoorbeeld jazz, pop, fusion of wereldmuziek maakt.

Muzikale bouwstenen - Flop of hit?

Elke compositie, klassiek lieds, een soloconcert, een geimproviseerde jazz solo of een mooie song, heeft een bepaalde structuur. Als het goed is! Melodie, harmonie, ritme en ook tekst zijn de bouwstenen die mede bepalen of een nummer of een hit wordt of een flop!

Aan je muziek gerelateerd

Of je een zanger bent, een instrumentalist of dat je je eigen music schrijft en produceert; kennis en inzicht in muziektheorie, arrangeren en componeren komt altijd van pas! De privélessen muziektheorie bieden boeiende informatie in leuke en verdiepende lessen bij een professionele muzikant, die je van alles kan uitleggen in een relaxte sfeer.

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza